.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Ministerul Sănătăţii (MS) precizează că în proiectul de buget pe 2013 sunt alocaţi peste un milion de lei pentru medicamentele necesare bolnavilor de cancer, instituţia urmând să propună modalităţi de suplimentare cu o sumă între 500.000 şi 1.000.000 de euro.

“Fondurile necesare pentru asigurarea medicamentelor oncologice specifice, necesare tratamentului bolnavilor cu afecţiuni oncologice sunt asigurate în cadrul Programului naţional de oncologie. În proiectul de buget pentru anul 2013, sumele alocate depăşesc 1 000 000 de lei. Mai mult, începând cu 1 martie 2013, finanţarea programului va fi transferată la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, având în vedere specificul curativ al acestuia”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi seară, de MS.

În ceea ce priveşte asigurarea continuităţii aprovizionării cu medicamente oncologice a căror aprovizionare se face cu dificultăţi deoarece nu se mai produc sau nu mai prezintă interes comercial, MS susţine că, în prezent, caută o soluţie care să asigure continuitatea în asigurarea nevoilor pacienţilor.

Reprezentanţii MS mai spun că, potrivit datelor transmise de către Compania Naţională Unifarm SA, în prezent, dintre cele 24 medicamente apreciate ca deficitare, 14 medicamente există în stoc (exemple: Bleomycinum, Dacarbazinum, Cisplatinum, Ciclophosphaminum, Methotrexatum), fiind achiziţionate prin procedura de nevoi speciale, iar trei dintre ele (Endoxan, Leucheran şi Oncaspar) vor intra în depozitele Unifarm până la sfârşitul acestei luni. Pentru restul medicamentelor, negocierile se află în fază avansată, potrivit sursei citate.

“Toate aceste medicamente sunt la Unifarm SA şi se află la dispoziţia spitalelor. Dea asemenea, acestea sunt afişate în sistemul electronic de achiziţie SEAP”, se mai arată în comunicat.

Potrivit MS, spitalele au fost periodic informate, bilunar, cu privire la stocurile de medicamente oncologice existente la Unifarm. De asemenea, compania a transmis adrese tuturor spitalelor publice privind stocurile existente şi modalitatea de contractare.

MS mai precizează că, după aprobarea bugetului 2013, va propune Executivului o modalitate de suplimentare a fondurilor, cu o sumă cuprinsă între 500 000 şi 1.000.000 de euro, pe care Unifarm să o utilizeze în achiziţionarea medicamentelor pentru realizarea echilibrului financiar între plata făcută la furnizor, în avans, la cumpărare sau la 30 de zile, şi decontarea serviciilor medicale de către casele de asigurări la 210 zile.

Precizările ministerului vin după ce în presă au apărut opinii critice cu privire la fondurile alocate medicamentelor oncologice şi la faptul că Guvernul nu ar dori să rezolve aşa-numită criză a citostaticelor.

sursa si foto: Mediafax

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .