.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

“A venit timpul ca statul să fie băiatul deştept”, a declarat ministrul Economiei, Lucian Bode, referindu-se la contractele directe pe care mai multe firme, aşa-numiţii “băieţii deştepţi”, le au cu Hidroelectrica şi care urmează să fie renegociate până la sfârşitul lunii martie.

Ministrul a declarat, într-un interviu acordat Mediafax, că Guvernul va rezilia în “condiţii în care statul să nu piardă” contractele bilaterale prin care Hidroelectrica vinde energie dacă beneficiarii acordurilor comerciale nu vor accepta creşterea preţurilor, scăderea duratei şi a cantităţilor, a declarat Bode.

 “Dacă nu ajungem la rezultatul pe care îl urmărim, suntem dispuşi să mergem până la capăt. Rezilierea în condiţiile în care statul să nu piardă. A venit timpul ca statul să fie băiatul deştept din această ecuaţie”, a spus ministrul Economiei.

El a adăugat că până la sfârşitul lunii martie ministerul va discuta cu toate firmele care au contracte cu Hidroelectrica. Până luni, oficialii instituţiei au avut discuţii cu reprezentaţii companiilor Alro, Europec, Electromagnetica, Alpiq Romindustrie, Alpiq RomEnergie şi Energy Holding.

“Vrem ca din aceste contracte statul să fie de această dată băiatul deştept, aceasta este ţinta pe care o urmărim. Fie că vorbim de un preţ echitabil, de o durată mai apropiată de anul 2012, iar nu de 2018, până când au fost prelungite din nefericire trei dintre contracte”, a mai spus Bode.

Bilanţul profiturilor la care compania Hidroelectrica a renunţat, în perioada 2005-2010, vânzându-şi energia ieftin către “băieţii deştepţi” se ridică la peste 1,5 miliarde de euro, conform estimărilor făcute de Ziarul Financiar.

Băsescu spune că susţine desecretizarea contractelor

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seară la postul public de televiziune că susţine “categoric” desecretizarea contractelor “băieţilor deştepţi” din energie. El a arătat că a fost şi împotriva prelungirii acestora de către Hidroelectrica. Totodată, întrebat în legătură cu publicarea acestor contracte, el i-a spus jurnalistului invitat în emisiune că e posibil să le primească de la un “porumbel” pentru a le publica.

“Dacă le-aţi avea, ce aţi face cu ele? O.K., poate o să le aveţi. Cine ştie, poate vi le aduce vreun porumbel”, a spus Băsescu, râzând, după ce jurnalistul a spus că ar publica documentele.

În noiembrie anul trecut, preşedintele Băsescu a precizat cu ocazia unui interviu acordat unui post TV privat că a cerut implicarea Comisiei Europene, prin DG Competition, pentru a “descâlci” aceste contracte, în condiţiile în care se pot dispune amenzi dacă se constată că este vorba de un sprijin mascat. Şeful statului a recunoscut atunci că nu are foarte multă putere de decizie în privinta contractelor din energie: “Cert este că eu nu pot să fac decât declaraţii. Eu nu sunt nici ministru şi nici ministrul nu poate întrerupe contractele, nu sunt nici director la Hidroelectrica”.

 

Sursa in continuare: Gandul

foto: Gandul

 

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .