.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, luni, că sistemul de asigurări de sănătate din România decontează “foarte puţin pentru foarte mulţi”, iar problema autorităţilor este să poată acoperi serviciile care costă foarte mult şi să nu existe liste de aşteptare.

“Sistemul de asigurări de sănătate din România decontează foarte puţin pentru foarte mulţi. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate decontează medicamente sub 10 lei în valoare de 1,7 miliarde de lei. Pentru medicamentele al căror efect este discutabil, adică acelea care se încadrează în grupa «dacă nu ajută, nu strică», consumul este în jur de 30 de milioane de euro. Avem liste de aşteptare la cancer, diabet etc. Problema este să putem acoperi serviciile care costă foarte mult şi să nu avem liste de aşteptare acolo. Peste 99% dintre cetăţeni nu au posibilitatea să achite servicii care costă sute de milioane de lei”, a spus ministrul, la conferinţa ZF Pharma Summit 12.

Potrivit lui Cepoi, punctele importante ale noi legi a sănătăţii vizează asigurările de sănătate, şi anume descentralizarea acestora prin spargerea monopolului CNAS şi crearea unor asociaţii mutuale.

“Asta însemnă că desfiinţăm monopolul CNAS. Actualele case de asigurări se reduc ca număr şi se reorganizează ca asociaţii nonprofit. Posbil să se deschidă şi alte asociaţii mutuale de asigurări de sănătate, formate, de exemplu, de sindicate, structuri profesionale, care să intre în competiţie cu cele care rezultă din descentralizarea CNAS. Dacă se deschide sau nu portiţa pentru sistemul comercial la pachetul actual de asigurări de bază, vom vedea. Dacă o persoană se asigură facultativ la comercial, poate să îşi ia de acolo şi pachetul de bază”, a adăugat ministreul Sănătăţii.

În opinia ministrului Sănătăţii, societatea românescă nu are un apetit foarte mare către sistemul privat, iar astal, probabil, şi din cauza “experienţelor nefericite” din alte domenii sau pentru că nu există o educaţie a asigurărilor deosebită. “Este un risc de neluat în seamă ca asigurările private să fie mai multe decât cele de stat”, a mai spus Cepoi.

Un alt punct al proiectului legislativ este definirea pachetului de servicii de bază în aşa fel încât acesta să fie acoperit de fondul de asigurări de sănătate. “Până la această dată, se menţine pro ca sistemul de asigurări de sănătate să se descentralizeze prin asociaţii mutuale, prin care asiguratul să intervină în modul de utilizare a fondului de asiguări. De asemenea, trebuie să ştim pentru ce risc ne asigurăm – pentru risc financiar şi risc medical crescut. Acum, pachetul de servicii de bază se autodefineşte pe principiul «primul venit, primul servit». Nivelul de contribuţie la fondul de asigurări de sănătate nu acoperă pachetul actual, astfel că fie creşti contribuţia la costul real al pachetului, fie reduci componenţa pachetului de servicii, fie o îmbinare a celor două”, a mai afirmat Cepoi.

Potrivit ministrului Sănătăţii, toată lumea cere să îi spună ce primeşte şi ce nu primeşte în cadrul asigurării, ca să ştie ce să plătească. “Ca să putem să răspundem la această întrebare, trebuie să ştim pentru care dintre serviciile medicale vrem să ne asigurăm: pentru cele care costă puţin sau pentru cele care costă mult. (…) Exista persoane care nu îşi permit nici medicamente ieftine, pentru ei fiind propunerea unui pachet suportat de către stat”, a precizat Cepoi.

Astfel, potrivit ministrului, sunt propuse un pachet de servicii de bază şi unul social, acesta din urmă pentru cei care nu îşi permit.

Sursa si foto: mediafax

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .