.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Mofete-600x481Mofeta este una din bogățiile naturale cu care țara noastră se poate mândri. Mofetele sunt de fapt, emanații de gaz ce pot apărea prin crăpăturile scoarței terestre în fazele finale ale activității vulcanice, prin forjare, prin degazeificarea apelor minerale sau pot fi făcute artificial.

În România aceste emanații sunt unice deoarece acest gaz uscat este foarte bogat în bioxid de carbon (în proporție de 95-98 %), un factor terapeutic foarte eficient. De asemenea, mofetele din țara noastră conțin gaze rare precum heliu și radon, ce completează efectul curativ al mofetoterapiei.

Cum arată o mofetă?

Mofetariul este o încăpere amenajată în trepte, asemănător unui mic amfiteatru, creată astfel încât în partea inferioară se acumulează gazul respectiv. Orice mofetă trebuie prevăzută cu un sistem de avertizare a nivelului gazului, automatizat sau prin observație directă. O metodă simplă și la îndemâna oricui de a verifica nivelul gazului este aceea de a utiliza un chibrit aprins, care la atingerea interfeței între aer și acumulare, se va stinge.

În ce constă procedura?

Pacientul trebuie să stea în picioare, trebuie expus doar la partea inferioară a trunchiului în jos, unde se exercită acțiunea benefică și pentru a evita producerea unor intoxicații. Înaintea tratamentului prin mofetă, este recomandat ca pacientul să se odihnească 5-10 minute. Trebuie evitat vorbitul pe durata tratamentului deoarece pacientul riscă să inhaleze gazul. Între cele două tratamente zilnice trebuie să existe o pauză de 4-8 ore.

Durata tratamentului

Durata unei ședințe nu ar trebui să depășească 20 de minute și se poate face numai la recomandarea medicului. Sunt necesare 10 până la 28 de zile de tratament pentru a avea un efect de durată. La început ședințele sunt de 15 minute, dar apoi se adaugă încă 5 minute până la maxim 30 de minute pentru un efect terapeutic adecvat.

Efecte ale scufundării în băile de gaz

Se pot trata prin băile de gaz, în special, afecțiunile cardiovasculare, bolile dermatologice, gincologice și endocrine, precum și unele afecțiuni ale aparatului locomotor – reumatisme cronice degenerative articulare.

Alte recomandări ale mofetei le avem și în scop profilactic pentru persoanele cu risc cardiovascular, pentru cei care suferă de hipertensiune, nivel crescut al colesterolului, este indicat și fumătorilor, persoanelor care au probleme cu circulația precum și celor care lucrează în frig. Este cunoscut, de asemenea, faptul că gazul mofetarian are efecte benefice și asupra potenței, fiind recunoscut ca un foarte bun afrodisiac natural.

Foarte interesant de menționat este faptul că în straturile superioare ale gazelor, concentrația de bioxid de carbon este mult mai scăzută, fapt care stimulează transportul de oxigen către țesuturile organismului, inclusiv către creier, ceea ce duce la creșterea randamentului intelectual. Se știe că mulți scriitori și pictori celebri veneau pentru băile de gaz pentru că acestea le generau adevărate explozii de inspirație.

Contraindicații

  • persoanelor care suferă de cardiopatie ischemică
  • celor cu tulburări de ritm cardiac
  • celor care au suferit un infarct miocardic recent
  • hipertensiune de gradul II și III
  • aterosccleroză cerebrală
  • boli digestive și renale

Stațiuni balneare unde putem găsi mofete

  • Slănic Moldova
  • mofetele Bardócz, Bene și Banu pe care le găsim în Covasna
  • Peștera Puturosu din Băile

sursa si foto:  http://www.expunere.com

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .