.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Scriitorul român e, pentru al doilea an consecutiv, unul dintre cei nominalizaţi la câştigarea prestigiosului premiu.

Pentru al doilea an consecutiv, agenţia britanică Ladbrokes – companie fondată în 1886 şi lider mondial pe piaţa de profil – îl situează pe scriitorul român Mircea Cărtărescu printre favoriţii Premiului Nobel pentru Literatură.

Autorul volumelor “De ce iubim femeile”, trilogia “Orbitor”, “Nostalgia” şi “Zen. Jurnal 2004-2010”, are o cotă de 25/1 la câştigarea Nobelului literar în 2012, conform britanicilor.

Poet, prozator, eseist şi publicist, Mircea Cărtărescu este plasat pe locul al 23-lea în preferinţele pariorilor, cu aceeaşi şansă la trofeu precum Umberto Eco sau Leonard Nolens, dar pe o poziţie superioară faţă de scriitori celebri precum Ian McEwan, Margaret Atwood, Kazuo Ishiguro sau Salman Rushdie.

În 2011, tot la agenţia britanică Ladbrokes, Mircea Cărtărescu avea o cotă de 23/1 la câştigarea Nobelului literar şi era plasat pe locul al nouălea în preferinţele pariorilor.

Câştigătorul va fi anunţat luna viitoare

În mai 2011, la Târgul de Carte Bookfest, Cărtărescu, în vârstă de 56 de ani, spunea că nu se gândeşte încă la Premiul Nobel pentru Literatură: “Abia aştept să-l ia odată Norman Manea, ca să mai am şi eu o şansă, peste 20 de ani”.

Academia Suedeză nu a stabilit ziua în care va da publicităţii numele câştigătorului, dar se bănuieşte că anunţul va fi făcut, conform obiceiului, în luna octombrie.

Dacă ar câştiga Premiul Nobel pentru Literatură, Mircea Cărtărescu ar fi cel de-al doilea român laureat al prestigioasei distincţii după ce, în anul 2009, scriitoarea Herta Muller, stabilită în Germania, a reuşit să intre în clubul select al celor care au primit medalia din partea Academiei Suedeze.

Premiul în bani, redus cu 20%

Premiul în bani acordat laureaţilor Nobel se va reduce cu o cincime, a anunţat Fundaţia, care a precizat că suma pentru premiile acordate pentru excelenţă în domeniul ştiinţei, literaturii şi păcii va ajunge la 8 milioane de coroane suedeze, aproximativ 1,12 milioane de dolari, scrie Reuters. Capitalul care formează baza premiilor a fost donat prin testamentul inventatorului dinamitei, Alfred Nobel, şi este gestionat de Fundaţia care-i poartă numele, instituită în 1900.

Pariorii mizează pe un japonez

Autorul unor volume ca “Pădurea norvegiană“, “În căutarea oii fantastice“ şi “1Q84“, scriitorul japonez e cotat cu cele mai mari şanse să câştige Premiul Nobel pentru Literatură pe o primă listă de pariuri, potrivit publicaţiei britanice “The Guardian“.

Murakami, în vârstă de 64 de ani, scrie în fiecare zi, începând de la 4.00 dimineaţa. “A scrie echivalează cu a munci sistematic“, explica autorul într-un interviu acordat în 2011 ziarului britanic. Alături de Haruki Murakami (foto) – ale cărui cărţi au fost traduse şi în română şi publicate de editura Polirom, cu şanse bune mai sunt cotaţi mai puţin cunoscuţii Mo Yan sau Cees Nooteboom.

Sursa si foto: EVZ.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .