.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

diaconu-la-sarmizegetusa-620x264Cunoscutul actor Mircea Diaconu a fost pus pe liber de la Ministerul Culturii, pe care îl conducea la un moment dat, imediat după ce și-a exprimat intersul pentru Sarmizegetusa Regia și intenția de a aloca sume mari de bani pentru o cercetare amplă și sistematică la cetățile dacice. Desigur, în mod oficial, nu acesta a fost motivul presiunii care a dus la demisia sa, însă parcă nu îmi vine să cred că intenția lui de a spijini scoaterea la lumină a istoriei geto-dacilor a trecut iertată de sistemul ticăloșit care este complice la mascarea și falsificarea istoriei noastre…

În acest context, în luna mai 2014, Mircea Diaconu face câteva declarații publice care i-au pus pe gânduri pe mulți, iar faptul că, după aceea, nu a existat vreun sprijin important pentru investigarea arheologică a cetăților dacice (cercetate sistematic doar într-un procent de sub 5%) nu face decât să întărească toate teoriile conspirației asociate dezinteresului sau relei credințe cu care unii reprezentanți ai statului român ne tratează istoria.

Iată câteva dintre lucrurile pe care Mircea Diaconu le-a spus acum peste un an:

„Este o rană pentru mine, dar încercăm să răbdăm, să pansăm. În aceeași măsură, Sarmizegetusa Regia intră în logica asta, dar este, în primul rând, o chestiune de responsabilitate românească. Să ai acolo — s-a scanat și se știe — un fel de Acropole românesc și tu să nu dai pământul la o parte, ca prioritate zero?! Este de neînțeles și de neconceput pentru mine!”

„S-ar putea, săpând acolo, să aflăm niște lucruri despre România, despre noi înșine, despre trecutul, devenirea noastră, pe care nu le bănuim în clipa asta. S-ar putea să se schimbe totalmente optica despre noi înșine și istoria noastră. Totul e posibil. Dar să nu sapi și să afli cine ești, nu pot să înțeleg.”

„Ceva ce mă doare de multă vreme este Roșia Montană. Roșia Montană are o replică perfectă, ca perioadă, în Spania. Minele romane aurifere din Spania sunt o poveste de succes incontestabilă pe logica turismului cultural. Sunt în lucru, în pregătiri (la acest proiect, n.r.), o să încerc să iau pe cine contează, de aici — vorbesc de autoritățile locale, de ONG-uri de toate culorile și intențiile, să-i duc acolo și să vadă că se poate” (Sursa citate: Mediafax)

Aceste lucruri le-a spus în calitate de europarlamentar, la Deva, în timpul unui turneu pe care l-a făcut prin țară… Cine să îl audă însă? Academia Română? Poate Institutul de arheologie Vasile Pârvan? Poate Ministerul Culturii sub conducerea de acum? Măcar Universitatea din București? Nici vorbă! De auzit îl auzim noi, cei care suntem cu adevărat interesați de istoria noastră. De noi va depinde dacă lucrurile vor fi îngropate și mai mult sau vor fi scoase la lumină.

Așa cum spunea Mircea Diaconu, nu doar cetățile dacice sunt o miză uriașă, ci și minele de la Roșia Montană, care pot fi un obiectiv turistic de interes mondial, dacă acest lucru este dorit.

Să sperăm într-un viitor mai bun!

Daniel Roxin

sursa si foto:  http://www.cunoastelumea.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .