.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Aproximativ 500 de oameni, multi dintre ei purtind papioane, au protestat linga sediul Institutului Cultural Roman (ICR) fata de ordonanta de urgenta care trece ICR din subordinea Presedintiei in subordinea Senatului. Printre participanti la protestul tacut s-au numarat Gabriel Liiceanu, Mihai Razvan Ungureanu si Toader Paleologu, dar si cativa sustinatori ai masurii Guvernului Ponta care au purtat dispute verbale cu manifestantii. Pe unul din banerele afisate la protest scria “Un diacon histrion si penal si sfidator vrea cultura de decor”.

Protestul “Miscarea Papioanelor” a fost organizat de Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN). La miting-ul din fata Institutului Cultural Roman au participat circa 500 de oameni, tineri majoritatea, dar si persoane mai in varsta. Protestul a fost unul pasnic, iar tacerea a fost intrerupta doar la final cand cei veniti la manifestare au aplaudat cateva minute in sir.

Majoritatea celor care au protestat au venit imbracati cu tricouri pe care era inscriptionata lozinca “ICR nepolitizat” si au purtat papioane sau banderole inscriptionate cu sigla ICR vopsita in negru.

Pe unul din banerele afisate la protest scria “Un diacon histrion si penal si sfidator vrea cultura de decor, in timp ce pe alte cartoane era scris: “Papagalii USL dau la gioale-n ICR”.

Protestatarii au precizat ca vor sa transmita public un manifest in cinci puncte: Retragerea OUG Nr. 27 din 13.06.2012; Respectarea mandatului actualei conduceri ICR (pana in ianuarie 2013); Mentinerea unei conduceri a ICR din randul intelectualilor; Promovarea si finantarea proiectelor pe criterii de profesionalism si fara interventii si decizii politice; Respectarea oamenilor de cultura in spatiul public romanesc.

“Este vorba despre un protest pasnic prin care ne dorim sa ne aratam solidaritatea fata de ICR si fata de actuala echipa a ICR care a facut atatea proiecte deosebite. Este un protest al papioanelor. Romania are nevoie de intelectuali, de acest intelectual al carui model noi il preluam astazi. Un intelectual caracterizat prin eruditie si rafinament.

Miscarea papioanelor cere anularea OUG a Guvernului si nepolitizarea ICR care de opt ani a facut lucruri bune. Suntem impresionati de numarul mare de sustinatori”, a declarat pentru HotNews.ro, Edmond Niculusca, presedintele ARCEN.

Nu cred ca au iesit numai pentru cultura. Au iesit pentru ca s-au simtit infioratori de mintiti, s-au simtit pusi in fata unei enorme ipocrizii. Urgentele Romaniei tin de altceva deca de un Institul cultural in momentul de fata.

“Se incearca decapitarea singurei institutii care a schimbat imaginea Romaniei in bine in lume in ultima vreme. Romania si-a fixat imaginea in mentalul european prin cersetori, proxeneti si falsificatori de carduri. ICR a reusit sa dea Romaniei imaginea unor oameni care fac filme minunate, a unor carti care sunt traduse cate una pe saptamana de edituri mari, imaginea unei romanii spiritualizate. A distruge asta inseamna sa fii antipatriot”, a declarat Gabriel Liiceanu.

Printre sutele de oameni veniti sa sustina ICR-ul au fost si circa 10-15 sustinatori ai masurii Guvernului Ponta de modificare a statutului, acestia fiind imediat apostrofati de sustinatorii lui Horia Roman Patapievici.

Protestul de luni seara din fata sediului ICR a venit dupa o zi in care s-au inregistrat mai multe actiuni de sustinere fata de Institut si H.R. Patapievici:

Sursa: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .