.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Manifestatiile pasnice incepute la orele 14,00 in Piata Universitatii, si o scurta busculada cu jandarmii, o mare parte din protestatari a plecat in mars catre Palatul Cotroceni, unde si vineri seara a fost miting anti-Basescu, sau transformat spre seara in batai cu jandarmii.

Daca la inceput manifestantii erau doar in piata, treptat ei au blocat Piata Universitatii si strazile adiacente, iar dupa orele 18,00 manifestatiile au degenerat in batai cu pietre, bastoane si gaze lacrimogene intre protestatari si jandarmi.

In ciuda frigului de afara, mii de participanti au venit la mitingul din Piata Universitatii, soldat cu lesinuri, raniti si zeci de retineri.

Bucurestenii scosi in strada de sentimentul pro-Arafat au ajuns sa isi verse pe jandarmi naduful pentru veniturile mici si masurile de austeritate sustinute de Cabinetul Boc si presedintele Traian Basescu.

Ajunsi la Cotroceni, manifestantii nu au stat mult si au plecat inapoi spre Universitate. Intorsi aici, seara au existat mai multe altercatii cu fortele de ordine. Cinci jandarmi au fost raniti, la fel si cativa protestatari si un jurnalist TV. Zeci de manifestanti au fost dusi cu dubele la politie.

Desfasurarea evenimentelor conform Gandul

UPDATE 18.07 Câteva zeci de protestanţi din Capitală au început să se îmbrâncească cu jandarmii care asigură ordinea publică, în încercarea de a ocupa Piaţa Universităţii, traficul rutier fiind blocat dinspre Piaţa Romană spre Universitate. În Piaţa Universităţii sunt câteva sute de persoane, care s-au adunat, sâmbătă, de la ora 14.00 pentru a protesta faţă de problemele diverse cu care se confruntă şi pentru a scanda lozinci împotriva Guvernului şi a lui Traian Băsescu. La un moment dat, protestatarii au vrut să plece spre Cotroceni, dar în final au decis să rămână la Universitate. O parte dintre manifestanţi se aflau în faţa Teatrului Naţional, iar ceilalţi în faţa Facultăţii de Geografie. Apoi, oamenii au încercat să ocupe strada, au ieşit în bulevard, s-au urcat pe troiţa închinată Eroilor Revoluţiei şi au început să strige “Libertate”. În timpul acestor acţiuni, oamenii au început să se îmbrâncească cu jandarmii, în încercarea de a ocupa tot bulevardul. La ora transmiterii acestei ştiri, traficul rutier este blocat dinspre Piaţa Romană spre Universitate. La faţa locului au fost suplimentate echipajele de Jandarmerie, venind şi echipaje de la Poliţia Rutieră.

UPDATE 18.11 Unii protestatari cer alegeri anticipate.

UPDATE 18.13 O parte dintre manifestanţi au plecat în marş către Palatul Cotroceni. Ei scandează “Revoluţie!” , “Jos Băsescu!” şi “Hoţii! Hoţii!”. Manifestanţii sunt escortaţi de numeroase forţe de ordine.

UPDATE 18.30 Jandarmii au fost mobilizaţi în jurul Palatului Cotroceni, unde au fost montate garduri de protecţie.

UPDATE 18.40 Manifestanţii au ajins în zona Pieţei Operei. În dreptul căminelor studenţeşti de lângă facultatea de Drept ei au început să scandeze “Să vină studenţii!”

UPDATE 19.00 Protestatarii au ajuns în faţa intrării de la Palatul Cotroceni, dinspre platoul unde se fac primirile oficiale. Drumul este blocat de jandarmii care au montat garduri de protecţie.

UPDATE 19.10 Manifestanţii se întorc în Piaţa Universităţii.

UPDATE 19.30 Manifestanţii din Piaţa Universităţii se îmbrâncesc cu jandarmii care înceasrcă să degajeze partea carosabilă. O femeie a leşinat.

UPDATE 19.44 În Piaţa Universităţii unul dintre protestatari a aruncat cu petarde.

UPDATE 19.45 Un jandarm a fost rănit, având o rană la cap.
UPDATE 20.07 Cele aproape 700 de persoane venite în marş dinspre Palatul Cotroceni sunt blocate de jandarmi în dreptul Facultăţii de Istorie, pentru a nu putea ajunge în Paţa Universităţii. Cordoanele de jandarmi sunt în faţa, dar şi în spatele manifestanţilor. O ambulanţă SMURD a venit în zonă.

UPDATE 20.12 Câţiva manifestanţi s-au întins pe asfalt în faţa maşinilor jandarmeriei, care îi blochează pe cei veniţi de la Cotroceni.

UPDATE 20.32 Protestatarii au fost blocaţi de jandarmi pe trotuarele din jurul Universităţii. Cei mai mulţi dintre manifestanţi sunt în zona fântânii din faţa Facultăţii de Arhitectură.

UPDATE 20.32 Mai mulţi protestatari carea au intrat pe carosabil şi au blocat traficul în zonă au fost loviţi de jandarmi.

UPDATE 21.14 Doi jandarmi au fost răniţi şi transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale, a precizat Florin Hulea purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

UPDATE 21.38 Un bărbat a leşinat şi a fost purtat pe braţe de manifestanţi până la ambulanţă.

UPDATE 21.48 Alice Grasu de la Ambulanţa Bucureşti a declarat că ambulanţa a fost solicitată pentru 12 persoane participante la proteste, dintre care 4 au fost transportate la spital.

UPDATE 21.50 Reprezentanţii jandarmeriei susţin că printre protestatari sunt şi membri ai galeriilor. “Unii sunt în baza de date cu antecedente de violenţă pe stadioane”, a precizat purtătorul de cuvânt al jandarmeriei, Georgian Enache.

UPDATE 22.48 Echipajele medicale ale Ambulanţei Bucureşti şi SMURD au intervenit pentru a acorda îngrijiri unui număr de 17 persoane, printre care patru jandarmi, în timpul protestului din Piaţa Universităţii. Cele 17 cazuri au fost înregistrate de SMURD şi Ambulanţa Bucureşti până la ora 22.30. În ceea ce-i priveşte pe cei patru jandarmi, unul a primit îngrijiri de la Ambulanţă, iar trei de la SMURD. Doi dintre jandarmi au fost transportaţi la spital.

UPDATE 22.50 În jur de 20 de persoane cu comportament violent care protestau în Piaţa Universităţii au fost reţinute de jandarmi.

UPDATE 23.10 Jandarmii au reuşit degajarea carosabilului din Piaţa Universităţii din Bucureşti, în pofida încercărilor unor tineri de a mobiliza cetăţeni să iasă simultan pe căile de la metrou pentru a deruta forţele de ordine, majoritatea protestatarilor preferând să părăsească zona.

UPDATE 23.29 Numărul persoanelor ridicate a ajuns la 29, potrivit Jandarmeriei. O parte dintre acestea au fost duse la audieri la politie.”Sunt membri ai galeriilor de fotbal fapt care a dus la degenerarea lucrurilor”, a declarat Florin Hulea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

UPDATE 23.52 În Piaţa Universităţii continuă să protesteze aproximativ 300 de persoane. Multe dintre acestea sunt în dreptul staţiei de metrou.

UPDATE 23.55 Jandarmii i-au împrăştiat pe manifestanţii din Piaţa Universităţii, după ce în prealabil i-au avertizat că, dacă nu eliberează piaţa, se va folosi forţa.

UPDATE 00.55 Jandarmii au mers în uma protestatarilor pe bulevardul Elisabeta, ridicând mai multe persoane care încercau să se întoarcă în Piaţa Universităţii. Potrivit ultimelor informaţii,numărul persoaneler ridicate în timpul protestelor din Bucureşti ar fi în jur de 40.

Sursa: Gandul.info

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .