.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Civilizaţia rurală românească moare de foame acum, iar autorităţile ar trebui să se mobilizeze pentru a o salva, a declarat joi Peter Hurley, director promovare USR, în cadrul conferinţei ‘Comunitatea rurală: provocări şi oportunităţi în dezvoltarea rurală în România în perioada 2014-2020.

‘Mobilizaţi-vă să salvaţi civilizaţia voastră rurală. Ea moare de foame acum, desigur într-un mod mult mai elegant decât a mea (civilizaţia rurală irlandeză n.r.), dar până la urmă care este diferenţa? Sunteţi ca Adam şi Eva în grădina Edenului. Agricultura a rezistat ani, mii de ani, cu toate schimbările şi toate conspiraţiile imaginabile, dar are o mare slăbiciune, odată rupt lanţul nu poate fi revigorat. Ţăranul român nu vorbeşte aceeaşi limbă cu noi. Nu are bani de investit şi nici nu are încredere în noi. Nu este vorba de cuvinte aici, este vorba de grai, de o construcţie arhaică de gândire. El nu înţelege ce-i Comisia Europeană, ce e cofinanţare, ce e beneficiar’, a spus Hurley.

Potrivit acestuia, ţăranul român ştie doar că nu mai are piaţă de desfacere pentru că a venit supermarketul la el acasă, că roşiile vin din Spania şi în august şi că e secetă.

‘Nu el ar trebui să înveţe limba noastră tehnocratică. Noi ar trebui să fim cei care ar trebui să construim un pod care să traverseze această distanţă dintre el şi noua structură economică. Construcţia podului a început, este foarte bine. Peste 100.000 de proiecte s-au contractat şi finanţat. Vă daţi seama cât de multă muncă este implicată în această mişcare naţională care se numeşte Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, fiind doar unul dintre programele operaţionale. Am ajuns într-un sat la o sărbătoare religioasă de Rusalii ca să văd tradiţia ţărănească rurală românească promovată prin fonduri europene cu cap de afiş Ana Lesko şi să ascult un preot cu o orchestră populară care cântă ce bun şi gospodar este dragul nostru primar. Dacă nu ar fi tragic, ar fi comic. Civilizaţia voastră rurală merită mai mult. Am întâlnit anul acesta oameni care au reuşit să facă podul între ţăran şi piaţă’, a explicat oficialul USR.

El a mai spus că în Spania 50% din tinerii sub 25 de ani sunt şomeri.

‘Oare ne aşteaptă asta şi aici? Care este planul? În Anglia în 1924 s-a închis ultima piaţă tradiţională pentru fermieri. În 2011 tot acolo sunt 7.500 de astfel de pieţe pentru fermieri şi producţie locală. Ei încă încearcă să recupereze ceea ce România are încă nativ, mâncare tradiţională autentică, cu o moştenire care nu se mai găseşte în altă parte. Acolo avem comoara. Provocarea ar trebui să fie una strategică naţională’, a afirmat Hurley.

Acesta a vorbit şi despre dispariţia civilizaţiei rurale irlandeze.  Citiți mai departe pe capital.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .