.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Mark Mobius, seful Templeton Emerging Markets considerat si un guru al pietelor emergente, este optimist in privinta perspectivelor de crestere economica a Romaniei, chiar daca „luptele pentru putere, „la fel de spectaculoase ca si peisajele din tara”, afecteaza progresul economic, potrivit unei opinii postate pe blogul personal.

“Recentele turbulente politice sunt un exemplu al faptului ca politica si luptele pentru putere pot impiedica progresul economic. Acum insa, dupa ce o parte a incertitudinii politice a disparut, cred ca Romania ar trebui sa avanseze intr-un mod productiv”, mentioneaza oficialul Franklin Templeton, companie care administreaza si Fondul Proprietatea.

Chiar daca masurile de austeritate nu sunt intampinate bine, iar alegerile parlamentare din decembrie ar putea sa amplifice incertitudinea, Mobius spune ca dezbaterile pe aceste teme sunt specifice oricarei alte tari din lume.

“Vestea buna este ca Romania se indreapta spre reforme si o schimbare pozitiva, si privind in viitor cred ca perspectivele pe termen lung ale economiei sunt bune. De ce cred asta? Romania a inghitit deja destule ‘medicamente amare’ de la FMI si astfel este bine pozitionata pentru a inregistra o crestere accelerata in urmatorii ani. Cred ca Romania poate sa devina un lider al cresterilor in Europa”, spune Mobius.

El adauga faptul ca majoritatea statelor UE inca trebuie sa adopte masuri de austeritate pe care Romania le-a aplicat deja. De asemenea, desi Romania a fost fortata sa reduca valoarea cheltuielilor, tara a reusit sa micsoreze bugetele si sa isi plateasca datoriile, o chestiune bine vazuta de agentiile de rating in acest an, in comparatie cu multe alte state UE care au fost retrogradate in 2012.

“Profitabilitatea companiilor de stat nelistate este principala bariera pentru investitorii din Romania. Sustinem listarea acestora pe Bursa. Din punct de vedere investitional, suntem optimisti cu privire la potentialul companiilor cu activitate in infrastructura, precum cele care distribuie sau genereaza electricitate sau care construiesc drumuri, poduri sau cai ferate”, concluzioneaza Mark Mobius.

sursa si foto: wall-street

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .