.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Istoricul Neagu Djuvara apreciaza ca este momentul oportun ca presedintele Traian Basescu sa dezlantuie Justitia, facand referire la faptul ca, dupa 20 de ani de la Revolutie, trebuie demascata minciuna despre existenta teroristilor lui Ceausescu, dar si inceput procesul mineriadelor din’90 . Ziarul “Romania Libera”, publica scrisoarea deschisa a istoricului Djuvara, adresata presedintelui Traian Basescu in noiembrie 2010 si publicata, pentru prima oara, in Academia Catavencu.

“Domnule presedinte,

E foarte probabil că, absorbit de propria dumneavoastră campanie prezidenţială din noiembrie anul trecut, n-aţi putut observa că m-am aflat mereu alături de candidatul Partidului Naţional Liberal la toate manifestările sale publice. Crin Antonescu, ştiind că lucrările mele şi apariţiile mele publice de 20 de ani încoace mi-au adus o oarecare popularitate, m-a luat pe lângă el, aşa cum se pune un vas de flori în mijlocul mesei la cinele simandicoase. În seara fatidică de 22 noiembrie, când s-a văzut că la primul tur nu ieşise pe primul sau pe al doilea loc, (cum cred că ar fi meritat), ca să vă fie opus la al doilea tur, el nu s-a mai gândit să-mi ceară şi mie părerea privitoare la atitudinea de adoptat la al doilea tur. Cu micul cerc din jurul lui, s-a grăbit să încheie strânsă alianţă cu Mircea Geoană. Acesta era, desigur, un socialist mai prezentabil, mai occidentalizat decât mai toţi cei din PSD dar, în spatele lui, în toate pozele, apăreau nelipsite umbrele sumbre ale unor Ion Iliescu, Hrebenciuc şi Cozmâncă, cerberii „democraţiei originale”, aprigii paznici instalaţi ca să asigure continuitatea puterii politice oculte a fostei Securităţi şi a acaparării mai întregului avut naţional de către foştii securişti şi foştii activişti de partid. Toţi aceştia formează o uriaşă, dar invizibilă, pânză de păianjen care sufocă ţara. Cu asemenea şleahtă, Partidul Naţional Liberal nu avea voie să intre în cârdăşie. Din care pricină, de atunci, m-am retras „pe tuşă”, cum se spune în limbaj sportiv. N-am demisionat însă din Partidul Naţional Liberal, căci nu puteam părăsi un partid şi o mişcare în care mă aflam de 170 de ani alături de părinţii, de bunicii şi de străbunicii mei de ambele părţi.

Eu l-aş fi sfătuit pe Crin Antonescu să rămână neutru şi să lase membrii şi simpatizanţii PNL să voteze la al doilea tur fiecare după conştiinţă. Erau şanse, în acest caz, domnule preşedinte, să ieşiţi cu o majoritate mult mai confortabilă.

Dacă îndrăznesc să vă scriu azi această scrisoare, e din cauza unei fraze pe care aţi rostit-o în timpul ultimei confruntări tripartite din campania primului tur. Termenii exacţi se pot găsi pe stenograma evenimentului sau pe filmul televizat dar, nepricepându-mă s-o fac, redau cu aproximaţie ce-am reţinut, că doar eram la doi-trei metri în spatele dumneavoastră, printre rudele şi printre susţinătorii lui Crin Antonescu. Aţi spus, în esenţă, că era un adevărat scandal să fi trecut 20 de ani de la evenimentele din decembrie ’89 şi să nu fi fost început încă procesul manipulării care a avut loc atunci, cu pretinşii terorişti ai lui Ceauşescu, ceea ce a adus moartea a 1.000 de oameni numai în Bucureşti; precum şi procesul mineriadelor din anii ’90. Mi-a tresărit inima în piept, căci eraţi în 20 de ani primul preşedinte sau candidat la preşedinţie care îndrăznea să spună acest adevăr tăinuit.

Au trecut de-atunci, domnule preşedinte, nouă luni şi jumătate – cât ar fi fost zămislit un copil – şi nu s-a făcut nimic. Ba chiar au fost luate de către guvernul Boc nişte măsuri care merg exact în sens opus, ca demiterea lui Marius Oprea din fruntea Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi a lui Dinu Zamfirescu de la preşedinţia Institutului Naţional pentru Memoria Exilului Românesc, precum şi alte câteva măsuri nepotrivite.

E adevărat că de o vreme s-a pornit o acţiune mai viguroasă împotriva corupţiei. A început un proces împotriva celui mai vizibil şi mai neruşinat dintre marii noştri escroci, Sorin Ovidiu Vântu. E bine că a început procesul lui Vântu. Cu condiţia să nu sfârşească pe aripile vântului, ca atâtea altele, ci să fie urmat şi de procesele altor mari prădători ai avutului public, ca să nu iasă cumva zvonul că urmărirea lui Vântu ar avea şi iz politic. Repet: e bine că s-a lansat o acţiune mai energică împotriva marii corupţii, dar aceasta nu trebuie să mascheze sau chiar să ţină loc de acţiune şi împotriva vinovaţilor de crime politice. La urma urmei, crimele politice sunt şi mai grave, şi mai dramatice, şi mai primejdioase pentru fiinţa naţiunii decât fraudele şi furtişagurile.

Domnule preşedinte, ţineţi-vă de cuvânt, dezlănţuiţi Justiţia împotriva celor învinuiţi de crime politice. Numai cu acest preţ ar licări o cât de mică speranţă, barem să înceapă vindecarea acestei ţări bolnave.Numai cu acest preţ veţi lăsa un nume în istoria ţării”, se adresa Neagu Djuvara, la aceea vreme, presedintelui Basescu.

Sursa: Nasul.tv

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .