.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

La 5 kilometri de localitatea sibiană Roşia, o familie de nemţi a pus pe picioare prima fermă bio din zona Văii Hârtibaciului.

La capătul unui drum de ţară îngust, te întâmpină o casă frumoasă, văruită toată în alb, bivoli leneşi întinşi pe iarbă şi cinci ciobăneşti mari şi extrem de prietenoşi.

La cinci kilometri de Roşia, o familie de nemţi a avut curajul să investească aproximativ 100.000 de euro într-un proiect căruia, în urmă cu 13 ani, când au venit în România, nu-i dădeau şanse de reuşită foarte mulţi.

Pasionaţi de agricultura bio – el, agricultor din tată în fiu, la a patra generaţie, ea – inginer agrononom, Judith (54 de ani) şi Rulf (65 de ani) fac de 25 de ani agricultură ecologică. Au început acasă, în sudul Germaniei, cu vaci de lapte, viţă de vie, pomi fructiferi şi sfeclă de zahăr.

Când în zonă a început să se construiască din ce în ce mai mult iar terenurile pentru culturi agricole să fie tot mai puţine, au vândut tot şi s-au mutat în Franţa, la Bergerac, unde au făcut tot agricultură bio. Când, în urma unor fenomene meteo, plantaţia de viţă de vie le-a fost distrusă aproape complet, soţii Haerle au început să caute un loc nou, care să li se potrivească şi unde să poată face agricultură bio aşa cum au învăţat.

„Ne-am interesat dinainte, am citit mult, am cumpărat reviste, şi într-o revistă am găsit articole despre România şi am aflat că se caută investitori”, rememorează Judith, zâmbind.

Au venit în recunoaştere, au văzut Banatul, zona Constanţei, însă s-au îndrăgostit de Ardeal , iar faptul că în zonă erau şcoli cu predare în limba germană a fost un mare plus pentru cei trei copii ai lor, toţi elevi la momentul respectiv.

Afacere profitabilă cu produse sănătoase

Din clădirea fostului IAS de la Roşia, pe vremuri imobil administrativ cu birouri şi depozite, au făcut o casă frumoasă şi primitoare. Au cumpărat 44 de hectare de teren, au mai luat 25 în arendă, şi cultivă cereale, floarea soarelui, soia şi furaje, totul certificat ecologic. De câţiva ani, alături de agricultură au început să crească şi bivoli, având în prezent 15 exemplare.

Cerealele produse la Roşia ajung la Bucureşti şi de acolo în magazinele naturiste din toată ţara, în panificaţie, iar producţia de floarea soarelui ajunge în acest an, pentru prima dată, la export.

„Noi am făcut primul ulei de floarea soarelui ecologic presat la rece în România, acum seminţele sunt folosite pentru pâine, pentru consum. Ne orientăm după piaţa internă, europeană, şi este profitabil pentru că suntem puţini producători şi totul pleacă la export”, explică Judith.    Citiți mai departe pe adevarul.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .