.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Agenţia Standard and Poor’s (S&P) a retrogradat vineri nouă ţări din zona euro, pe listă aflându-se Franţa, Italia, Spania, Austria şi Portugalia, şi a confirmat calificativele pentru şapte state, printre acestea figurând Germania, cea mai mare economie din UE, Olanda, Belgia şi Irlanda Italia, Spania, Portugalia şi Cipru au fost depunctate cu două trepte, în timp ce ratingurile Austriei, Franţei, Maltei, Slovaciei şi Sloveniei au fost reduse cu o treaptă, se arată într-un comunicat S&P.

Calificativele pentru Germania, Finlanda, Olanda, Luxemburg, Belgia, Estonia şi Irlanda au fost confirmate.

Agenţia a renunţat la supravegherea cu implicaţii negative pentru toate ratingurile celor 16 state.

Franţa, a doua mare economie a zonei euro, a fost retrogradată cu o treaptă, de la “AAA” la “AA+” şi a pierdut pentru prima dată calificativul maxim posibil.

Pentru Italia şi Spania, retrogradarea a fost de două trepte, de la “A” la “BBB+” şi de la “AA-” la “A” . Italia este a treia mare economie din zona euro, iar Spania a patra.

Ratingul Austriei a coborât cu o treaptă, de la “AAA” la “AA+”.

Portugalia a fost retrogradată de la “BBB-” la “BB”, Cipru de la “BBB” la “BB+”, Malta de la “A” la “A-“, Slovacia de la “A+” la “A”, iar Slovenia de la “AA-” la “A+”.

Germania, Olanda, Finlanda şi Luxemburg şi-au păstrat calificativele “AAA”, maxim posibil, în timp ce Belgia a fost menţinută la “AA”.

Ratingul Irlandei a fost păstrat la “BBB+”, iar cel al Estoniei la “AA-“.

“Deciziile sunt motivate în cea mai mare măsură de opinia S&P că iniţiativele luate de liderii europeni în ultimele săptămâni ar putea fi insuficiente pentru a rezolva probleme sistemice din zona euro”, scriu analiştii S&P.

Presiunile asupra zonei euro includ, potrivit S&P, înăsprirea condiţiilor de finanţare, majorarea primei de risc pentru un număr tot mai mare de ţări din zona euro, încercarea concomitentă de reducere a îndatorării de către guverne şi populaţie în uniunea monetară, deteriorarea perspectivelor de creştere economică şi disputa deschisă şi prelungită dintre liderii zonei euro privind abordarea problemelor.

Rezultatul reuniunii de la începutul lunii decembrie şi declaraţiile ulterioare ale liderilor politici au determinat S&P să considere că acordul convenit nu are suficient impact pentru a rezolva complet problemele zonei euro.

“În opinia noastră, acordul politic nu furnizează suficiente resurse suplimentare sau flexibilitate operaţională pentru a creşte forţa iniţiativelor europene de salvare financiară sau de a furniza suficient sprijin ţărilor din zona euro aflate sub presiune ridicată din partea pieţelor financiare”, se arată în comunicat.

Analiştii agenţiei consideră că la încheierea acordului din decembrie a fost recunoscută doar parţial sursa crizei din zona euro, şi anume că problemele financiare au drept principală cauză cheltuielile prea mari în statele de la periferia uniunii monetare.

Sursa: Mediafax

Foto: Adevarul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .