.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Cyndia-GulyasDezvoltarea domeniului IT si posibilitatea de comunicare rapida si facila, au generat din pacate o alterare si “schilodire” a limbii (limba romana in acest caz) in care comunicam, din pacate limba “virusata ” din virtual s-a “strecurat” si in vorbirea curenta, “hibridizata” cu majore greseli gramaticale.

Articolul de mai jos ma bucura fiindca exista tineri care au initiativa de a milita pentru vorbirea corecta a limbii roamne.

“O fată frumoasă, Cyndia Gulyas, fostă olimpică națională la română, a pornit din august propria cruciadă împotriva greșelilor de gramatică și ortografie. Și popularitatea pe care a căpătat-o pe Facebook proiectul ei – “S.O.S Limba Română” – este dătătoare de speranță. Fiindcă “neam săturat” de câte “agramaticalități” au ajuns să ne cadă în cap de tot mai de sus. Dar ce mă bucură cel mai tare este că site-urile pe care limba română e tratată cu respect au sărit în ajutorul fetei frumoase să-i facă și mai cunoscută ideea. Iată ce a povestit Cyndia Gulyas pentru Hyperliteratura.ro.

Pagina aceasta (n.red nu uitați să-i dați un like) vrea să răspândească un virus. Un virus grozav de util. Mai exact, vrea să distribuie regulile scrierii corecte.”

sursa si foto: http://www.catchy.ro/

Proiectul „S.O.S. Limba Română” a apărut anul acesta. Cum ți-a venit ideea? Care este geneza proiectului?

Am de multă vreme în minte acest proiect. Persoanele care îmi sunt cât de cât apropiate cunosc obsesia mea pentru gramatică (vorbesc de greşeli fundamentale, nici eu nu sunt atotştiutoare). Am avut norocul să fiu “călăuzită” de nişte profesoare extraordinare atât în liceu, cât şi în gimnaziu şi am înţeles destul de uşor că scrierea corectă face parte din eticheta personală. O idee, chiar dacă e genială, păleşte în momentul în care este exprimată incorect. Zic eu. Nu poţi să „î-l” citezi pe Kafka, pentru că îţi piere credibilitatea în momentul în care „comiţi” greşeli de ortografie/exprimare. În plus, am vrut să găsesc o manieră elegantă prin care să pot semnala erorile comune. E o adevărată provocare să îi arăţi cuiva că a greşit, fără a-l pune însă într-o postură incomodă.

Cum alegi greşelile pe care le exemplifici?

Iau în considerare frecvenţa greşelilor. Cred că aud „mi-ar place” şi văd „vei fii” de cel puţin câteva zeci de ori într-o zi. Apoi, depinde şi de gravitatea situaţiei. Poţi ierta pe cineva căruia i-a scăpat un „i”, dar îţi pui semne de întrebare serioase când vezi „v-ei merge”. Încerc să abordez greşelile fundamentale, de ele trebuie să scăpăm în primul rând. Mai nou, îmi trimit şi membrii comunităţii S.O.S. Limba Română sute de sugestii, aşa că am de unde alege.

Restul interviului îl găsiți aici, mulțumim Hyperliteratura.ro.

P.S. Am tot spus fată frumoasă. Păi, așa arată limba română, fraților. De ce-o schimonosim? Ș-apoi, mai e ceva. Băieții să pună mâna pe gramatică. Altfel, ce șanse vor avea mai târziu în fața unor fete ca Cyndia? :)”

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .