.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Firma canadiană Roman Copper Corp. a câştigat licitaţia pentru preluarea Cupru Min Abrud la preţul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste preţul de pornire a licitaţiei, de 57,3 milioane euro, a anunţat luni Ministerul Economiei.

“Licitaţia a fost adjudecată în favoarea firmei Roman Copper Corp. Canada la preţul de 200,77 milioane de euro, preţul de pornire al licitaţiei fiind de 57,36 milioane de euro”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Ministerul Economiei va negocia cu Roman Copper clauzele contractului de vânzare-cumpărare a acţiunilor.

Cupru Min deţine exploatarea Roşia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale României.

Statul a încercat de mai multe ori să vândă Cupru Min, prima oară în 2008. Anul trecut, Ministerul Economiei a scos din nou la licitaţie compania, cu intenţia de a vinde integral acţiunile pe care le deţine, dar a amânat procedura pentru 26 martie 2012.

Privatizarea Cupru Min a fost aprobată de Guvern încă din 2006 şi a fost asumată de Executiv în scrisoarea de intenţie aferentă aranjamentului stand-by de tip preventiv cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Potrivit acordului cu FMI, termen de privatizare a Cupru Min a fost stabilit pentru sfârşitul lunii aprilie.

“Strategia de privatizare a Cupru Min respectă sub aspectul obiectului şi metodei, principiile europene în domeniul concurenţei, aplicabile în procesul de privatizare. (…) Prin privatizarea acestei societăţi s-a avut în vedere continuarea activităţii de exploatare a minereului cuprifer în zona Roşia Poieni, atragerea de fonduri pentru realizarea investiţiilor tehnologice şi de mediu şi implicit păstrarea şi crearea de noi locuri de muncă, precum şi asigurarea dezvoltării pe orizontală a activităţilor industriale în zonă”, se mai arată în comunicat.

La licitaţia cu strigare pentru vânzarea pachetului integral de acţiuni al Cupru Min s-au înscris alte trei companii, respectiv Oz Minerals (Australia), Dundee Holding BV (Olanda) şi Ellatzite Med Ad din Bulgaria, ultima fiind însă descalificată.

Oz Minerals este o companie australiană cu activităţi în principal în Austrialia şi Cambodgia. Compania operează mine de cupru şi aur. Dundee Holding exploatează cupru, aur şi argint în Bulgaria, Namibia, Canada şi Armenia. Ellatzite-Med AD este cel mai mare extractor de minereu de cupru din Bulgaria, controlat de grupul Geotechmin, cu activităţi în industria minieră şi construcţii.

Roman Copper Corp. este înregistrată în Toronto şi este controlată de magnatul Stephen Roman, moştenitorul lui Stephen B. Roman, una dintre figurile notabile ale industriei miniere canadiene.

Stephen Roman a intermediat în anii ’80, împreună cu tatăl său, achiziţionarea primului reactor nuclear CANDU de către regimul Ceauşescu şi a participat la atragerea finanţării iniţiale pentru Gabriel Resources, acţionarul majoritar al Roşia Montană Gold Corporation, potrivit presei canadiene.

Roman are numeroase afaceri în domeniul minier, de la extracţia de uraniu la producţia de aur şi alte metale.

Omul de afaceri este cofondator, director general şi preşedinte al Harte Gold Group, companie pe care o conduce din ianuarie 2009, potrivit Bloomberg Businessweek. El ocupă sau a ocupat funcţii de conducere la numeroase companii de profil, precum Global Atomic şi Silvermet.

Sursa si foto: Mediafax

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .