.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

O echipă OSCE-ODIHR va observa alegerile parlamentare din România din 9 decembrie şi va formula, probabil, concluzii fără precedent în istoria acestor organizaţii.

Echipa care va observa alegerile parlamentare din 2 decembrie şi-a început misiunea în România prin studiul legii electorale. Potrivit unui comunicat AEP, membrii misiunii restrânse conduse de Konrad Olszewski, a primit versiunea tradusă în engleză a legislaţiei româneşti în materie şi o serie întreagă de lămuriri cu privire la stadiul pregătirilor electorale.

Este un episod interesant căci, după aderarea la UE, România nu a mai avut ocazia să se confrunte cu opinia celorlalţi. Dar cu siguranţă că experienţa aceasta va fi mai interesantă pentru membrii delegaţiei OSCE. Ei vor avea ocazia să constate că o ţară UE aplică în alegeri cea mai ilogică lege care a fost adoptată vreodată în istoria democraţiilor elective. Înainte de al doilea război mondial, expresia ”alegeri româneşti” avea deja un sens peiorativ, dar de aici înainte, expresia aceasta va dobândi probabil sensul absurdului care te lasă fără cuvinte.

Legea românească, aşa cum observatorii OSCE vor constata sideraţi în camerele lor de hotel, organizează alegeri în colegii uni-nominale şi, cu toate acestea, trimite uneori în parlament doi sau chiar trei deputaţi din acelaşi colegiu. În legea românească unu=doi sau unu=trei!

De asemenea, observatorii vor lua la cunoştinţă că un candidat care a câştigat cele mai multe voturi în colegiul său, să spunem 49,7%, ar putea să piardă mandatul în favoarea unui al doilea plasat, care nu a luat decât 23%. Dacă nu obţii peste 50% din voturi rişti să pierzi colegiul.

Dar uimirea observatorilor OSCE va şi mai mare cînd vor afla că nu doar al doilea, dar chiar şi al treilea clasat îl poate întrece pe primul.

În fine, potrivit acestei legi cu totul originale, şi care întrece orice imaginaţie, nu se poate şti câţi deputaţi se vor alege la capătul procesului, deşi se ştie prea bine câte colegii sunt în ţară.

”Alegerile româneşti” se pot transforma într-o ruletă în care mandatul poate reveni pur şi simplu unui norocos. Se spune adesea că în viaţă norocul e important, dar în sistemul din România norocul a devenit componentă a sistemului. Alegerile sunt, în parte, un fel de tragere la sorţi camuflată în sistem electiv.

Cine poartă vina pentru o asemenea aberaţie fără egal? Din nefericire, astăzi nu mai putem deosebi uşor responsabilităţile care amestecă, indistinct, toate partidele cu societatea civilă cu tot. Iniţial, PNL aflat la guvernare, dar nesigur pe şansele sale, a presat pentru a da uninominalului o finalitate proporţională şi a fost susţinut de UDMR şi de Asociaţia Pro Democraţia care îşi făcuse o specialitate din legea electorală. Din toate pertractările a ieşit această monstruozitate, pe care, după alegerile din 2008, Guvernul Boc promitea să o modifice de urgenţă. Dar PDL, căzut în dizgraţia alegătorilor, nu a mai vrut să o modifice şi a ţinut cu dinţii de ea. Iată aşadar că absolut toată lumea, de la onesta societatea civilă şi până la coruptele partide, şi-a pus semnătura pe această lege, despre care putem spune că este cu adevărat ”românească”.

sursa si foto: DW

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .