.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

1 august 2012 – Asociația Alburnus Maior în parteneriat cu Asociația ARA – Arhitectură. Restaurare. Arheologie anunță lansarea programului Adoptă o Casă la Roşia Montană. Acesta are menirea să catalizeze sprijinul fără precedent pentru Campania Salvați Roșia Montană către acțiuni, finanţate independent, de conservare şi punere în valoare a unor case cu valoare istorică și arhitecturală.

Adoptă o Casă la Roșia Montană este un pas important în salvarea și conservarea patrimoniului construit din zonă pe fondul deteriorării unor case și monumente istorice din lipsa finanțărilor necesare sau a dezinteresului statului român. Astfel se întâlnesc eforturile membrilor comunității locale, proprietari de clădiri istorice, precum și al persoanelor sau organizațiilor din țară și străinătate interesate să susțină procesul de restaurare și valorificare turistică a patrimoniului din Roșia Montană.

“Acţiunile pe care le propunem prin programul Adoptă o Casă la Roşia Montană sunt gândite în beneficiul comunităţii şi sunt realizate cu sprijinul ei, fie că vorbim de comunitatea locală, fie de comunitate în sensul cel mai larg, publicul. Prin mecanismele de implicare şi de donaţie, programul poate deveni o punte de legătură între oameni şi un instrument de salvare şi activare a patrimoniului cultural”, a declarat Ștefan Bâlici, membru ARA – Arhitectură. Restaurare. Arheologie.

Puntea de legătură între proprietarii de case cu valoare istorică de la Roșia Montană și toți acei care doresc să contribuie prin donaţii sau voluntariat la protejarea lor o reprezintă pagina web www.adoptaocasa.ro. Construit ca o colecție publică de proiecte de restaurare, site-ul prezintă în detaliu informații și fotografii despre fiecare proiect în parte. Astfel sunt enumerate primele etape de intervenție: releveele și evaluarea stării de conservare, anvergura lucrărilor propuse și, nu în ultimul rând, suma necesară realizării acestora. Rând pe rând sunt destinate reabilitării o casă tradițională de dimensiuni reduse, din piatră și lemn, casa parohială și frumoasa biserică unitariană din secolul XVIII, precum și o casă specifică burgului semi-urban din Piața Centrală. Invitația de a participa la revitalizarea acestor clădiri istorice nu ar fi completă fără oferirea posibilității de a lua parte, ca voluntar, la lucrările de restaurare derulate sub atenta îndrumare a echipei ARA.

“O nouă viziune pentru viitorul patrimoniului cultural al Roșiei Montane devine posibilă prin efortul comun al nostru, al tuturor. Așa cum experiența Campaniei Salvați Roșia Montană ne arată, energia, entuziasmul și implicarea fiecăruia, prin munca voluntară sau contribuția financiară, pot constitui baza renașterii unor clădiri istorice ce păstrează în ele povestea Roșiei Montane. Pe termen mai lung, aceste case vor fi introduse în circuitul turistic pentru a arăta, o dată în plus, că Roșia Montană se poate dezvolta prin cultură”, a completat Ștefania Simion, coordonator al proiectului, Asociația Alburnus Maior.

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați:

Ștefan Bâlici, email: asociatie@simpara.ro, mobil: 0731 34 3333

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Arhitecților din România prin Timbrul Arhitecturii.

Asociația Alburnus Maior, inițiatoarea campaniei Salvați Roșia Montană, este dedicată protejării drepturilor membrilor comunităţii de la Roşia Montană; www.rosiamontana.org

ARA – Arhitectură. Restaurare. Arheologie este activă în domeniul cercetării, conservării şi punerii în valoare a patrimoniului cultural în beneficiul comunităţilor şi al societăţii; www.simpara.ro

Sursa: rosiamontana.org

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .