.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

vatra-650x422O nou descoperită vatră de foc, o vatră în care, pe lângă cenușă, abundă oase animale carbonizate, aruncă o nouă lumină asupra originii speciilor noastre. Descoperită în Israel, vatra cu pricina are nu mai puțin de 300.000 de ani vechime, cu mult înainte de „data oficială de naștere” a lui Homo sapiens. Însă cine erau cei care o creaseră?

Vatra are aproximativ 2 metri diametru, iar straturile de cenușă confirmă faptul că aceasta a fost folosită în mod repetat de-a lungul timpului. Conform arheologului Ruth Shahack-Gross de la Institutul de Cercetare Weizmann din Israel, liderul echipei de cercetători implicați în proiect, este cert că vatra a fost folosită de un grup mare de oameni ai peșterilor. Mai mult, el susține că poziția vetrei implică o planificare atentă, implicit un nivel de inteligență superior al celor ce o creaseră și folosiseră.
Misterele însă de abia acum încep. Vatra a fost descoperită în peștera Qesem, peșteră descoperită întâmplător acum circa 10 ani lângă Tel Aviv.

Interesant este că peștera a fost astupată în mod natural acum mai bine de 200.000 de ani, iar rămășițele animale (oase aparținând unor căprioare, bouri sau cai preistorici), precum și cele hominine (majoritatea constând în dinți) descoperite la fața locului au o vârstă estimată la circa 300.000 – 400.000 de ani. Nu este clar cărei specii umane aparțin dinții cu pricina (Homo sapiens, Neanderthal sau altă specie încă nedescoperită) însă, în mod bizar, aceștia sunt similari dinților descoperiți în peșterile Skhul și Qafhez din nordul Israelului, dinți cu o vechime de 80.000 – 120.000 de ani, atribuți lui Homo sapiens. Vă reamintim faptul că specia noastră a părăsit Africa, conform datelor din prezent, acum circa 120.000 de ani, fără a exista date că acei primi temerari au depășit granițele Orientului Mijlociu. Ulterior, acum 70.000 – 60.000 de ani, oamenii au pătruns în Asia, colonizând în următoarele zeci de milenii întreaga planetă.

Pe baza datelor descoperite în peştera Qesem, arheologii israelieni au propus o inedită ipoteză, aceea a apariţiei lui Homo sapiens în Orientul Mijlociu, nicidecum în Africa, o ipoteză aprig contestată în mediul academic.

Revenind la misterele vetrei din peştera Qesem, trebuie spus că nici azi nu există un consens cu privire la prima specie umană care a produs şi folosit focul. Descoperirile din peştere Wonderwerk din Africa de Sud sugerează faptul că această activitate are circa 1 milion de ani vechime. Există însă cercetători care susţin că tipologia dinţilor lui Homo ergaster arată că acest individ preistoric obişnuia să consume hrană preparată la foc încă de acum 1,9 milioane de ani.

sursa si foto: http://stiintasitehnica.com/

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .