.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Politica Marii Britanii vizavi de Europa devine tot mai greu de înțeles și s-ar părea că această țară își ia treptat „la revedere” de la Uniunea Europeană, a declarat Alex Stubb, ministrul finlandez pentru Afaceri Europene, relatează Reuters.

Vorbind la un summit UE, Alex Stubb a spus că Marea Britanie pare să se poziționeze intenționat la polul opus față de partenerii săi europeni.

„Ca să fiu foarte sincer, este aproape ca și cum am fi 26 plus 1”, a declarat el când a fost întrebat dacă încercările de a merge spre o integrare mai puternică a celor 17 țări din zona euro nu prezintă riscul de a lăsa Marea Britanie și celelalte nouă țări membre UE într-un grup secundar.

„Cred că Marea Britanie se poziționează acum la margine din propria voință. Vedem acest lucru în politica externă, în politica economică, îl vedem în legătură cu moneda unică. Iar eu, ca avocat al pieței unice și al comerțului liber, găsesc că această situație este una foarte nefericită”, a declarat oficialul finlandez.

„Este ca și cum barca pleacă, unul dintre cei mai buni prieteni ai noștri ne spune „adio”, iar noi nu putem face nimic”, a continuat el.

Oficialii britanici insistă că guvernul lor vrea să rămână parte a UE, însă de-a lungul ultimului an premierul David Cameron a adoptat o linie tot mai dură, mai notează Reuters. În această lună, el a declarat că cea mai bună soluție pentru a stabili o nouă înțelegere cu UE este un referendum.

După ce Marea Britanie a refuzat să semneze pactul fiscal asupra căruia au căzut de acord anul trecut 25 dintre statele membre, Cameron a avertizat că își va exercita dreptul de veto cu privire la bugetul pe termen lung al UE dacă pozițiile Marii Britanii nu sunt respectate.

Unii diplomați europeni se tem că Marea Britanie, care a aderat la UE în 1973, se îndreaptă spre un „divorț de catifea”.

„La ora actuală, guvernul britanic se confruntă acasă cu mari presiuni din partea aripii euroscepticilor. Eu sper ca guvernul să rămână ferm și totodată un membru cu drepturi depline al UE, fără să înceapă să se marginalizeze voluntar deoarece cred că acest lucru ar fi atât în detrimentul Marii Britanii, cât și al UE. Sincer, mi se rupe inima deoarece pierdem o țară liberală”, a mai spus Stubb.

În ultimele două luni, 11 țări din zona euro au decis să meargă mai departe cu propria taxă pe tranzacțiile financiare. De asemenea, au fost făcute propuneri pentru a realiza o uniune bancară între țările din zona euro și cele care vor să adere la ea și s-a propus crearea unui singur buget al zonei euro. Toate aceste propuneri au creat tensiuni între UE și Marea Britanie.

sursa si foto: ro.stiri.yahoo.com

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .