.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Parlamentarul Fidesz Kőszegi Zoltán şi Balczó Zoltán (Jobbik), vicepreşedintele Parlamentului ungar, au ajuns sâmbătă, în Harghita, la concluzia că obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc este inevitabilă, iar exemplul cel mai bun de urmat este Tirolul de Sud, potrivit Realitatea.net.

Cei doi au participat la o dezbatere la Tabăra Tineretului Maghiar Ardelean (EMI), la Borzont, judeţul Harghita, cu tema “Politica naţională maghiară între cele două alegeri”.

Parlamentarii ungari, reprezentantul guvernului, Kőszegi Zoltán, şi cel al formaţiunii extremiste din opoziţie – Jobbik, Balczó Zoltán, au ajuns la consens în ceea ce priveşte corectitudinea paşilor făcuţi de Guvernul Orban în direcţia realizării unificării naţiunii maghiare, în primul rând prin modificarea Constituţiei, prin acordarea cetăţeniei ungare etnicilor maghiari care trăiesc în afara graniţelor ţării şi, nu în ultimul rând, prin adoptarea legii învăţământului. În acest sens, reprezentantul Fidesz a declarat că, în ciuda faptului că guvernul a fost numit radical sau fascist chiar de către socialiştii maghiari, şi-au asumat să introducă în programa şcolară predarea operelor lui Vass Albert sau a lui Nyro Jozsef, ba mai mult, au prevăzut că elevii maghiari trebuie să facă măcar o dată în timpul şcolii excursii în teritoriile locuite de maghiari în afara graniţelor ţării. Scopul este de a cunoaşte aceste locuri şi de a conştientiza că în afara graniţelor Ungariei, la chiar 400 de km, trăiesc comunităţi maghiare.

Kőszegi Zoltán a menţionat că Trianonul nu a fost uitat, drept dovadă, ca un mesaj spre Europa, ziua de 4 iunie – cand a fost semnat Tratatul de la Trianon, în 1920 – a fost declarată Ziua Solidarităţii Naţionale, la iniţiativa Parlamentului de la Budapesta.

Reprezentantul Jobbik, Balczó Zoltán, i-a reproşat colegului său de la Fidesz că realizările guvernului au lipsuri uriaşe. “Noi am aşteptat din partea Guvernului maghiar să aibă o poziţie hotărâtă în ceea ce priveşte legea limbilor în Slovacia sau să reacţioneze la pierderea cetăţeniei slovace a acelor etnici care au avut curajul de a-şi asuma identitatea maghiară şi de a depune jurământul de cetăţenie maghiară”, a spus Balczo Zoltan.

Cei doi au recunoscut că nu au puterea de a schimba legile slovace, însă au căzut de acord că pot apela la forurile europene în vederea abrogării acestora. “Împreună trebuie să facem tot posibilul ca aceasă lege să fie abrogată în Slovacia”, a spus Kőszegi Zoltán.

Politicianul Fidesz a menţionat că, în vederea sprijinirii autonomiei a fost înfiinţată comisia autonomiei, Parlamentul şi-a stabilit un scop: realizarea autonomiei Ţinutului Secuiesc, însă pentru realizarea acestui obiectiv au nevoie de sprijinul Europei.

“Dacă în patru- cinci ani nu vom reuşi să obţinem autonomia Ţinutului Secuiesc însemnă că nu suntem capabili. Exemplul cel mai bun este autonomia Tirolului de Sud şi acest lucru trebuie să aducem în faţa Europei”, a spus Kőszegi Zoltan. El a menţionat că obţinerea autonomiei nu presupune niciun fel de risc sau agresiune, doar că pentru aceasta este nevoie de o Ungarie puternică. Între secui, cel mai important este obţinerea Ţinutului Secuiesc, a mai susţinut acesta.

“Noi trebuie să trăim aici şi alături de noi pot trăi şi alţii dacă vor, însă să nu fie împotriva noastră” a spus Kőszegi.

“Obligaţia de a realiza autonomia este a noastră. Slava e a lui Dumnezeu, dar rezultatele vor fi tot ale noastre. Doresc o ţară comună, frumoasă, în Bazinul Carpatic”, a spus Kőszegi.

Balczó Zoltán a menţionat că obţinerea autonomiei se referă la Ţinutul Secuiesc. “Noi, politicienii maghiari, nu vom renunţa niciodată la unitatea poporului maghiar. Poporul laş nu are ţară. Noi dorim o Ungarie mai bună, în care oamenii se manifestă altfel unii faţă de alţii, au empatie şi nu se gândesc doar la interesele proprii”, a spus Balczó.

El a afirmat că autonomia a fost promisă secuilor în 1918 la Alba Iulia şi că România nu ar trebui să facă altceva decât să-şi respecte promisiunea. La o întrebare din rândul ascultătorilor, el a spus că revizuirea Trianonului nu va putea fi realizată niciodată, în timp ce colegul său de la Fides, Kőszegi Zoltán, a declarat că revizuirea Trianonului este inevitabilă.

“Revizuirea Trianonului este inevitabilă, este însă cu totul alt subiect sau altă întrebare care va fi rezultatul acesteia. Revizuirea, ca noţiune, va trebui să fie pronunţată în cel mult opt ani, însă pentru aceasta avem nevoie de o Ungarie puternică pe plan economic. Va trebui să facem totul pentru a obţine în acest sens sprijinul Americii”, a spus Kőszegi Zoltán.

Cea de-a VIII-a ediţie a Taberei Tineretului Maghiar Ardelean (EMI) se va desfăşura până duminică, la Borzont, judeţul Harghita. Sâmbătă, preşedintele Jobbik, Vona Gábor, şi deputatul Szávay István vor ţine o prelegere despre politica Jobbik între cele două alegeri în Ungaria.

Sursa si foto: Romania Libera

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .