.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Peste 11.000 de oameni au semnat o petiţie online împotriva unei instalaţii luminoase abstracte din centrul oraşului Bruxelles, care înlocuieşte tradiţionalul brad de Crăciun. Criticii acuză oficialii că au optat pentru această înlocuire pentru a nu jigni persoanele care nu aparţin religiei creştine, în special pe musulmani.

Primarul oraşului, însă, susţine că bradul abstract face parte dintr-un proiect al „luminilor“, scrie BBC.

În mod tradiţional, un pin de 20 de metri din pădurile Ardeni împodobea piaţa centrală a oraşului. În aceste an, el a fost înlocuit de o construcţie de 25 de metri, dar din piaţă nu lipsesc nici brazii naturali, de dimensiuni mai mici, declară purtătorul de cuvânt al primăriei.

Site-ul oraşului informează că actuala construcţie care înlocuieşte bradul de Crăciun este una dintre cele cinci instalaţii luminoase amplasate în Piaţa Mare, oferindu-le vizitatorilor posibilitatea de a se căţăra până în vârf pentru a admira priveliştea oraşului, cu 5 dolari.

Consilierul turistic Philippe Close susţine că scopul proiectului a fost de a scoate în evidenţă „caracterul avangardist“ al oraşului Bruxelles, prin îmbinarea dintre modern şi tradiţional, pentru a da rezulta ceva nou şi diferit.

Bruxelles găzduieşte una dintre cele mai cunoscute pieţe de Crăciun din Europa şi mulţi sunt îngrijoraţi că bradul contemporan este incompatibil cu clădirile din secolul XVII, care îl înconjoară.

Construcţia a fost deja poreclită „Farmacia“ din cauza cuburilor strălucitoare, care seamănă cu crucea verde, simbolul cu care sunt semnalizate farmaciile din întreaga lume.

„«Un argument greşit» cu privire la sensibilitatea religioasă i-a determinat pe oficialii oraşului să amplaseze construcţia luminoasă. Pentru o mulţime de oameni, care nu sunt de religie creştină, acest brad este ofensator“, este de părere Bianca Debaets, consilier al partidului Democratic Flamand.

„Credem că bradul a fost amplasat din motive culturale. Bradul este pentru Crăciun şi pentru creştini, dar în Bruxelles există o mulţime de musulmani. Pentru a evita discuţiile, au înlocuit bradul cu nişte cuburi strălucitoare! Sunt mai tradiţional, prefer bradul obişnuit. Acesta ar fi mai bun pentru locuitorii oraşului“, precizează Erik Maxwell, din Bruxelles.

O estimare recentă citată de BBC arată că în 2010 musulmanii constituiau 22% din populaţia oraşului şi a împrejurimilor.

Bucuria iernii

Pomul de Crăciun este un exemplu de „corectitudine politică“, conceput să fie mai atrăgător pentru grupurile religioase non-creştine, decât tradiţionalul brad, precizează presa belgiană. Cu toate acestea, se pare că mass-media influenţează opinia publică, în loc să o reflecte, remarcă BBC.

„Ceea ce vrem noi este să modernizăm bucuria iernii şi imaginea oraşului. Pomul de Crăciun nu este un simbol religios şi chiar mulţi musulmani au unul acasă. Pentru cei care vor un simbol tradiţional al religiei există scene religioase, iar pentru cei care vor ceva modern există noul pom“, declară Philippe Close.

De cealaltă parte, reprezentantul comunităţii de musulmani din Belgia a subliniat că organizaţia lui nu a fost deranjată niciodată de brazii de Crăciun.

„Ştim că trăim într-o ţară cu o cultură creştină, aşa că nu ne supără tradiţionalul brad de Crăciun“, a precizat Semsettin Ugurlu, preşedintele executiv al Organizaţiei musulmanilor din Belgia.

sursa si foto: Adevarul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .