.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

OMV Petrom va investi pana in 2014 intre 800 de milioane de euro si 1,2 miliarde de euro pe an, in conditiile unui mediu favorabil investitiilor, se arata intr-un document care prezinta directiile strategice pentru 2021 ale companiei. Aceste investitii ar putea fi facute in special in sectorul de explorare si productie. Directiile strategice ale Petrom au fost actualizate pe baza unei analize a sectorului energetic din Romania. Potrivit acestei analize, consumul de titei si gaze va continua sa creasca si va reprezenta aproximativ 60% din cererea de energie a Romaniei pana in 2021. “Cu o pondere curenta a importurilor de 20-30%, relativa independenta energetica a Romaniei este probabil sa scada”, precizeaza Petrom.

“Pana in 2030 se estimeaza o crestere a importurilor la 40-50%, ca urmare a cererii mai mari de energie primara si a declinului natural al productiei interne de hidrocarburi. Cu toate acestea, Romania are un potential mare de furnizare de energie, care poate fi deblocat cu investitii semnificative, din care, numai pentru deblocarea potentialului de hidrocarburi sunt necesare peste 20-35 miliarde de euro pana in 2030”, mai arata Petrom.

  • “Directiile strategice ale Petrom pentru 2021 le reconfirma pe cele existente anterior in Strategia pentru 2015, asigurand astfel continuitate in dezvoltarea companiei, si corespund strategiei Grupului OMV pentru 2021. Petrom intentioneaza sa ramana compania integrata de titei si gaze lider in regiune, cu performanta durabila necesara pentru a sustine cresterea potentiala a segmentului upstream in regiunea de vecinatate a Marii Negre. Credem ca Romania are un potential semnificativ de furnizare de energie, care ii poate reduce dependenta de importuri. Petrom este bine pozitionata pentru a sustine sectorul energetic, contribuind astfel la cresterea economica a Romaniei”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO Petrom, potrivit comunicatului Petrom:

In domeniul gazelor si energiei, activitatea se va concentra pe demararea exploatarii comerciale a centralei de la Brazi (860 MW), in a doua parte a anului 2012. Pentru a creste valoarea portofoliului de gaze, Petrom va urmari sa isi imbunatateasca vanzarile de gaze.

Pe termen mediu si lung, Petrom va explora oportunitatile din surse regenerabile si va evalua investitii ulterioare in infrastructura aferenta proiectului gazoductului Nabucco. Totodata, va explora dezvoltarea unui potential hub de gaze naturale.

In sectorul rafinare si marketing, Petrom va finaliza pana in 2014 modernizarea Petrobrazi. In plus, intentioneaza sa continue modernizarea retelei de depozite de carburanti pentru a sprijini reteaua de distributie prin statii. Petrom va evalua constant operatiunile de optimizare a portofoliului (parteneriate si vanzari de active nerentabile sau care nu fac obiectul activitatii de baza), pe baza conditiilor de piata si a performantei retelei.

Sursa: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .