.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Plata TVA la incasarea facturii ar putea fi introdusa dupa discutiile cu reprezentantii FMI si ai Comisiei Europene din 24 iulie, cu cele cateva conditii din proiectul legii, spune secretarul de stat din Ministerul Finantelor, Liviu Voinea, intr-un interviu pentru HotNews.ro. Voinea anunta ca in 2012 ramane cota unica, dar pe viitor ne putem astepta la o „modificare a distribuirii poverii fiscale”. Secretarul de stat in MFP vorbeste despre o posibila modificare a modului de operare a Fiscului si relatia cu mediul de afaceri.

Venit din mediul privat, Voinea stie ce asteapta oamenii de afaceri de la un minister vazut ca greoi si birocratic, cum sunt Finantele. Turbulentele politice nu l-au afectat decisiv, el fiind mai degraba un tehnocrat. Are mapa de proiecte in lucru plina, dar „mandatul meu e pana la legislativele din toamna”, spune el. Cate din planurile sale de tehnocrat pus sa administreze o zona sensibila din Minister vor putea fi finalizate, ramane sa vedem.

Rep: Ce schimbari intentioneaza Ministerul de Finante sa aduca in finantele publice din 2013?
Liviu Voinea: Si in 2013 si in anii de dupa, vom continua procesul de consolidare fiscala. Deficitul comercial va continua sa scada, dar este posibil ca incepand cu 2013 structura veniturilor si eficienta cheltuielilor sa se modifice dar obiectivul final al politicii fiscal bugetare, acela de consolidare fiscala va ramane. Se va reduce deficitul bugetar cu 0,5% in fiecare an. Noi de la 4,4 ne propunem 2,25 si, la jumatatea anului, suntem in grafic.

„Probabil ca vom face o modificare a distribuirii poverii fiscale…”

Rep: Haideti sa detaliem. Vom avea in 2013 parte de impozit progresiv?
Liviu Voinea: Nu as dori sa discut despre ceea ce s-ar intampla dupa 2013 din mai multe motive. Unu: fac parte dintr-un Guvern care are un mandat pana la legislativele din aceasta toamna. Doi, avem pana in martie 2013 constrangerile cu finantatorii internationali. Prin urmare orice modificare de fiscalitate trebuie agreata cu dansii si nu ar fi corect ca dansii sa afle in presa ceea ce intentionam sa facem. Probabil ca vom face o modificare a distribuirii poverii fiscale…

Rep: Citesc aici printre randuri ca discutam despre…
Liviu Voinea: Cititi ce doriti printre randuri pentru ca mai mult nu pot sa va spun. Eu nu am venit la Ministerul de Finante pentru a vorbi in 2012 despre ce va fi in 2013. Eu pot sa va spun ceea ce a facut pana acum Ministerul si ceea ce avem de gand sa facem pana la sfarsitul acestui an. Ca in paralel exista scenarii, proiectii bugetare samd., sigur ca exista. Dar esential este sa transmitem mesajul ca vom continua procesul de consolidare fiscala, chiar daca mijloacele folosite in viitor vor diferi de cele utilizate anterior. Nu as dori sa intru in mai multe detalii.

Rep: Se va incheia un nou acord cu Fondul?
Liviu Voinea: Acest subiect nu s-a discutat inca in Guvern, asta va pot spune sigur. Insa, cu sau fara acordul cu FMI, Romania are oricum mecanismul de consultare -si care e destul de constrangator – cu Comisia Europeana. Care mecanism, va reamintesc, nu este optional. Iar acesta este si mai constrangator pentru ca se aplica prevederile Semestrului Fiscal, bugetul trebuie aprobat in amanunt de CE, orice masuri fiscale la care te-ai gandi trebuie puse in acord cu directivele europene… Avem asadar oricum relatia cu CE care pe zona se supraveghere a politicii fiscale si bugetare care in prezent este mai puternica decat era in urma cu 6 luni si va fi peste 6 luni mai puternica decat este in prezent. Parerea mea este ca un nou acord cu Fondul nu ne strica, dar masurile din acord sunt oricum prevazute si in memorandumul cu CE. Nu e ca si cum ai avea optiunea ca nu se mai uita nimeni la tine si poti sa faci ce vrei.

Rep: Daca s-ar inrautati situatia in zona euro, aveti un scenariu de rezerva sau v-ati gandit la niste masuri prin care sa imbunatatiti partea de venituri bugetare? Ma gandesc de pilda la o taxa in genul celei pe tranzactiile financiare sau la un alt gen de masuri
Liviu Voinea: In ceea ce priveste taxa pe tranzactiile financiare politica oficiala a Ministerului Finantelor si a Guvernului este ca vom aplica ceea ce va decide CE. Daca ei vor spune sa o aplicam, o vom aplica, iar daca nu, nu.

Sursa: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .