.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Agenţia Antidrog Americană (DEA) a acordat Poliţiei Române 300.000 de dolari, iar Ministerului Justiţiei (MJ) – 100.000 de dolari, banii fiind confiscaţi de la gruparea mafiotă “Fanchini”, care acţiona la nivel mondial şi care a fost destructurată cu ajutorul poliţiştilor şi procurorilor români.

Banii au fost acordaţi Structurii Antidrog a Poliţiei Române şi Oficiului Naţional de Prevenire a Criminalităţii şi Cooperare pentru Recuperarea Creanţelor provenite din Infracţiuni din Ministerul Justiţiei, după ce au fost retraşi de autorităţile americane din conturile membrilor unei grupări mafiote extrem de periculoase, potrivit Poliţiei Române.

Gruparea, cunoscută sub numele Fanchini, era specializată în trafic de droguri şi ţigări de contrabandă şi a fost anihilată cu ajutorul ofiţerilor români din cadrul Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizată şi al procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Şeful Poliţiei Române, chestorul principal Petre Tobă , a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că este vorba despre o anchetă care s-a derulat în perioada 2007-2008 şi care a pornit de la identificarea unui cetăţean român din gruparea Fanchini – care acţiona la nivel mondial şi care se ocupa de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate. După implicarea anchetatorilor de la Bucureşti, au fost arestaţi, în ţara nostră, 15 români implicaţi în trafic cu ţigări contrafăcute, în timp ce în SUA a fost anihilat restul grupului.

“Vom folosi cei 300.000 de euro care au revenit Inspectoratului General al Poliţiei pentru a achiziţiona autoturisme pentru structurile de combatere a criminalităţii organizate”, a precizat Tobă.

După intervenţia DEA pe teritoriul SUA, din conturile mafioţilor au fost confiscaţi aproximativ două milioane de euro.

La conferinţa de presă de joi au participat şi ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, chestorul principal de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), ambasadorul SUA, în România, Mark Gitenstein, şi directorul regional DEA, Mark Destito.

În intervenţia sa, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a arătat: “Este important de ştiut că autorităţile române au fost eficiente, au fost prompte şi au contribuit substanţial în acest caz şi că această reacţie a consolidat încrederea partenerilor americani. De altfel, aceasta abordare reflectă o componentă majoră a Strategiei Naţionale Anticorupţie, care pune accent pe confiscarea bunurilor provenite din infracţiuni şi a averilor dobândite ilicit. Urmare modificărilor aduse anul acesta Codului Penal, apreciem că în prezent cadrul legislativ este complet. Nu în ultimul rând evenimentul de astăzi vine să confirme rolul Oficiului Naţional de Recuperare a Creanţelor din cadrul MJ ca principală instituţie implicată în procesul de recuperare a câştigului infracţional în dosare cu caracter transnaţional”.

Secretarul de stat din MAI a subliniat încrederea reciprocă între instituţiile din România şi SUA. “Vreau să subliniez încrederea reciprocă între instituţiile celor două state şi, ca reprezentant al Ministerului Administraţiei şi Internelor, vă felicit şi totodată reafirm susţinerea necondiţionată a conducerii MAI în lupta împotriva fenomenului transfrontalier de criminalitate organizată”, a afirmat secretarul stat din MAI.

La rândul său, ambasadorul SUA a apreciat curajul şi profesionalismul ofiţerilor români implicaţi într-un caz atât de complex şi a asigurat de întreaga disponibilitate a partenerilor americani în combaterea grupurilor infracţionale ce acţionează la nivel mondial.

“Dorim să recunoaştem sprijinul vital acordat de autorităţile române pe tot parcursul acestei complexe anchete care a dus la destructurarea unei vaste operaţiuni de trafic de droguri şi spălare de bani. Dorim de asemenea să recunoaştem paşii considerabili făcuţi recent de România în domeniul confiscării bunurilor provenite din infracţiuni, sub conducerea plină de dedicare a Ministerului Justiţiei”, a spus Gitestein.

sursa si foto: Mediafax

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .