.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Craiova, ca omologul sau ungar, Viktor Orban, are obligatia sa se delimiteze de colegii sai si sa-si ceara scuze in numele Ungariei pentru declaratiile presedintelui Parlamentului Ungariei in cazul privind reinhumarea scriitorului maghiar Nyiro Jozsef, relateaza Mediafax.

“Premierul Ungariei, Viktor Orban, are obligatia sa se delimiteze clar de colegii sai, daca prefera relatii bune intre Romania si Ungaria, daca doreste ca cele doua tari sa se comporte ca doua tari ale Uniunii Europene. Cred ca trebuie sa isi ceara scuze in numele Ungariei”, a afirmat, sambata, la Craiova, premierul Victor Ponta, referindu-se la declaratiile presedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Lazslo, facute in timpul unei vizite in Romania, in cazul scriitorului maghiar Nyiro Jozsef, a carui reinhumare a fost anulata.

Prezent la Craiova, Victor Ponta a declarat, in calitate de premier si exprimand pozitia Guvernului Romaniei, ca nu este de acord cu niciun fel de comemorare a unor persoane care au avut sau chiar au atitudini antiromanesti.

“In Romania , nu acceptam comemorari si sarbatori in cinstea unor persoane care sunt sau au fost cunoscute ca avand atitudini si actiuni antiromanesti, antisemite si pro-fasciste, pentru ca era vorba de ceea ce s-a intamplat sau incercat sa se intample week-end-ul trecut, la Odorheiu Secuiesc”, a declarat Victor Ponta.

Premierul roman a explicat ca scuzele Ungariei sunt asteptate si normale, in aceasta situatie, exemplificand cu propria persoana.

“Nu am auzit o pozitie publica a Guvernului maghiar si cred ca ar fi normal. Daca vreodata presedintele Parlamentului romanesc, chiar daca – ma gandesc la Roberta Anastase, ar jigni o tara vecina si prietena si colega in Uniunea Europeana, eu mi-as cere scuze”, a declarat Victor Ponta.

Premierul roman a comentat, referitor la decizia premierului ungar de a-si vizita un prieten in timpul deplasarii in Romania, ca se bucura ca nu se poate numara printre prietenii lui Viktor Orban si ca nici nu cauta neaparat prietenia lui Viktor Orban. In acest context, Ponta a facut insa o delimitare insa intre omul Viktor Orban si premierul Ungariei.

Ponta a mai declarat ca a participat, alaturi de premierul Poloniei, la conferinta de presa de vineri, in calitate de co-organizatori ai intalnirii si prim-ministri ai celor mai mari tari, din punct de vedere al populatiei si al intinderii din aceasta zona a Europei. In plus, Ponta a mai spus ca interesele celor doua state sunt comune, fara urme de conflicte, dar si ca are numai lucruri bune de invatat de la premierul polonez.

Victor Ponta s-a aflat, sambata dupa-amiaza, la Craiova, alaturi de Crin Antonescu si Daniel Constantin, pentru a o sustine in campania electorala pentru Primaria municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, candidatul USL .

Sursa: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .