.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Au plecat tineri si saraci si s-au intors albiti si bogati. Un renumit medic cardiolog din Roma si un stralucit inginer din New-York au adus civilizatia in locurile natale din judetul Iasi.

Satul Dolhesti din judetul Iasi exista de 600 de ani, 600 de ani de saracie, 600 de ani de uliti asfaltate cu noroi. In 1991 insa, totul s-a schimbat. In locul unde s-au nascut, s-au intors doi batrani milionari, fratii Baciu. Unul venea din New York. Celalalt de la Roma.

Unul este un reputat inginer constructor de centrale electrice care a iluminat America, celalalt un mare medic cardiolog care-a facut sa bata inimile Europei. Unul este Petru. Celalalt este Constantin. Ei sunt Bacii din Dolhesti.

S-au intors acasa, desi in sat nu mai aveau nimic, nici parinti, nici frati, nici rude in viata si nici macar casa. Comunistii le-au luat totul, iar ei s-au intors sa dea tot ce aveau.

Petru Baciu are 83 de ani. A plecat in America in 69 si a facut avere proiectand centrale electrice. S-a casatorit, dar n-a avut copii. S-a intors acasa cand si-a dat seama ca averea cea mai mare e ceea ce lasi in urma ta.

Fratele lui mai mare, acum in varsta de 90 de ani, doctorul Constantin Baciu, a plecat din Romania in urma cu 40 de ani ca sa-si ajute fiul sa devina un mare pianist. S-a stabilit la Roma, unde a luat totul de la zero.

In tara era medicul sef al consiliului de ministri si unul dintre colaboratorii Anei Aslan. La Roma era doar un medic de familie. A invatat, a dat noi examene si in cativa ani a devenit medicul papei Ioan Paul II.

Fiul sau, Adrian Baciu, a ajuns mare pianist in Italia: profesor de pian principal la conservatorul din Florenta, insa ironia sortii a facut ca el sa moara din cauza uneo boli de inima in urma cu trei ani. Cel ce a salvat sute de inimi, n-a putut sa o salveze pe cea pe care o iubea cel mai mult – a fiului sau.

Sursa in continuare : ProTV

Satul Dolhesti iese din tiparele satelor clasice romanesti, unde, atunci cind ploua, trebuie sa iesi din casa doar cu cizme. La Dolhesti, doi localnici, care au reusit din plin in viata dincolo de hotarele tarii, si care au parasit locul natal in urma cu aproximativ 50 de ani, dupa ce parintii lor au fost arestati si batjocoriti de comunisti, au considerat totusi ca pamintul pe care te-ai nascut este cel care ramine in suflet si caruia merita sa ii oferi ceva la schimb.

.

Constantin si Petru Baciu au decis sa investeasca in 11 ani peste 2,5 milioane de dolari in asfaltarea ulitelor satului, in renovarea unor cladiri publice, in construirea unei benzinarii. Mai nou, inginerul Petru Baciu doreste sa faca din Dolhesti singurul sat din Romania iluminat cu o eoliana speciala, cu ax vertical, inventata chiar de de el.

Povestea fratilor Constantin si Petru Baciu, acum dolhesteni si cu domiciliul, care au urbanizat satul natal, este plina de farmec, de aventuri, de durere, de intilniri surprinzatoare.

Oamenii acestia au facut lucruri extraodinare pentru noi“, ii descrie Viorica Balan, administratoarea Fundatiei “Dr. Constantin Baciu”, inaugurata in 1998. Aceasta fundatie are drept scop ajutarea copiilor orfani de ambii parinti pina la maturitate, a batrinilor cu dificultati economice sau adolescentilor care vor sa faca studii superioare. Pina acum nu s-au confruntat cu astfel de cazuri, ceea ce nu i-a determinat pe fondatori, fratii Baciu, sa se fereasca de investitii in altfel de actiuni.

Cand au reajuns acasa si au vazut cam cum arata Dolhestiul, aproape neschimbat de pe vremea cind erau ei copii, au decis sa faca din acest sat uitat de lume un adevarat oras. Asa ca au conceput un plan de urbanizare care s-a deschis cu construirea, in 1999, a unei benzinarii. Costurile pentru aceasta au depasit 400.000 de dolari.

In 2001, au inceput un alt proiect cutezator: asfaltarea satului. Timp de patru ani s-a muncit din greu si dupa ce s-au cheltuit mai bine de 1,5 milioane de dolari, bani dati doar de cei doi frati, satul a primit o noua fata: 7,5 kilometri de asfalt, poduri si acostamente.

Lucrurile s-au schimbat foarte mult dupa ce s-a terminat turnarea asfaltului. Si oamenii au inceput sa vada altfel satul lor. Si-au schimbat gardurile. Si-au refacut gospodariile“, descrie Dolhestiul dupa 2004 Viorica Balan.

Cand vine vorba despre suma la care s-a ridicat intreaga investitie, Ticu Baciu, medic cardiolog, care a profesat la Roma si care inca isi profeseaza meseria desi are 90 de ani, nu vrea sa dea cifre. Fratele sau, Petru, realizat in SUA, sustine insa ca suma depaseste cu mult 2 milioane de dolari.

 

Sursa:  Financiarul

 

 

 

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .