.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Preşedintele Sindicatului Liber “RomâniaFilm”, Maria Bikfalvi a depus, joi, plângere penală împotriva ministrului Culturii, Puiu Haşotti, pentru abuz în serviciu şi abuz contra intereselor publice.

Maria Bikfalvi a declarat pentru Mediafax că a depus plângerea înregistrată cu numărul 17.366 la parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mai mulţi reprezentanţi ai Sindicatului Liber “RomâniaFilm” au început, miercuri, o serie de pichete de câte două ore (între 10.00 şi 12.00), zilnic, faţă de un ordin al ministrului Culturii prin care este schimbat Consiliul de Administraţie (CA) al RADEF RomâniaFilm. Din noua componenţă a CA face parte şi fostul director al instituţiei, Maxim Meca.

Ministrul Puiu Haşotti a schimbat componenţa CA al RADEF prin ordinul 2483 din 19 septembrie. Prin respectivul ordin au fost revocaţi din funcţia de membru al CA Alexandru Ungureanu, Nicolae Radu-Cristian şi Gheorghe Bălăşoiu. În locul acestora, în CA al RADEF au fost numiţi Emanuela Elena Pendiuc, în calitate de reprezentant al Ministerului Culturii, Irina Margareta Nistor şi Maxim Meca.

De asemenea, sindicaliştii care protestează cer menţinerea salariului şi păstrarea locurilor de muncă, dar şi stoparea procedurilor de trecere a unor cinematografe din administrarea RADEF în cea a autorităţilor locale.

Conducerea Sindicatului “RomâniaFilm” a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că protestele vor avea loc până când vor primi un răspuns la revendicările lor.

La conferinţa de presă de marţi, Maria Bikfalvi a precizat că sindicaliştii susţin actuala conducere a RADEF “RomaniaFilm”, asigurată de Marius Iuraşcu.

Potrivit Mariei Bikfalvi, pe 28 septembrie, Sindicatul Liber “RomâniaFilm” a înaintat o sesizare premierului Victor Ponta, în care cere anularea ordinului ministrului Culturii prin care a fost schimbată componenţa CA al RADEF.

Sindicatul RomâniaFilm consideră că respectivul ordin este “nelegal şi netemeinic” din mai multe motive. Astfel, ordinul ar încălca, potrivit reprezentanţilor sindicatului, articolul 5 din OUG nr. 109/2011, potrivit căreia “autoritatea tutelară numeşte membrii consiliului de administraţie al regiei autonome după o procedură stabilită expres şi imperativ de acest text de lege”. Pe de altă parte, sindicatul consideră că “nu există o justă cauză pentru revocarea celor trei membri din Consiliul de Administraţie”.

Sindicatul a mai atras atenţia asupra faptului că Mihail Ţintea solicită să fie repus în funcţia de director general al RADEF ‘RomâniaFilm” şi să i se plătească drepturile de care ar fi dispus în perioada suspendării contractului său individual de muncă, ca urmare a soluţiei definitive pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 13 septembrie 2012.

Mihail Ţintea a fost înlăturat din funcţia de director general al RADEF în mai 2007, fiind considerat, în urma unor controale ale Ministerului Culturii, responsabil de managementul defectuos al regiei şi de neexploatarea corespunzătoare a cinematografelor din administrare, ceea ce a dus la scăderea veniturilor instituţiei. Ulterior, el a depus acţiune în instanţă împotriva Consiliului de Administraţie al regiei, cerând reintegrarea în funcţie.

După înlăturarea lui Ţintea, Ministerul Culturii l-a numit la conducerea regiei pe Maxim Meca, fapt care, la vremea respectivă, a generat numeroase proteste ale sindicaliştilor RADEF.

Ulterior, la conducerea RADEF a fost numit Marius Iuraşcu, care conduce România Film din 18 iunie 2009.

sursa si foto: Adevarul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .