.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

imagesSecretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a recunoscut miercuri, în Turcia, “nevoia de curățare” a instituțiilor din această țară după tentativa de lovitură de stat, relatează France Presse, citata deAgerpres.

Jagland este primul responsabil european care oferă astfel sprijin Ankarei pentru vasta epurare în curs, subliniază agenția de presă franceză. El a amintit totuși necesitatea de a se respecta statul de drept, în timp ce are loc urmărirea implacabilă a simpatizanților predicatorului Fethullah Gulen, în exil în SUA, acuzat că ar fi în spatele puciului eșuat.

“Aș vrea să spun că există prea puțină înțelegere din partea Europei cu privire la provocările pe care puciul eșuat le-a creat pentru instituțiile democratice și stat în Turcia”, a spus secretarul general al Consiliului Europei după o întâlnire cu ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu. Critici numeroase au fost emise în Europa cu privire la amploarea acestor epurări care au afectat armata, justiția, învățământul și presa.

Potrivit ministrului de interne turc, Efkan Ala, 25.917 de persoane au fost reținute, dintre care 13.419 erau în continuare arestate miercuri pentru rolul lor în tentativa de puci. În total, peste 50.000 de concedieri au fost anunțate. “Recunosc bineînțeles că era necesar să se lupte împotriva celor care erau în spatele acestei lovituri de stat eșuate și de asemenea a rețelei secrete care a infiltrat instituțiile statului, armata și justiția”, a spus Jagland cu privire la simpatizanții lui Gulen, potrivit AFP.
“Noi fuseserăm informați despre rețelele lui Gulen de foarte mult timp. Deci, bineînțeles, vedem necesitatea de a se face această curățenie”, a adăugat secretarul general al CE după o întâlnire cu președintele Recep Tayyip Erdogan, iar apoi cu premierul Binali Yildirim. Dar “este la fel de important ca aceasta să se facă în conformitate cu statul de drept și cu normele Convenției europene a drepturilor omului”, a afirmat el.

Aceasta menționează “principii foarte importante potrivit cărora orice persoană este nevinovată atâta vreme cât vina sa nu a fost probată”, a subliniat Jagland. Un oficial turc a indicat pentru AFP că serviciile de informații identificaseră aproape 56.000 de susținători ai lui Gulen, decriptând timp de mai mulți ani convorbiri prin aplicația pentru telefoane mobile ByLock. “Decriptarea continuă”, a adăugat acesta.

Jagland și-a exprimat satisfacția pentru faptul că guvernul turc a acceptat “să lucreze cu experți ai Consiliului Europei pentru ca aceasta să se petreacă convenabil”, referindu-se la perioada postpuci de trei luni în care Turcia se află sub incidența reglementărilor stării de urgență. Așa cum făcuse și Franța după atentatele din noiembrie 2015, Turcia anunțase că va renunța temporar la Convenția europeană a drepturilor omului, care protejează împotriva urmăririi penale între anumite limite.

Ea este membră din 1949 a Consiliului Europei, care reunește 47 de țări, și a cărei misiune principală este apărarea drepturilor omului și a statului de drept.

sursa si foto:  http://www.hotnews.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .