.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

“Arborele meu genealogic arata ca sunt descendentul lui Vlad Tepes”. Aceste vorbe rostite de Printul Charles au parut multora o gluma menita doar sa accentueze pasiunea pe care printul o are pentru Transilvania.

Si totusi, afirmatia mostenitorului tronului britanic se bazeaza pe arborele genealogic cuprins in cartea “British Chronicles” (“Cronicile Britanice”), a scriitorului David Hughes, opera ce prezinta patru “variante” prin care sangele de familie al lui Vlad Tepes insusi a ajuns, prin doi dintre fiii lui, direct la Charles.

“Iubesc la Romania sentimentul ei de vesnicie. Este aproape ca in povestile copilariei”, spune Printul Charles in documentarul difuzat de Travel Channel. Pare aproape incredibil atasamentul si intelesul profund pe care mostenitorul coroanei britanice le are – de parca Lucian Blaga si Petre Tutea s-ar regasi in fiinta lui – pentru acea parte a Romaniei ce pastreaza printre putinele zone inca nealterate de “progresul tehnic”, cu atmosfera si ritm de viata medievale, din Europa. Explicatia iubirii sale pentru acest pamant se afla chiar in sangele Printului de Wales, strabunii lui provenind, pe linie directa, chiar din spatiul romanesc.

In 17 iulie anul acesta, Libertatea va prezenta povestea contesei Claudia Rhedey din Sangeorgiu de Padure, Mures, strastrabunica lui Charles, a carei nepoata, Mary de Teck, a fost, ca sotie a regelui George al V-lea, regina a Marii Britanii, dar si bunica a actualei regine, Elisabeta a II-a. Mai mult, in 2007 a aparut o lucrare in doua volume, “Cronicile Britanice”, semnata de scriitorul englez David Hughes. In al doilea volum al cartii, Hughes prezinta nu mai putin de patru variante genealogice prin care il “leaga” pe Charles direct de Vlad Tepes si, in consecinta, de dinastia Basarabilor – careia Tepes ii apartinea -, intemeietoarea Tarii Romanesti si considerata de unii istorici adevarata “casa regala” a Romaniei.

“Ramurile” de familie, continuate prin urmasii domnitorului muntean si care duc la actuala familie regala britanica, pornesc de la doi dintre fiii acestuia, Vlad Tepelus si, mai ales, Mihnea cel Rau. O a cincea varianta porneste de la Vlad Calugarul, frate vitreg al lui Tepes si domn al Tarii Romanesti intre 1482-1495, ambii fiind fiii domnitorului Vlad al II-lea Dracul. In secole, prin casatorii succesive ale fiilor sau fiicelor desprinse din Tepes cu diversi membri ai unor familii de nobili maghiari sau de romani maghiarizati ca nume intre timp, se ajunge in acelasi loc, adica la contesa Claudia von Rhedey, de la care “drumul” catre Printul Charles, ca legatura de sange, este deja fapt istoric incontestabil.

Fireste, unele dintre afirmatiile cuprinse in genealogia facuta de David Hughes trebuie luate cu circumspectie, mai ales ca multitudinea de personaje, dar si de nume asemanatoare ale unor urmasi de-ai lui Tepes ori din alte ramuri ale dinastiei Basarabilor pot deruta. In unele cazuri, chiar legatura directa de sange intre unii dintre acei urmasi e inca neclara, asa cum se desprind ele din sursele istorice ale tulburelui Ev Mediu romanesc. Cu toate acestea, cel putin unele dintre variantele lui Hughes pot fi absolut credibile, iar descendenta lui Charles din dinastia Basarabilor, fie prin Vlad Tepes, fie prin Vlad Calugarul, pare o realitate istorica foarte probabila. Si astfel, putem spune, de asemenea, ca pe tronul Marii Britanii stau, de aproape un secol, chiar urmasi ai lui Tepes si ai Basarabilor romani.

David Hughes a fost un cunoscut scriitor englez

David Hughes (foto) a fost scriitor, scenarist si realizator englez de documentare pentru televiziune, nascut in 1930, in Alton, Hampshire.

Opera sa cuprinde mai multe romane, nici unul tradus in limba romana pana acum, majoritatea avand teme istorice. Cele mai cunoscute lucrari ale sale au fost “The Pork Butcher” (1984) si “But for Bunter” (1986).

Hughes a fost casatorit, intre 1958 si 1976, cu o cunoscuta actrita suedeza a anilor a”½60, Mai Zetterling. S-a recasatorit in 1980, cu Elizabeth Westoll, cu care a avut doi copii.

A realizat documentare de televiziune pentru BBC, semnand, ani la rand, rubrici de critica literara, de film si de teatru pentru diverse publicatii britanice. A decedat pe 11 aprilie 2005.

Dracula a fost domnitor in trei randuri

Vlad al III-lea Tepes, cel supranumit “Dracula” de la romanul lui Bram Stoker incoace, a fost domnitorul Tarii Romanesti in trei randuri, 1448, doar pentru doua luni, 1456-1462 si, pentru numai o luna, in decembrie 1476.

El era fiul lui Vlad Dracul, domn intre 1436-1442 si 1443-1447, nepot al marelui Mircea cel Batran, dar si membru al familiei Basarabilor, intemeietorii Tarii Romanesti. In timp, ramura Draculestilor a familiei a intrat in conflicte sangeroase cu cea a Danestilor, ce provenea din Dan I, fratele lui Mircea cel Batran.

Tepes a devenit faimos prin metodele teribile de pedepsire a dusmanilor, dintre care trasul in teapa i-a adus si porecla de “Tepes”. La peste 400 de ani distanta, in 1897, scriitorul irlandez Bram Stoker a amestecat faptele brutale reale, dar facute impotriva inamicilor, ale domnului muntean cu mitul unui vampir insetat de sange, dand nastere personajului Dracula, in cartea cu acelasi nume.

Sursa originala : Libertatea

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .