.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

descărcareSub pretextul unei reglementări  și prin presiuni exercitate asupra unor state membre ale U.E., precum Grecia, Comisia Europeană pregătește, de câțiva ani, privatizarea apei în toată Uniunea Europeană. Cedând un astfel de bun public companiilor private, guvernele le oferă, practic, acestora, oportunități imense de profit, cu investiții și eforturi minime.

State precum Germania, care au făcut deja câteva privatizări parțiale ale apei publice, încearcă să răscumpere acțiunile de la privați, la un preț mult mai mare, pentru a prelua iarăși controlul asupra apei publice. Motivele de îngrijorare sunt născute din exemplele altor țări care și-au vândut dreptul la apă, ulterior ajungând să plătească cu 400% mai mult pentru o apă mai proastă. Acesta este exemplul Portugaliei, unde calitatea apei a scăzut atât de mult, în unele zone, încât nu mai poate fi băută. În schimb, prețul acesteia crește cu 6%, în fiecare an. Din aceste cauze, portughezii ies în stradă într-un număr din ce în ce mai mare, exprimându-și nemulțumirea.

Cauzele acestui paradox le constituie faptul că interesul companiilor este de a face profit rapid. Au făcut investiții minime, folosind instalații de proastă calitate, pentru infrastructură, motiv pentru care apa a necesitat mai multă clorinare, pentru a fi dezinfectată. În același timp, au mărit foarte mult tarifele.

În Germania au avut loc câteva referendumuri, prin care cetățenii au fost consultați în privința utilizării acestui bun de proprietate publică  de către companiile private, în urma primei privatizări parțiale a apei, ce a avut loc în 1999. Nemții au făcut, deasemenea, o serie de reportaje și documentare, cu scopul de a informa populația în legătură cu problemele create de fenomenul privatizării apei.

Aceste probleme au potențialul de a-l transforma pe om în sclav pe propriul său pământ. Se întâmplă, de regulă, cu oamenii săraci, care nu își cunosc și apără drepturile.  „ În Bolivia, de exemplu, oamenii nu vor mai avea dreptul să folosească în gospodărie nici apa de ploaie care se scurge de pe streașină, deoarece aceasta va deveni proprietatea firmei care o administrează.”

Cei care dețin aceste companii nu par să aibă vreo scrupulă. Dacă în Bolivia,  care este cea mai săracă țară a Americii de Sud, s-a ajuns la un „război al apei”, care s-a soldat, în anul 2000 cu morți și răniți, printre care copii și tineri și cu demisia președintelui, în țările mai bogate, precum Germania, unde oamenii au suficienți bani încât să plătească scumpirea apei, prețurile vor crește uimitor. Probabil acesta este și motivul pentru care nemții încearcă să recupereze ce au pierdut de bunăvoie.

O nouă „teorie a conspirației” subliniază faptul că  „privatizarea apei vine la pachet cu exploatarea gazelor de șist, procedeu care, după cum se știe, este un mare consumator și poluator al resurselor naturale de apă. În timp, din cauza poluării, apa va deveni o marfă de lux și asta va urca până la cer profitul firmelor private care o vor distribui populației.”

Cititi mai departe pe Active News

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .