.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

38046d79a63869377571350d835acedeSurse MAE confirmate de surse judiciare au informat că, săptămâna trecută, DNA Ploieşti a solicitat Ministerului Afacerilor Externe toată documentaţia privind atribuirea contractului IT pentru „Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni” (SIMISC).

Contractul în valoare de aproape 7 milioane de euro – fonduri europene – a fost atribuit de MAE pe 12 ianuarie 2015 asocierii dintre Siveco şi Expert One Research (fostă XOR IT Systems), o firmă cu acţionari apropiaţi de deputatul Sebastian Ghiţă, vizat acum de o cerere de arestare într-un alt dosar penal.

Ce e SIMISC

SIMISC este sistemul IT al MAE care furnizează servicii electronice prin care cetăţenii români din Diaspora pot solicita online informaţii consulare, documente de identitate şi călătorie, servicii pentru cetăţenie, acte de stare civilă sau notariale.

SIMISC este parte a unui sistem online al MAE mult mai mare, denumit E-CONS, în valoare de 50 de milioane de euro. Sistemul Informatic Integrat Consular conţine şase componente: Sistemul Naţional de Informaţii privind Vizele (SNIV), Portal pentru facilitarea solicitării vizelor (E-Viza), Sistemul Informatic Integrat de Management al Documentelor de Călătorie (E-Pass), Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS), Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni (SIMISC) şi Registrul Electronic al Documentelor (RED).

Cine e în spatele firmei Expert One Research

Compania este fosta XOR IT Systems, cea care a câştigat în vara lui 2012 procedura de achiziţie organizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pentru softul privind depistarea eventualelor voturi multiple la referendumul de demitere a fostului preşedinte al României, Traian Băsescu. Jurnaliştii de la Rise Project au dezvăluit atunci că în spatele XOR IT se află firme off-shore din Cipru şi Belize controlate de Bogdan Padiu, unul dintre apropiaţii lui Sebastian Ghiţă, fost coleg de liceu cu deputatul şi fondator al companiei Teamnet International. Vezi aici.

Anul trecut, la atribuirea contractului SIMISC, Hotnews nota că noii acţionari ai firmei Expert One Research erau Dan Ionuţ Rizea şi Gabriel Găitănaru, de asemenea apropiaţi de Sebastian Ghiţă. Cei doi au avut diferite funcţii în cadrul XOR IT. Vezi aici.

Tot în 2015, procurorii DNA Ploieşti au pus sechestru pe averea şi firmele apropiate de Sebastian Ghiţă, printre care şi Expert One Research, însă Instanţa Supremă a ridicat parţial măsurile asiguratorii. Vezi aici.

Probleme şi la Siveco

Irina Socol, fondatorul Siveco, a fost arestată în 2014 într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor, Siveco România, alături de alte 50 de companii, ar fi făcut tranzacţii fictive pentru a scăpa de impozitul pe profit. Siveco a câştigat, de asemenea, numeroase contracte cu statul român.

Cine s-a ocupat de atribuirea contractului SIMISC

Potrivit anunţului de atribuire publicat în SEAP, „persoanele cu funcţii de decizie legate de procedura de atribuire sunt: Daniel Eusebiu Goşea, director; Alexandru Enache, şef serviciu; Marian Mihail Tache, p. şef serviciu”

Eusebiu Goşea este directorul Direcţiei Schengen din MAE. Potrivit unor surse din minister, Goşea este mason, membru al Lojei Philadelphia şi apropiat de Robert Cazanciuc, fostul secretar general al MAE şi fost ministru de Justiţie în Guvernul Ponta. Cazanciuc este căsătorit cu o verişoară a fostului premier Victor Ponta.

Potrivit aceloraşi surse, de promovarea proiectului online SIMISC s-a ocupat directorul Departamentului Consular din MAE, Bogdan Stănescu, de asemenea privit în minister ca un apropiat la fostului secretar general şi ministru de Justiţie, Robert Cazanciuc.

Contractul SIMISC a fost atribuit pe vremea fostului ministru de Externe, Bogdan Aurescu (PSD).

Ce spunea MAE despre atribuirea contractului SIMISC

“Contractul respectiv a fost atribuit prin parcurgerea procedurii legale de licitaţie publică deschisă, desfăşurată prin intermediul SEAP, iniţiată la data de 30. 05. 2014. În cadrul unei astfel de proceduri poate participa orice operator economic care îndeplineşte condiţiile de participare stabilite de autoritatea contractantă.

Potrivit legislaţiei în materia achiziţiilor publice, autoritatea contractantă nu poate formula criterii restrictive privind participarea la procedura de achiziţii pe considerente cum ar fi numele acţionarilor sau relaţiile comerciale dintre firmele participante (….)

La licitatia publică respectivă au fost depuse cinci oferte. Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic”, a arătat MAE în ianuarie 2015.

Şi programul E-VIZA, parte a E-CONS, a fost implementat de o companie apropiată de Sebastian Ghiţă

În septembrie 2013, Ministerul de Externe a atribuit un contract de peste  4,5 milioane euro pentru implementarea E-VIZA, portalul electronic pentru obţinerea vizelor. Contractul a fost adjudecat de Teamnet International în asociere cu Asesoft International şi Quality Business Solutions.

E deja de notorietate că Asesoft şi Teamnet sunt firme fondate şi apropiate de Sebastian Ghiţă, fapt confirmat de procurori atunci când au pus sechestru pe averea şi companiile controlate de deputat. Despre Quality Business Solutions se ştie însă mai puţin.Compania aparţine lui Octavian Dumitru Nicolau. Potrivit Rise Project, soţia lui Nicolau şi-a vândut acţiunile din firma 2K Telecom – deţinută acum de fratele lui Ghiţă, Alexandru – chiar lui Sebastian Ghiţă, în 2005.

Bani de la MAE ar fi ajuns ca şpagă la fostul primar al Ploieştiului

Citeşte aici despre acuzaţiile de dare şi luare de mită aduse de DNA deputatului Sebastian Ghiţă şi fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu.

Cine e Sebastian Ghiţă

Are 37 de ani, e din Ploieşti şi e unul dintre cei mai bogaţi parlamentari. Sebastian Ghiță este bun amic cu fostul premier Victor Ponta. În acest moment, are nu mai puţin de 4 dosare penale. Ultimul este cel în care procurorii cer avizul Camerei pentru arestarea lui. (Detaliiaici)

sursa :  http://www.romaniacurata.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .