.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

DSC_6671-300x199Directorul Institutului Geologic Roman, profesorul Stefan Marincea, a fost demis prin fax pentru ca a vazut documentele falsificate de Rosia Montana Gold Corporation si le-a spus parlamentarilor din comisie despre existenta lor, desi documentele erau secrete iar el nu mai avea certificat ORNISS valabil. Cu toate astea, comisia parlamentara va sesiza Parchetul in legatura cu falsificarea hartilor despre care a vorbit Marincea, prin raportul pe care aceasta comisie il va intocmi la incheierea lucrarilor. Documentul va contine si stenogramele sedintelor si audierilor, iar cea rezultata in urma audierii lui Marincea in fata deputatilor si senatorilor romani contine in mod expres aceasta solicitare, facuta de Korodi Attila, parlamentar UDMR.

Cu ocazia audierii sale in fata Comisiei Parlamentare speciale care analizeaza proiectul de lege al Guvernului privind proiectul minier de la Rosia Montana, Marincea a acuzat explicit compania miniera canadiano-romana ca a falsificat niste harti cumparate in urma cu mai multi ani de la Institutul Geologic Roman.

Conform stenogramei audierii (pagina 107), profesorul Marincea a fost intrebat de Korodi Attila: “In primul rând, domnule director general, aş vrea să vă întreb dacă mai susţineţi informaţia că această companie a utilizat o hartă a Institutului Geologic refăcută, care înseamnă un fals.” Marincea a raspuns afirmativ, precizand ca acest lucru inseamna nu o incalcare, ci o “violare” a legii dreptului de autor, pe langa eventuale alte fapte penale ce decurg din utilizarea falsului in fata autoritatilor care ar trebui sa autorizeze proiectul.

“Da, susţin. Avem o suprapunere a formaţiunilor geologice din harta 1 la 50.000, foaie Abrud, peste harta companiei, care, de altfel, nu neagă, în legendă, că sursa este foaia Abrud a Institutului Geologic. Faptul că ne-au dispărut elemente din această hartă înseamnă că o companie privată şi-a permis să corecteze o publicaţie academică. Această hartă se poate cumpăra de la Institutul Geologic şi intră într-o… Cum să vă spun? Bun, poate să pledeze omisiunea, dar intră în… E ca şi cum am cumpăra o carte de Dostoievski şi ne-am apuca să rescriem un final. Ce s-ar întâmpla? Intrăm sub incidenţa Legii dreptului de autor, care este violată, nu încălcată. E violată în acest caz. Trebuie să avem neapărat avizul favorabil al emitentului, al editorului, cel care a cumpărat dreptul de autor. Or, toate drepturile de autor pe hărţile publicate de Institutul Geologic aparţin Institutului Geologic. Nu am primit niciodată vreo scrisoare prin care să ni se ceară permisiunea de a modifica conţinutul unei hărţi”, a raspuns Marincea.

DSC_6653Anterior, in cursul audierii, referindu-se la un raport falsificat atribuit de companie Institutului Geologic Roman, despre care Centrul de Investigatii Media a relatat aici, Marincea a afirmat ca institutul nu are banii necesari pentru a se lupta in instanta cu o companie precum Rosia Montana Gold Corporation.

In aceste conditii, Korodi Attila a anuntat ca cere comisiei sa sesizeze Parchetul pe aceasta tema.

“V-am întrebat şi, pentru că aţi şi pronunţat, ca institut de cercetare, (ca, n.r.) aveţi mai puţine resurse pentru a sesiza elementul penal al acestui lucru, eu o să înaintez şi, domnule preşedinte, vă rog să treceţi în stenogramă, ca, din oficiu, să sesizăm parchetul pe speţa aceasta”, a spus Korodi.

Toni Grebla, parlamentar PSD, a dorit sa afle daca RMGC a cumparat de la Institutul Geologic Roman acea harta despre care afirma ca a fost falsificata de oamenii companiei miniere.

“Da, a cumpărat, exact cum eu îmi pot permite să cumpăr un exemplar dintr-o carte a lui Dostoievski. Corect! Deci le-a cumpărat. Pe vremea când se numea „Gabriel Resources”. Am investigat. Noi avem o contabilitate foarte…”, a raspuns Marincea.

Acesta a continuat spunand ca a depus hartile – atat originalul, cat si pe cea modificata de RMGC – la secretariatul comisiei parlamentare.

Korodi Attila a continuat discutia cerand inca o data sesizarea Parchetului pe aceasta tema. “Deci susţin, domnule preşedinte, ca să avem un document de sesizare către Parchet pe speţa asta, pentru că este important”, a spus parlamentarul UDMR.

Contactat de Centrul de Investigatii Media miercuri seara, dupa anuntul lui Marincea referitor la demiterea sa, presedintele Comisiei Parlamentare, Darius Valcov, a declarat ca insasi mentionarea de catre Korodi a sesizarii catre Parchet este suficienta pentru a fi declansat un nou dosar penal in legatura cu proiectul Rosia Montana.

“Vom sesiza Parchetul prin Raportul final al comisiei, la care vor fi oricum anexate stenogramele tuturor audierilor. Deci, daca raportul va fi aprobat in conditii de cvorum legal, puteti interpreta ca vom sesiza Parchetul. (…) Votul comisiei nu va fi asupra sesizarii Parchetului in sine, ci asupra raportului final pe care-l vom intocmi la sfarsitul dezbaterilor, care va contine stenogramele audierilor si documentele depuse de cei audiati, inclusiv cele primite de la domnul Marincea”, a spus Valcov.

Stefan Marincea nu a putut fi contactat pana la acest moment pentru a comenta demiterea sa. Intr-o prima faza nu a raspuns la telefon, dupa care si l-a inchis.

Miercuri seara, el a declarat pentru HotNews, ca a fost demis prin fax de la conducerea Institutului Geologic al Romaniei, pe motiv ca, desi nu avea aviz ORNISS, a cerut oficialilor din comisia parlamentara “desecretizarea unor documente care sint falsuri”.

“Probabil ca nu trebuia sa ajung la ele”, a spus Marincea pentru HotNews. Directorul IGR a mai spus ca fisa postului sau nu prevede necesitatea acestui aviz, dar cu toate astea l-a detinut la un moment si nu i-a mai fost prelungit, motiv pentru care i-a solicitat directorului general al SRI, George Maior, sa declanseze o ancheta in acest sens.

UPDATE: Miercuri seara, dupa publicarea materialului, Ministerul Educatiei a dat publicitatii un comunicat in care informa ca demiterea lui Marincea este o consecinta a modului “defectuos” în care a gestionat și a anuntat public rezultatele cercetărilor privind cutremurele din zona Izvoarele-Slobozia Conachi, din județul Galați.

“Deşi a facut parte din comisia multidisciplinară constituită pentru a analiza cauzele cutremurelor care se produc în județul Galați, şi deşi se decisese ca toate concluziile sa fie comunicate în interior pentru a se formula un punct de vedere unitar, pe baza tuturor informaţiilor, domnul Marincea a decis să prezinte public rezultate parţiale, înainte de validarea şi discutarea lor în cadrul comisiei.
Maniera neprofesionistă, dominată de ipoteze și incertitudini, în care acesta a transmis public concluzii cu privire la acest fenomen, a fost de natură să genereze panică la nivelul populației și să întrețină sentimentul de teamă și incertitudine al locuitorilor din zona respectivă”, se arata in comunicatul citat.

sursa si foto: investigatii media

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .