.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

“CEEA CE INIMA ISI DORESTE MINTEA O ARATA”
1-7d5e48cf92

Psihoneuroimunobiologia este o disciplina nou-nouta care incearca sa puna de acord stiinta de azi cu acele cunostinte stravechi despre om.

Interviul pe careziarista Ima Sanchis,de la ziarul spaniol La Vanguardia, i l-a luatDr. Mario Alonso Puig,care este MedicSpecialist in ChirurgieGenerala si a Aparatului Digestiv,membru al ScoliiMedicale de laUniversitatea Harvard,al Academiei de Stiintadin New York si al Asociatiei Americanepentru Avansarea Stiintei.
– M-am nascut (1955) si traiesc inMadrid. Sunt casatorit si am trei copii.Sunt catolic. Sunt chirurg in medicina generala si a aparatului digestiv la Spitalul din Madrid.

Trebuie sa imi exersez si dezvolt flexibilitatea si toleranta. Se poate sa fim foarte fermi inconduita noastra si amabili cu persoanele.
– Azi stim ca increderea in noi insine,entuziasmul si iluzia au capacitatea de a favoriza functiile superioare ale creierului.Zona prefrontala a creierului, locul undeare loc gandirea cea mai avansata, unde seinventeaza viitorul nostru, undevalorificam alternative si strategii pentrusolutionarea problemelor si luam decizii,este teribil de influentata de catre sistemul límbic, care este creierul nostru emotional. Din acest motiv, ceea ce inima vrea sa simta, mintea tocmai o arata. Trebuie sa antrenam aceasta minte.
– Mai mult de 25 de ani exersand ca si chirurg. Concluzia?
– Pot da marturie ca o persoana iluzionata, implicata si care are incredere in ea insasi, poate merge mai departe decat ar fi asteptat saduca traiectoria sa.

– Psihoneuroimunobiologia?
– Da, este stiinta care studiaza conexiunea care exista intre gandire, cuvant, mentalitate si fiziologia fiintei umane.

O conexiune care sfideaza paradigmatraditionala. Gandirea si cuvantul sunt o formade energie vitala care arecapacitatea (si a fost demonstrat inmod sustinut), de a interactiona cuorganismul si produce schimbari fizice foarte profunde.

– Despre ce este vorba?
– S-a demonstrat in diversestudii ca daca intretinemtimp de un minut un gand negativ, asta lasa sistemul imunitar intr-o situatiedelicata timp de sase ore. Stresul, aceasta senzatie de apasare permanenta, produce schimbari foarte surprinzatoare in functionarea creierului si inconstelatia hormonala.

– Ce fel de schimbari?
– Are capacitatea de a lezaneuroni ai memoriei si intelegerii localizati in hipocamp. Si afecteaza capacitatea noastra intelectuala deoarece lasa fara irigare sanguina acele zone ale creierului mai mult necesare pentru luarea deciziilor adecvate.

– Avem mijloace pentru acombate inamicul interior,sau acest lucru este pentru intelepti?
– O solutie valoroasa impotriva preocuparilor este sa fim atenti la respiratia abdominala, care ea singura are capacitatea de a produce schimbari in creier. Favorizeaza secretia de hormoni precum serotonina si endorfina si imbunatateste sintonia ritmurilor cerebrale intre cele doua emisfere.

– Sa ne schimbam mintea prin intermediul corpului?
– Da. Trebuie sa indepartam focarul atentie de la aceste ganduri care ne fac rau, provocandu-ne descurajare, manie sau preocupare, si care fac ca deciziile noastre sa fie luate dintr-un punct de vedere nepotrivit. Este mai inteligent, nu mai rationalist sa se puna focarul de atentie pe respiratie care are capacitatea de a insenina stadiul nostru mental.

– Se spune ca nu trebuie sa fim rationali?
– Intotdeauna vom gasi ratiuni pentru a justifica proasta noastra dispozitie, stres sau tristete, si aceasta este o linie determinata de gandire. Dar cand ne bazam pe felul cum nedorim sa traim, de exemplu fara tristete, apare alta linie. Sunt mai importante ce-ul si de ce-ul decat cum. Ceea ce inima isi doreste sa simta, mintea tocmai a aratat-o.

– Exagerati.
– Cand creierul nostru da o semnificatie la ceva, noi o traim ca si absoluta realitate, fara sa fim constienti ca este doar o interpretare a realitatii.
– Mai multe solutii…
– Cuvantul este o forma de energie vitala. S-a putut fotografia cu  tomografie de emisie de pozitroni,cum persoanele care au decis sa isi vorbeasca lor insile intr-un mod mai pozitiv, in mod specific persoane cu tulburari psihiatrice, au reusit sa isi modeleze fizic structura cerebrala, in mod precis circuitele care ii generau aceste boli.

– Putem schimba creierul nostru cu cuvinte bune?
– Santiago Ramón y Cajal, premiul Nobel in Medicina in 1906, a spus o fraza inspaimantator de puternica despre care la momentul respectiv credem ca era metaforica. Acum stim ca este literal valabila:

“Orice fiinta umana, daca isi propune, poate sa fie sculptorul propriului sau creier”.

– Sigur un exagerati?
– Nu. In functie de felul cum ne vorbim noua insine, modelam emotiile noastre care schimba perceptiile noastre. Transformarea observatorului (noi) altereaza procesul observat. Nu vedem lumea asa cum este, vedem lumea care suntem.

– Vorbim de filosofie sau de stiinta?
– Cuvintele prin ele inselea ctiveaza nucleele amigdaline. Pot activa, de exemplu, nucleele de frica ce transforma hormonii si procesele mentale. Oameni de stiinta de la Harvard au demonstrat ca atunci cand o persoana reuseste sa reduca aceasta cacofonie interioara si sa intre intr-o stare de liniste, migrenele si durerile coronariene se pot reduce cu 80%.

– Care este efectul cuvintelor nespuse?
– Tindem sa confundam punctul nostru de vedere cu adevarul, si acest lucru se transmite: perceptia merge mult mai departe decat ratiunea. Conform studiilor lui Albert Merhabian, de la Universitatea dinCalifornia (UCLA), 93% din impactul cu o comunicare merge in partea de subconstiinta.
– De ce ne costa atat ca sa ne schimbam?
– Frica ne impiedica sa iesim din zona de confort, tindem spre siguranta aceea ce este cunoscut, si aceasta atitudine ne impiedica sa ne realizam. Pentru a creste trebuie sa iesim din aceasta zona.

– Cea mai mare parte a actelor din viata noastra sunt condusede catre inconstient. Reactionam in functie de unele automatisme pe care le-am incorporat. Credem ca spontaneitatea este o valoare; dar pentru a exista spontaneitate mai intai trebuie sa existe pregatire, daca nu, exista doar automatisme. De fiecare data sunt tot mai convins de puterea pe care o are antrenamentul mintii.

– Da-mi vreo pista.
– Schimba obiceiurile de gandire si antreneaza integritatea ta onorand propriul tau cuvant. Cand spunem “voi face
asta“ si un nu facem, alteram fizic creierul nostru. Cel mai mare potential este constiinta.
– Sa vedem ceea ce exista si sa acceptam.
– Daca ne acceptam pentru ceea ce suntem si ceea ce nu suntem,ne putem schimba. Ceea ce rezista persista. Acceptarea este nucleul transformarii.

Cum spunea Solomon:
“Inima vesela constituie un remediu bun si face chipul sa fie frumos; Dar spiritul trist usuca oasele.”
Prov. 17:22

 

sursa : mail

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .