.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

descărcareOricine va putea cere verificarea legalităţii unui transport de lemn, apelând 112 şi indicând numărul maşinii, după 8 octombrie, când va fi lansat sistemul de control pentru prevenirea tăierilor ilegale, cunoscut ca “Radarul pădurilor”, a declarat vineri ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană.

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură a prezentat, într-o conferinţă de presă, modul în care va funcţiona sistemul pentru prevenirea tăierilor ilegale de copaci, instituit printr-o hotătâre de Guvern adoptată în 4 iunie şi care va fi implementat din 8 octombrie.

Sistemul, popularizat sub numele de “Radarul pădurilor”, este promovat într-un material video lansat de Departamentul pentru Ape şi Păduri, pentru sensibilizarea oamenilor privind problema defrişărilor.

Odată cu implementarea sistemului, orice cetăţean va putea face sesizări la numărul 112 privind transporturile de lemn care ar putea proveni din tăieri ilegale.

“Radarul pădurilor” este un sistem informatic care permite monitorizarea traseului lemnului de la plecarea din pădure şi până devine mobilă sau iese din ţară, în timp real, se arată într-un comunicat al departamentului.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 470/2014 s-a stabilit că, începând cu data de 8 octombrie 2014, toate transporturile de lemn, cu excepţia lemnului “pentru foc”, în volum de până la trei metri cubi, transportat cu atelaje, să se facă obligatoriu folosind acest sistem informatic.

Astfel, la fiecare transport de lemn, lucrătorul silvic sau firma care a cumpărat lemnul respectiv trebuie să înscrie în sistemul informatic SUMAL, pe care îl accesează de pe smartphone. Datele de pe avizul de însoţire a transportului vor fi verificate de sistem şi, dacă sunt corecte (avizul a fost procurat legal, cantitatea respectivă de lemn a fost recoltată legal), sistemul va emite un cod unic, care trebuie înscris în avizul de însoţire. În cazul în care datele înscrise pe aviz nu sunt corecte, aplicaţia nu generează codul unic şi serverul central emite un mesaj de avertizare pentru utilizator şi o alertă către organele de control.

Odată plecat din pădure, în cazul unui control, transportatorul trebuie să prezinte avizul cu cod unic. Legalitatea transportului se poate verifica şi fără oprirea maşinii, căutând datele avizului în sistemul informatic după numărul de înmatriculare.

Când ajunge la destinaţie, lemnul nu poate fi recepţionat până când cei din depozit nu verifică în sistemul informatic corectitudinea codului unic. Oriunde pleacă mai departe lemnul, la un alt depozit, la fabrică sau la vamă, trebuie făcută aceeaşi verificare. Toate depozitele de lemn trebuie amplasate obligatoriu în zone cu semnal.

Potrivit Doinei Pană, în acest fel, în afara transportului cu atelaje al lemnului de foc, în cantităţi de până la trei metri cubi, care reprezintă sub unu la sută din cantitatea recoltată, totul va fi monitorizat.

De controlul transporturilor de lemn se vor ocupa poliţişti, angajaţi ai inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi de vânătoare şi vameşi, dar şi cetăţenii sunt încurajaţi să facă sesizări sau să ceară verificarea unui transport, apelând 112 şi indicând numărul maşinii de transport.

“În judeţele în care am implementat deja sistemul s-a văzut că a scăzut circulaţia de masă lemnoasă pe şosele. S-au legat de tot felul de lucruri, că le este greu să mute depozitele, care trebuie să fie în zone cu semnal. Disperarea este atât de mare, încât se vede că au conştientizat că s-a terminat. Mai este nevoie de al doilea pilon – Codul silvic, pe care trebuie să îl adopte Parlamentul”, a declarat Doina Pană.

Ministrul delegat pentru Ape şi Păduri declara, într-un interviu acordat MEDIAFAX la sfârşitul lunii martie, că este foarte aproape de lansarea unui sistem pentru combaterea furtului de lemn, care să limiteze cât mai mult factorul uman şi posibilitatea corupţiei în gestionarea acestei probleme. Ea a comparat acest sistem cu sistemul radar care împiedică poliţistul “să se preteze la o înţelegere”, pentru că rămâne înregistrată viteza cu care circula şoferul oprit.

sursa si foto: http://www.mediafax.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .