.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

1108685_92316393Deficitul de apă ar putea provoca noi războaie, susţin cercetătorii. 700 de milioane de oameni din 43 de ţări nu au ce bea în prezent. Această cifră ar putea depăşi trei miliarde către anul 2025, ca urmare a schimbărilor climatice globale şi a creşterii populaţiei lumii.

În opinia specialiştilor, principala cauză a războaielor va fi repartizarea inegală a resurselor de apă. Consumul minim de apă pe zi pentru o persoană este de 20 de litri. Cu toate acestea, aproximativ un miliard de oameni din lume pot folosi doar cinci litri pe zi. Lipsa de apă se simte cel mai acut în Orientul Mijlociu, China, India, Asia Centrală, în ţările Africii Centrale şi de Est.

Pentru continentul african, accesul la resursele de apă e o problemă de securitate naţională, spune orintalistul rus Marina Sapronova. De aceea, decizia Etiopiei de a construi un baraj peste apele Nilului Albastru a stârnit nemulţumiri vehemente din partea Egiptului. Chiar şi aşa, Etiopia construieşte pe cursul superior al Nilului o centrală hidroelectrică ce va furniza energie şi statelor vecine.

În Egipt există deja motive de îngrijorare cu privire la faptul că ţara ar putea pierde un sfert din resursele sale de apă odată cu construcţia barajului. „Problema constă în aceea că aproape 98% din populaţia Egiptului trăieşte în Valea Nilului. Prin urmare, aceasta nu este doar o problemă de securitate alimentară, dar şi o problemă de producţie industrială, de securitate naţională. Principala problemă constă în aceea că, în afară de Egipt, apele fluviului Nil sunt utilizate şi de alte 10 ţări din Africa Centrală şi de Est: Sudan, Etiopia, Kenya, Rwanda, Uganda, Tanzania.

Numărul total al populației din aceste ţări constituie peste 300 de milioane de oameni. În ultimul deceniu, Sudan şi Etiopia au început să se dezvolte rapid şi în plan economic: creştere producţia industrială. Acest lucru necesită o creştere a consumului de apă din Nil şi o cantitate mai mare de energie pentru sporirea capacităţilor industriale”.

În Asia Centrală continuă disputele dintre Uzbekistan și Tadjikistan din cauza râului Vahș, afluent al fluviului Amudaria. Autoritățile de la Dușanbe construiesc centrala electrică Rogun. De cealată parte, Tașkentul se opune cu vehemență: se teme că va scădea nivelul apei în Amudaria, ceea ce va aduce prejudicii colosale agriculturii. Disputa a ajuns atât de departe, încât nu poate fi soluționată fără amestec extern. Conform prognozelor specialiștilor, rezervele de apă potabilă din lume se vor micșora cu o treime sau chiar în jumătate peste 50 de ani. Aceasta nu este doar o consecință a schimbărilor climatice globale, dar și a utilizării iraționale, barbare, a resurselor de apă. Dacă omenirea nu își va schimba atitudinea față de această problemă, atunci războaiele pentru apă sunt inevitabile.

sursa si foto: http://romanian.ruvr.ru/

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .