.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

134910_1Cel mai mare operator de cablu şi de internet din România a declanşat un scandal monstru în cu totul alt sector decât în cel în care îşi desfăşoară activitatea principală: sectorul distribuţiei de energie.

Grupul RCS&RDS a încercat de ceva vreme să intre şi pe această piaţă, dar s-a lovit de refuzul autorităţilor.

În consecinţă, firmele Delalina SRL şi Foto Distribuţie SRL, controlate de grupul RCS&RDS, au dat recent în judecată Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Guvernul, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, filialele Enel Distribuţie din Banat, Muntenia şi Dobrogea, respectiv filiala Electrica Distribuţie Transilvania Nord. Dosarul este pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. Acţiunea în justiţie vine după ce ANRE a refuzat să acorde firmelor din grupul RCS&RDS licenţa de distribuţie a energiei electrice.

„Reprezentanţii RCS&RDS consideră că actele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei nu sunt conforme cu legile în vigoare şi cu Constituţia României. Noi însă am acţionat potrivit legii. Orice agent economic şi orice persoană are teoretic dreptul să conteste orice decizie a autorităţilor. Nu ştim cum se va finaliza acest proces. Înţelegem că societatea a anunţat că va face toate demersurile legale pentru a câştiga acestă posibilitate, aceea de a putea oferi servicii de distribuţie de energie”, au declarat pentru ziarul PUTEREA reprezentanţi ai ANRE.

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a respins la mijlocul lunii martie solicitarea societăților Delalina SRL și Foto Distribuţie SRL de acordare a licenței pentru distribuţia energiei electrice. Oficialii autorităţii spuneau atunci că au luat „singura decizie permisă de cadrul legislativ în vigoare”.

„Comitetul de reglementare a întemeiat această decizie pe baza prevederilor art. 27 alin. (5) din Regulamentul pentru acordarea licenţelor şi autorizaţiilor în sectorul energiei electrice (Regulament), aprobat prin Ordinul ANRE nr. 12/2015, având în vedere neîndeplinirea de către societatea  Delalina SRL (controlată de grupul RCS&RDS, n.r.) a condițiilor prevăzute la art. 23 alin. (2) lit. g), art. 23 alin. (2) lit. i) și art. 29 alin. (1) lit. b) și c) din Regulament și, respectiv, de către societatea Foto Distribuţie SRL a condițiilor prevăzute la  art. 23 alin. (2) lit. i) și la art. 29 alin. (1) lit. b) din Regulament”, arăta la acea dată ANRE.

Istoria conflictului

RCS & RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de servicii de cablu şi internet fix, con­trolat de omul de afaceri Zoltan Teszari, este şi furnizor de energie electrică şi şi-a anunţat intenţia să fie şi distribuitor de energie către consumatori. Compania RCS & RDS a contestat şi anul trecut decizia Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), prin care i s-a interzis să-şi construiască propria reţea de distribuţie a energiei electrice şi a anunţat că va continua proiectul. În luna septembrie 2015 au fost solicitate licenţele necesare pentru două proiecte pilot situate în municipiul Oradea şi, respectiv, în vecinătatea municipiului Timişoara. ANRE nu a permis însă prestarea acestui serviciu în lipsa aprobării operatorilor de distribuţie care prestează în prezent serviciul în fiecare zonă.

Prin mai multe ordine, ANRE solicită mai nou oricărei companii care vrea să dezvolte o reţea nouă de distribuţie acordul distribuitorului care are concesionată reţeaua în acea zonă, şi care a preluat reţeaua actuală de la stat.

Grupul RCS&RDS cere acum în justiţie anularea Ordinului ANRE nr. 73/2014, care prevede, printre altele, că o companie nu poate presta servicii de distribuţie a energiei electrice într-o regiune din ţară decât cu acordul operatorului de distribuţie concesionar în zona respectivă, care poate refuza accesul terţilor la reţeaua proprie de distribuţie. Refuzul ANRE în faţa cererii firmelor din grupul RCS&RDS a fost motivat de absenţa acordului operatorului de distribuţie concesionar, mai precis Electrica. Pentru a avea propria sa reţea de distribuţie, RCS & RDS ar trebui fie să obţină acordul distribuitorului concesionar – pe care practic îl va concura -, fie să obţină o schimbare a legii energiei electrice. O altă posibilitate ar fi ca statul să modifice contractele prin care actualii concesionari deţin monopolul pe zona de distribuţie, timp de 49 de ani.

Compania mai preciza că, în măsura în care barierele create de ANRE sunt ridicate, reducerile de preţ pentru consumatori vor fi substanţiale, întrucât va oferi un tarif de distribuţie prin intermediul reţelelor sale de 120 lei/MWh faţă de tarifele de 159,49 până la 188,2 lei/MWh percepute de distribuitorii concesionari.

sursa si foto:  http://www.puterea.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .