.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Scandalul izbucnit marţi între omul de afaceri Gigi Becali şi societatea civilă continuă, după ce Becali i-a jignit pe mai mulţi reprezentanţi ai organizaţiilor care le cer liderilor USL să nu sprijine candidatura finanţatorului echipei Steaua la alegerile parlamentare. Acum, organizaţiile care alcătuiesc Coaliţia Antidiscriminare caută sprijin european. Totodată, Romani CRISS le cere liderilor USL delimitarea de declaraţiile lui Becali, iar Institutul pentru Politici Publice intenţionează să depună o plângere la CNA.

Becali nu ar trebui să aibă susţinători din partea nici unei familii politice din România

Coaliţia Antidiscriminare va contacta mai mulţi politicieni europeni din grupul socialiştilor şi liberalilor europeni, rugându-i să respingă “adoptarea” lui George Becali de partide politice care au ca valori egalitatea, nediscriminarea şi drepturile omului, a declarat, miercuri, preşedintele executiv al Centrului Europregional pentru Iniţiative Publice, Florin Buhuceanu, pentru România Liberă.

“Vom contacta diferiţi politicieni europeni din grupul socialiştilor şi liberalilor europeni pentru a respinge “adoptarea” domnului Becali de către partide politice a căror valori au ca fundament egalitatea, nediscriminarea, drepturile omului. Un eventual consimţământ din partea colegilor europeni ai parlamentărilor USL ar echivala cu susţinerea, fie şi indirectă, a unui politician extremist care ar vorbi pentru prima dată în numele unor partide politice democratice. Sfatul dat de domnul Guy Verhofstadt colegilor din PNL, “educaţi-l pe George Becali”, este naiv şi primejdios. Vorbim aici de de un impenitent campion politic al rasismului şi homofobiei, în numele lui Dumnezeu, care nu ar trebui să-şi găsească susţinători din partea nici unei familii politice din România, fie că se numeşte USL sau ARD”, a precizat Florin Buhuceanu.

Totodată, directoarea Institutului pentru Politici Publice (IPP), Violeta Alexandru, a arătat că, până în prezent, nici una dintre organizaţiile membre ale Coaliţiei nu a primit un răspuns la scrisoarea adresată ieri liderilor Uniunii Social-Liberale. Totodată, Violeta Alexandru a precizat că IPP va face o sesizare către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) privind conduita jurnalistică a prezentoarei de televiziune Iulia Nagy, de la România TV, în emisiunea căreia mai mulţi reprezentanţi ai ONG-urilor semnatare au fost jigniţi de Gigi Becali. Totodată, a adăugat directoarea IPP pentru România Liberă, intenţia Coaliţiei Antidiscriminare nu este să îi creeze omului de afaceri o platformă de vizibilitate publică.

De asemenea, marţi, după ce directorul de programe al IPP, Elena Iorga, a fost jignită de Gigi Becali, Institutul a adresat un nou apel soţiilor liderilor USL, europarlamentarele Daciana Sârbu şi Adina Vălean, cerându-le să nu gireze intrarea în Parlamentul României a “politicianului care consideră că intimidează orice femeie folosind cuvântul ‘curvă”, se arată în scrisoarea deschisă remisă redacţiei.

De asemenea, şi directorul executiv al organizaţiei Romani CRISS, jignit ieri într-o emisiune de televiziune de Gigi Becali, a precizat pentru România Liberă că aşteaptă ca USL să adopte o poziţie publică împotriva declaraţiilor liderului PNG şi ale deputatului PSD Mădălin Voicu. Dacă nu vor exista răspunsuri, Marian Mandache a afirmat, pentru România Liberă, că Romani CRISS va iniţia demersuri în instanţă împotriva celor doi politicieni.

Citeşte şi CIRC în DIRECT. Gigi Becali, către directorul Romani CRISS: Eşti prea prost şi prea dobitoc

De asemenea, într-o nouă scrisoare remisă redacţiei, adresată USL, organizaţia Romani CRISS a cerut delimitarea Uniunii Social-Liberale “fără echivoc” de “actele publice de agresiune verbala si de promovare a rasismului de catre candidatul USL George Becali”, prezentarea de scuze publice “pentru comportamentul jignitor si agresiv indreptat impotriva directorului executiv al organizatiei Romani CRISS”, precum şi investigarea şi sancţionarea comportamentelor “incalificabile şi iresponsabile” ale lui Gigi Becali şi ale lui Mădălin Voicu.

Marţi, întrebat de postul de televiziune România TV care este reacţia la declaraţiile lui Gigi Becali, deputatul PSD Mădălin Voicu a precizat că organizaţiile non-guvernamentale ar trebui să ia calmante şi că ONG-urile agită spiritele ca să se îmbogăţească.

“Acum dacă unele ONG-uri se irită de la unele spuse ale unor candidaţi, inclusiv din partea lui Gigi Becali, eu le recomand să se împrumute de la domnul Mihai Răzvan Ungureanu de nişte creme, de nişte calmante, de nişte lucruri care să-i mai liniştească puţin. (…)Ei în loc să calmeze spiritele, le irită, ca să poată să câştige bani aceste ONG-uri, din afara ţării şi să-şi poată duce mai departe activitatea”, a spus Mădălin Voicu.

Coaliţia Antidiscriminare din România le-a cerut, marţi, preşedinţilor USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, să revină asupra deciziei de a susţine candidatura preşedintelui PNG, George Becali, la alegerile parlamentare pe listele PNL, se arată într-o scrisoare deschisă remisă redacţiei. Coaliţia Antidiscriminare, formată din nouă organizaţii non-guvernamentale care apără drepturile omului şi libertatea de exprimare, şi-au exprimat speranţa ca liderii USL să descurajeze şi să sancţioneze “acest mod de a face politică” (al lui Becali, n.r.) şi să nu sprijine “un politician misogin, homofob şi rasist, pe care îl ajutaţi să devină reprezentantul electoratului bucureştean în Parlamentul României”.

Coaliţia Antidiscriminare din România este formată din Centrul Euroregional pentru Initiative Publice (ECPI), Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki, Asociaţia ACCEPT, Centrul de Dezvoltare Curriculară şi Studii de Gen – Filia, Liga PRO EUROPA, Fundaţia Romani CRISS, Media Monitoring Agency/Agentia de Monitorizare a Presei, precum şi Institutul pentru Politici Publice (IPP)

sursa si foto: Adevarul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .