.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Pe terenul care găzduieşte copia grădinilor de la Versailles va fi ridicat un ansamblu rezidenţial. Proiectul urbanistic de pe şoseaua Kiseleff 45 A include construcţii cu trei etaje pe o suprafaţă de peste 11.000 de metri pătraţi
Imobilul de pe Șoseaua Kiseleff nr.45A se afl ă în teritoriul a două arii cu grad maxim de protecție

După „istoria” demolării fostului Restaurant al Casei Regale „Flora” – imobilul de la numărul 39 al Bulevardului de promenadă Kiseleff , o altă iniţiativă ameninţă zona de protecţie a monumentelor istorice. Este voba de proiectul imobiliar de anvergură de la numărul 45 A, deţinut în prezent de avocata Lucia Cherecheş, pentru care primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a aprobat certificatul de urbanism.

Proiectul prevede ridicarea unui ansamblu rezidenţial pe o suprafaţă de 11.632 metri pătraţi. Avocata Cherecheş încearcă de prin 2008 să îl ridice prin SC Residence Kiseleff 45 SRL. Pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) sunt două variante de Plan Urbanistic de Detliu (PUD), care prevăd fie demolarea construcţiilor, fie amenajarea – cu păstrarea vechilor imobile.

A ratat demolarea

Cherecheş a dat în judecată Primăria Sectorului 1 pe care a forţat-o să emită, anul trecut, autorizaţii de desfiinţare pentru două case. Ea deţine şi imobilul de la 45 B, pentru care a ataşat la dosarul de demolare un „act de alipire”.

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a atacat în instanţă autorizaţiile, iar Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 18 iunie 2012, anularea lor definitiv şi irevocabil. Chiar cu 15 zile înainte, fiul soţilor Cherecheş, Andrei, incendiase casa de la 45 A. Ancheta efectuată la faţa locului arată că focul a fost pus intenţionat, prin aprinderea unei brichete. Incendiatorul s-a ales cu dosar penal.

„Cele două imobile interbelice se află pe un teren pe care se găseşte o copie în miniatură a grădinilor din Versailles. Proprietara lor, în urma cumpărării drepturilor litigioase, doreşte demolarea întregului ansamblu şi construirea în loc a unui complex imobiliar” , a declarat Nicuşor Dan, pentru EVZ. Lucia Cherecheş a pierdut şi procesul prin care cerea 600.000 de euro despăgubiri Asociaţiei pentru că, prin acţiunile acestui ONG, „i-au fost zădărnicite intenţiile imobiliare şi prin aceasta i-a fost afectat dreptul de proprietate”. Verdictul nu este însă definitiv.

Zonă protejată

Clădirea de pe Kiseleff 45 este amplasată pe o parcelă ce nu a fost modificată din deceniul trei al secolului XX şi se încadrează în teritoriul a două arii protejate. O parte din teren -1.863 metri pătraţi şi două corpuri de casă – a fost câştigată în instanţă de către avocată, pentru proprietara Jeanne (Ioana) Sybille Wieder Atherton. Aceasta a vândut, în 2004, prin mandatar Lucia Cherecheş, terenul şi imobilul soţului avocatei.

După un an, soţii Cherecheş au divorţat şi avocata a devenit proprietar de drept. Proiectul ansamblului rezidenţial prevede ridicarea unor clădiri de locuinţe cu trei etaje şi două niveluri la subsol. Acesta include construirea a două pasaje subterane care ar face legătura între ansamblul rezidenţial şi străzile între care este încadrat, respectiv, Bulevardul Kiseleff şi strada Clucerului

sursa si foto: EVZ.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .