.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

imagesSaid Baaklini, om de afaceri libanez stabilit in Romania, cunoscut drept “regele evaziunii fiscale” sau “regele sardinelor”, care a fost arestat pentru contrabanda si care este judecat in prezent in libertate in mai multe dosare pentru crima organizata, spalare de bani si evaziune fiscala, este chirias RA-APPS.

Conform unui document obtinut de Centrul de Investigatii Media, firma lui, LibaRom Agri SRL, avea in decembrie 2010 o casa RA-APPS inchiriata in Snagov, pe malul lacului. Desi, conform documentului, firma libanezului are contract valabil cu RA-APPS pana in 2015, LibaRom Agri SRL nu apare in lista chiriasilor RA-APPS data publicitatii de premierul Victor Ponta in ianuarie 2013.

O investigatie comuna Centrul de Investigatii Media – RISE Project arata insa ca, in 23 august 2013, libanezul avea inca in chirie vila de protocol numarul 12 din Snagov. Aici nu functioneaza nicidecum vreun sediu al firmei lui Baaklini, ci este o casa de vacanta pe care familia acestuia o foloseste destul de rar.

Conform documentului de mai sus, LibaRom Agri SRL este titularul unui contract de asociere in participatiune al carui obiect il reprezinta vila 12A din strada Nufarului nr. 15E din Snagov Sat, precum si terenul aferent, 5.019 metri patrati. Pentru toate acestea, firma lui Baaklini platea, in decembrie 2010, data la care este intocmit documentul, 2.537 de dolari pe luna, cu TVA inclus.

Firma Libarom Agri SRL se afla, potrivit procurorilor DNA, in centrul unei retele de evaziune fiscala ce a produs statului roman un prejudiciu de aproape 30 de milioane de euro, acesta reprezentand cel mai nou dosar penal in care Baaklini a fost trimis in judecata. In rechizitoriul prin care Baaklini a fost trimis in judecata in acest dosar, procurorii fac referire explicita la firma Libarom Agri SRL, chiriasa RA-APPS, la care Baaklini detine 94 la suta din partile sociale, firma prin care Baaklini este chirias RA-APPS.

“Având în vedere că societăţile implicate în lanţul comercial îşi aveau sediul social la adresa SC Libarom Agri SRL din strada General C-tin Budişteanu numarul 24, că documentele contabile se aflau în sediul anterior amintit, iar evidenţa contabilă era realizată de salariaţii SC Libarom Agri SRL, societate administrată de inculpatul Said Baaklini, la care deţine un procent de 94 la suta din părţile sociale, este mai mult decât evident faptul că inculpatul anterior amintit a controlat aceste societăţi, întreg conceptul infracţional aparţinându-i“, scriu procurorii DNA in rechizitoriul citat.

Baaklini a fost arestat in anii ’90 pentru contrabanda, mai este cercetat pentru rambursare ilegala de TVA in cazul tranzactiilor fictive cu niste motoare de la UCM Resita, dar si in cazul fraudarii Rodipet.

Reporterii Centrului de Investigatii Media si RISE Project au mers la adresa din Snagov a lui Baaklini in luna august, in doua zile diferite, si inca de doua ori, in septembrie si octombrie. In niciuna din zile Baaklini sau cineva din familia lui nu a putut fi gasit acolo.

Unul dintre vecini, filmat cu o camera ascunsa, ne-a confirmat insa ca Vila 12A este detinuta de Said Baaklini.

Baaklini, vecin cu “Grupul de la Golden Blitz”

Conform aceluiasi document, la cateva sute de metri de Baaklini, tot pe strada Nufarului, la numarul 1B, se afla o proprietate faimoasa, detinuta, prin acelasi gen de contract de asociere in participatiune, de “SC Euro Construct ’98 SRL” (nota noastra: probabil EuroConstruct Trading ’98 SRL, la Registrul Comertului nu exista vreo firma cu numele “Euro Construct ’98 SRL”): Complexul Muntenia din Snagov, rebranduit acum in “Snagov Club”, un centru spa cu hotel si restaurante cotat, conform panourilor de afara, la cinci stele.

Pentru acest complex turistic, care ocupa 11.403,91 de metri patrati, firma celor din “grupul de la Golden Blitz”, respectiv Dan Besciu si Sorin Vulpescu, plateste, conform documentelor noastre datand din 21 decembrie 2010, suma de 2.950 euro pe luna.

O parte din firma a fost detinuta, in trecut, si de fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, vechi partener de business al celor doi.

Contractul de asociere in participatiune pentru aceasta proprietate este valabil pana in noiembrie 2014. Nici firma Euro Construct ’98 nu apare in lista chiriasilor data publicitatii de Guvernul Ponta.

Peste gard de Baaklini sta un cunoscut fost partener de afaceri al tripletei Cocos – Besciu – Vulpescu, Adrian Petrache, tatal actualului deputat PSD Alin Petrache. Acesta ar locui uneori in fosta Vila 11.

Despre Adrian Petrache presedintele Traian Basescu afirma, in 2004, cu putin timp inainte de a ajunge sef de stat, ca, impreuna cu Alexandru Bittner, formeaza “un cuplu” care ar controla “mafia personala a lui Adrian Nastase”. Presa a scris ca Bittner ar fi fost bun prieten cu Adrian Nastase, sotiile lor fiind partenere de afaceri. Adrian Petrache, cel bagat de Basescu in mafia personala a lui Nastase, a fost asociat insa si cu Dorin Cocos, sotul fostei lui consiliere Elena Udrea, in celebra afacere prin care locurile de parcare din Bucuresti au fost date in exploatare firmei Dalli Exim, fondata chiar de cei doi.

Firma Dalli Exim nu este singura legatura intre Petrache si fostul sot al Elenei Udrea. Petrache a fost, impreuna cu fiul sau, actual deputat PSD, asociat in firma Dorin Cocos Company SRL, care, potrivit datelor Registrului Comertului, a fost radiata in 12 martie 2001.

Am incercat sa luam legatura cu familia Petrache pentru a afla daca intr-adevar, asa cum spun vecinii, si proprietatea sa a apartinut sau inca mai apartine RA-APPS. Pe Adrian Petrache nu l-am gasit la Snagov si nici nu am putut obtine un numar de telefon care sa-i apartina in mod cert, asa ca l-am sunat pe fiul acestuia, deputatul PSD Alin Petrache.

Acesta a declarat ca proprietatea nu-i apartine. “Nu-mi permit eu vila la Snagov, nu e a mea, nu stiu a cui e cea la care va referiti”, a raspuns deputatul PSD Alin Petrache. “Nu stiu daca este a tatalui meu, nu pot sa confirm aceasta informatie, intrebati-l pe el. Deci nu stiu daca e a familiei mele, asa cum spuneti”, a adaugat Alin Petrache.

Intrebat despre chefurile cu nationala de rugby a Romaniei tinute la vila familiei Petrache din Snagov, deputatul PSD, care este presedintele Federatiei Romane de Rugby, a raspuns: “Poate nu se tineau acolo, eu am multi prieteni care au casa acolo, poate nu am fost la mine, am fost la altcineva de-acolo. Nu va pot spune la cine pentru ca as vrea sa ma mai invite”, a spus Alin Petrache, refuzand sa furnizeze un numar de telefon valabil de-al tatalui sau.

La alte cateva sute de metri de Petrache locuieste un alt fost partener de afaceri al “Grupului de la Golden Blitz”, mai discret, ce-i drept, Mihai Cuptor. Presa a scris ca Mihai Cuptor era specializat in retrocedari ale unor proprietati ce apartineau RA-APPS, folosind de obicei metoda cumpararii de drepturi litigioase. El locuieste astazi in fosta Vila 9 si nu pare a avea nimic de ascuns, din moment ce la intrarea pe aleea care duce spre proprietatea sa exista o cutie postala pe care este scris numele sau.

Mai mult, postasul ne-a confirmat ca Mihai Cuptor primeste facturile pe numele sau.

Am incercat sa-l contactam si pe Mihai Cuptor. Acesta insa nu era acasa, iar cel care se ocupa de proprietatea sa de la Snagov nu ne-a putut spune cand il gasim acasa. Desi i-am lasat datele, cu rugamintea de a fi contactati de omul de afaceri, Mihai Cuptor nu a sunat pana acum.

Un alt vecin al lui Said Baaklini este Marius Tuca. El este deja proprietar al fostei vile 13 apartinand RA-APPS, pe care ar fi cumparat-o in urma cu “zece-doisprezece” ani. Vila este locuita de parintii sai, titularul contractelor de utilitati fiind, dupa spusele postasului, tatal fostului om de televiziune, Marin Tuca.

“Nu este nicio vila, este o casa cu doua camere si am cumparat-o de la proprietar, o persoana fizica, nu de la RA-APPS. Nu mai tin minte cand am cumparat-o, lasa-ma sa ma uit maine pe contractul de vanzare-cumparare si-ti spun exact cand am luat-o”, a declarat Marius Tuca. Nu a mai raspuns la mesaj.

Intrebat despre vecinul Baaklini, Tuca a spus ca nu stie care ii sint vecinii de la Snagov.

“Nu locuiesc acolo, nu stiu cine sint vecinii, habar nu am”, a spus Tuca.

Fostul realizator de televiziune a mai spus ca nu stie ca proprietatea sa din Snagov sa fi apartinut vreodata RA-APPS si nici ca aceasta sa fi facut obiectul unei retrocedari.

“In mod sigur nu a fost vorba despre o tranzactie cu drepturi litigioase”, a raspuns Marius Tuca unei intrebari in acest sens.

Toti premierii Romaniei din ultimii ani, vecini cu Baaklini, Petrache si Cuptor

(Click pe fotografie pentru a vedea dispunerea exacta a proprietatilor VIP-urilor pe strada Nufarului din Snagov)

Toate aceste proprietati inconjoara celebra “Vila 10″, o vila de protocol in Snagov care, in mod traditional in ultimii ani, a fost la dispozitia premierilor. Oamenii din zona stiu ca Tariceanu, de exemplu, nu a folosit-o personal, insa, in timpul mandatului sau, aici si-a adus si instalat socrii. Proprietatile lui Petrache si Cuptor se invecineaza direct cu Vila 10.

I-am lasat un mesaj lui Tariceanu, insa acesta nu a dat curs solicitarii noastre de a discuta despre perioada in care Vila 10 i-a fost data in folosinta si despre vecinii sai de-atunci.

Interesant este ca Baaklini pare sa fi avut relatii de business cu unii dintre subalternii lui Tariceanu. Conform unui articol de presa, Baaklini si-a cesionat drepturile litigioase dintr-un alt proces cu scandal, cel privind executarea Institutului National al Lemnului, catre o firma numita SC BCS Secure Investments SRL, despre care in articolul citat se spune ca ar fi administrata de Claudia Alexandra Bocoş, purtător de cuvânt al Autorităţii Naţionale pentru Tineret în perioada guvernarii liberale.

Numele acestei firme apare si el in rechizitoriul prin care Baaklini a fost trimis in judecata in cel mai recent proces de-al sau, procurorii considerand aceasta firma parte a suveicii prin care grupul de crima organizata fondat si condus de Baaklini a provocat statului un prejudiciu de 30 de milioane de euro.

Nici fostul premier Emil Boc nu a dorit sa discute pe acest subiect. Nu a raspuns sms-ului trimis si nici vreunui telefon ulterior.

Simbioza intre stat si oamenii de afaceri de pe strada Nufarului din Snagov se manifesta insa la vedere. Am constatat, cu surprindere, ca, pentru a ajunge la poarta lui Mihai Cuptor, bariera care inchide prelungirea strazii Nufarului spre proprietatea omului de afaceri este deschisa si inchisa chiar de jandarmii care pazesc vila 10, postul lor de paza fiind chiar in dreptul celor trei stalpi care elibereaza drumul intrand in asfalt.

Domeniul Baaklini: chefuri cu Elena Udrea si Catalin Botezatu

Vecinul VIP-urilor de la Snagov, cel care ne-a confirmat ca Vila 12A este inca detinuta de Baaklini, ne-a povestit cum arata domeniul libanezului.

“Are vreo trei dormitoare. Cu terasa mare aicea, cu geam in spate, a facut el mi se pare pe terasa. Terasa aia de-acolo, nu spre lac. (…)Debarcaderul e renovat anul trecut”, a povestit omul.

Cu toate astea, spune el, Baaklini nu vine prea des pe-aici.

” Sincer nu il urmaresc, dar nu cred ca vine o data pe luna. Mai rar. Vara vine mai des, asa. Se mai plimba. Mai vine fiu-su. Nevasta-sa cu fiu-su, si are un ATV, se mai da pe-aici”, a mai spus vecinul “regelui sardinelor”.

Omul ne-a mai spus ca familia Baaklini are trei paznici, dar si ca libanezul a si ridicat o constructie pentru ei si menajere pe terenul inchiriat de la RA-APPS, imobil aflat chiar la intrarea in curte. Barbatul si-a amintit si de chefurile care se faceau la domeniul RA-APPS detinut de Baaklini, context in care a amintit si de fosta sotie a lui Cocos, Elena Udrea.

“Elena Udrea era pe Realitatea si zicea ca nu l-a vazut niciodata… cand l-a incaltat prima oara… Nu l-a vazut niciodata, dar ea si-a facut <<Constantin si Elena>> de doua ori, doi ani la rand, aicea, cu Botezatu, cu tot felul de smecheri, si ea cica nu il cunoaste, nu l-a vazut niciodata”, a povestit, amuzat, omul care traieste intre milionarii tranzitiei.

Centrul de Investigatii Media si RISE Project sint in posesia mult mai multor documente care par sa ateste situatia completa a chiriasilor RA-APPS. Chiar daca este valabila la sfarsitul lui 2010, lista este mult mai ampla decat cea prezentata de Guvernul Ponta in ianuarie 2013, din care, in mod evident, lipsesc persoane care si acum pot fi gasite ocupand proprietati de la RA-APPS.

Guvernul Romaniei nu a raspuns intrebarilor noastre pe tema acestor imobile care au apartinut sau inca apartin RA-APPS si nici in legatura cu omiterea inscrierii lor in lista data publicitatii in ianuarie.

Dupa multe insistente, RA-APPS a raspuns intrebarilor noastre, afirmand ca Said Baaklini “nu are încheiat niciun contract cu RA-APPS”. Nimic insa despre firmele detinute de acesta, la care ne-am referit in intrebarile transmise RA-APPS.

Despre familia deputatului Alin Petrache, despre Marius Tuca si despre Mihai Cuptor, RA-APPS afirma ca nici numele lor “nu apar ca şi cumpărători sau beneficiari ai vreunui contract de închiriere pentru niciun imobil situat în localitatea Snagov”. Si in cazul acestora am formulat intrebarile referindu-ne si la firme pe care le controleaza, insa RA-APPS nu a atins acest aspect in raspunsul scurt pe care ni l-a transmis.

sursa si foto:  investigatii media

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .