.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Pentru prima oară, autorităţile federale americane vor ataca în justiţie o agenţie de rating pentru erorile în modul de evaluare a obligaţiunilor ipotecare care au făcut implozie în timpul crizei financiare ce a costat ­investitorii miliarde de dolari.

Ministerul Justiţiei şi procurorii intenţionează să depună acuzaţii civile privind actele blama­bile ale agenţiei Stan­dard&Poor’s în ce priveşte notaţia obligaţiunilor ipotecare înaintea declanşării crizei financiare, în 2008. S&P este suspectată că a minimalizat sistematic riscurile neregulilor celor ce luau credite, dar erau superîndatoraţi şi promiteau că vor înapoia creditele imobiliare, şi notau valoarea obligaţiilor cu triplu A. Creşterea explozivă a imposibilităţii de plată a acestor debitori şi căderea valorii caselor lor au precipitat o criză financiară fără precedent din 2008. Acuzaţiile contra societăţii din New York, una dintre cele trei mari agenţii de rating, numite şi „triumvirat”, reprezintă primele măsuri coercitive din partea organismului federal contra unei firme de cotaţie a riscului şi, potrivit Wall Street Journal, mai mulţi procurori sunt susceptibili să adere la acţiune.

Pe Wall Street, anunţarea procedurii judiciare a determinat căderea cursului acţiunilor McGraw-Hill, casa-mamă a S&P. Procurorii din mai multe state americane doresc să se asocieze la cererea guvernului federal şi încă nu se ştie dacă sunt vizate şi celelalte două mari agenţii de rating, Moody’s sau Fitch. Decizia autorităţilor intervine după eşecul negocierilor de luni de zile cu S&P . Agenţia a confirmat că este vizată de o procedură judiciară şi a declarat că „se va apăra vehement” contra acuzaţiilor pe care le consideră „eronate” şi „nejustificate”. Într-un comunicat, S&P a precizat că plângerea ministerului se concentrează pe cotaţiile din 2007 ale unor obligaţiuni americane adăugate la datorie, numite şi CDO (Collateralized Debt Obligations). Titlurile financiare erau bazate pe eşafodaje financiare complexe, legate de împrumuturi imobiliare de risc, zise şi „subprime”.

Notaţii falsificate

De amintit că expunerea foarte crescută a numeroaselor bănci la acest tip de produse, a fost una dintre cauzele principale ale crizei financiare mondiale, care a debutat în 2007-2008 şi a dus la falimentul unor bănci ca Lehman Brothers, dar şi la ruinarea a numeroşi deponenţi. Marile agenţii de rating, S&P dar şi concurentele ei, Moody’s şi Fitch, au fost aspru criticate pentru că nu au văzut venind criza. S&P asigură că „regretă profund că notaţiile sale ­pentru CDO au eşuat să anticipeze rapida deteriorare a condiţiilor pe piaţa ipotecară în timpul acelei perioade tumultoase”. Totodată, agenţia a făcut ­cunoscut că analiştii săi au lucrat pentru a face faţă unui climat fără precedent, în schimbare rapidă şi din ce în ce mai volatil.

Negocieri

În ultimele patru luni, cele două părţi (autorităţile americane şi agenţia de cotaţie) au discutat despre o eventuală reglementare dar S&P respinge, fiind preocupată că un acord ar putea submina întreprinderea. Potrivit unei surse apropiate dosarului, citată de WSJ, guvernul dorea pedepse de peste un miliard de dolari, ceea ce ar fi însemnat cea mai mare sancţiune dată unei întreprinderi privind acţiunile în timpul crizei. De asemenea, angajaţii agenţiei de rating sunt afectaţi că guvernul sileşte firma să admită acte reprobabile care ar putea-o lăsa mai vulnerabilă la urmăririle judiciare în curs sau unora noi din partea investitorilor. De circa trei ani, guvernul american studiază dacă acţiunile gestionarilor S&P au dus la slăbirea normelor societăţii pentru evaluarea creanţelor ipotecare sau au ignorat normele total.

Autorităţile federale au fost acuzate adesea că nu au urmărit şi pedepsit întreprinderile şi angajaţii aflaţi în centrul crizei care au plonjat SUA în recesiune. Neil Barofsky, fost inspector general la Troubled Asset Relief Program, a declarat că acţiunea ministerului Justiţiei contra S&P reprezintă un efort pentru obţinerea „unui anume grad de responsabilitate” pentru criza financiară, care avea „ceva care a fost cu adevărat defect la toate niveleurile”.

Acuzaţii

În 2011, S&P, Moody’s şi Fitch Rating au fost acuzate de un comitet din Senat că dau note excesiv de trandafirii pentru CDO şi provoacă „un seism economic”, în timp ce devenise clară amploarea prăbuşirii preţului caselor. Adesea grupate în acelaşi coş, cele trei agenţii centralizează toate criticile şi pe continentul european. Investitorii au criticat „omnipotenţa” triumviratului care a agravat criza financiară prin analizele de risc din cadrul marilor bănci şi companii de asigurare, adesea eronate.

sursa si foto: RL

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .