.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Oasele descoperite în 2010, într-un sarcofag de piatră, sub podeaua bisericii de pe insula bulgară Sveti Ivan (situată în largul oraşului Sozopol şi cunoscută ca un centru monastic activ încă din a doua jumătate a primului mileniu) ar putea să aparţină Sfântului Ioan Botezătorul. Ceea ce la început fusese o simplă supoziţie, a primit un mare grad de confirmare în urma datărilor cu carbon 14 realizate de cercetătorii de la universitatea britanică Oxford. Cu siguranţă, falanga descoperită acum doi ani datează din prima jumătate a secolului întâi d.Hr.. Rezultatul nu este suficient pentru a spune sigur că fragmentul de os a aparţinut proorocului care l-a botezat pe Iisus în apa Iordanului, dar a fost suficient pentru a spune că falanga – ca şi celelalte fragmente descoperite: un os şi partea din faţă a craniului – aparţin aceleiaşi persoane. Secvenţele de ADN obţinute prin reconstituirea genomului celor trei oase de către un grup de cercetători din Copenhaga arată că este vorba despre un individ de sex masculin, cu gene caracteristice Orientului Mijlociu, de unde era originar şi Sfântul Ioan Botezătorul.

Ce alte elemente mai pot constitui indicii pentru cercetători? Faptul că pe sarcofag se află câteva inscripţii care se regăsesc şi pe o cutie lucrată în tuf vulcanic, inscripţii în greaca veche, care menţionează explicit numele Sfântului Ioan Botezătorul şi ziua lui din calendarul creştin.

De asemenea, inscripţiile se referă la ajutorul pe care Dumnezeu l-a dat “slujitorului Său” pe nume Toma. Or, legendele spun că un călugăr pe nume Toma ar fi adus pe insulă relicvele Sfântului Ioan Botezătorul. Este şi motivul pentru care insula se numeşte Sveti Ivan – adică Sfântul Ioan – şi una dintre bisericile vechi este închinată acestui sfânt. Studiind sarcofagul şi cutia de tuf vulcanic, s-a ajuns la concluzia că ele provin din Capadoccia (azi în Turcia), fervent centru al creştinismului timpuriu, iar oasele ar putea proveni din Antiohia (azi Antakya, tot în Turcia), oraş în care s-ar fi păstrat, până în secolul al X-lea, mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezătorul şi alte relicve. Se presupune că atunci când mâna a fost strămutată, o parte dintre relicve, între care şi acest fragment de deget (care este de la mâna dreaptă), ar fi ajuns pe această insulă din Marea Neagră. Cert este că insula a căpătat numele de Sveti Ivan la sfârşitul secolului X, cam tot pe atunci când se ridica şi biserica având hramul celui care l-a botezat pe Hristos.

Thomas Higham, profesor la Oxford, declara, după ce a fost făcută publică colosala descoperire: “Dacă este vorba despre Sfântul Ioan Botezătorul sau nu, este o întrebare la care nu putem să răspundem acum şi probabil că niciodată nu vom reuşi”. El sublinia însă că, cu siguranţă, este vorba despre cineva care a trăit la începutul secolului I e.n. Este singura certitudine pe care o putem avea, restul nefiind decât o corelare de fapte biblice şi legende.

Sursa si foto: Jurnalul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .