.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

04_carne_EVZ_f498f5549dMafia cărnii ne otrăveşte de cel puţin trei ani. Gruparea infracţională transfrontalieră este formată din peste 150 de persoane şi are ramifi caţii în ţări din Uniunea Europeană, dar şi în state non-UE. Reţeaua a proliferat cu sprijinul unor angajaţi ai statului, iar fi rele duc “mult mai sus”. Un consilier al europarlamentarului Ovidiu Silaghi este implicat. Evaziunea fiscală se ridică la 13,7 la sută din PIB.
Carnea stricată a fost folosită pentru produse care au fost puse în vânzare FOTO:EVZ

Caracatiţa evazionistă care a adus în România sute de tone de carne, expirată sau stricată, din Uniunea Europeană (UE), are ramificaţii în aproape toată ţara. Oficiali care au participat la operaţiuni au dezvăluit pentru “Evenimentul zilei” că ramificaţiile “mafiei cărnii” conduc către “persoane influente” şi nu exclud extinderea cercetărilor şi în alte judeţe. “Reţeaua are peste 150 de membri”, ne-au spus sursele citate.

Oficiali din rândul organelor judiciare ne-au precizat că reţelele destrămate, în urma celor 102 percheziţii efectuate în 18 judeţe şi în Bucureşti, funcţionează de cel puţin trei ani. “Fenomenul a început odată cu intrarea României în Uniunea Europeană. Încet, încet, unor mici grupări li s-au adăugat alţii şi alţii, până s-a ajuns la această cifră. Mai aveau un pic şi ne sufocau”, a precizat un oficial pentru EVZ.

EDITORIAL de Dan Andronic: Vă daţi seama cât de putrede sunt instituţiile statului, dacă a trebuit să intervină SRI ca să nu mai mâncăm carne stricată?!

Asalt la vămile din Vest

Pentru că cercetările sunt la început, investigatorii s-au ferit să dea detalii care pot afecta ancheta aflată în derulare. La ancheta declanşată în România, după sesizarea Serviciului Român de Informaţii (SRI), participă autorităţi din alte cinci state europene. În ţara noastră, toată marfa intrată în “malaxorul” evazionist a zeci de firme fantomă – interpuse între exportatori şi beneficiarii din România, pentru a evita plata TVA şi taxele la bugetul de stat – a pătruns pe la graniţa de Vest. “Prin toate vămile de la graniţa cu Ungaria intrau mărfurile”, ne-a dezvăluit un oficial din Poliţia Română. Acesta a mai adăugat că, până acum, reiese că cei mai “proaspeţi” membri ai reţelei au şase luni de activitate, iar cei cu ştate mai vechi au trei ani, “dar nu excludem ca unii să activeze de mai mult timp”.

Afaceristul liberal

Oficialii DIICOT au anunţat, ieri, că zece persoane au fost reţinute. Printre cei cercetaţi se numără şi un consilier al ANSV, Mircea Olimpiu Lucaciu, care l-ar fi anunţat pe directorul firmei Michelangelo SRL, Radu Bogdan Curticiu, că se fac controale la magazinele lui. Pe lângă acesta, e cercetat şi un inspector OPC Cluj, N.V.V., pentru trafic de influenţă.El este acuzat că a intervenit, în favoarea unui afacerist implicat, pe lângă un alt inspector OPC din Bistriţa Năsăud.

“Vedeta” de până acum a acţiunii

DIICOT este Horaţiu Bonea, afacerist liberal, din Satu Mare, consilier al europarlamentarului Ovidiu Silaghi. Afaceristul ridicat ieri de DIICOT este patronul Bonvi Impex, producătoare şi distribuitoare de carne de pui din Satu Mare. Bonea e şi un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, de la care a cumpărat, cu 150.000 de lei, acţiunile pe care şeful de judeţ le deţinea la firma de pază Folda Security. Printre cei audiaţi în acest caz se mai numără şi părinţii tenismenei Sorana Cârstea, care deţin o fabrică de produse din carne în Târgovişte, judeţul Dâmboviţa.

Mafia cărnii stricate a îmbolnăvit România cu ajutorul angajaţilor statului

Anunţul şefului ANPC a pus infractorii în gardă

Braşov. Nouă tone de carne de porc expirată din luna august 2013 au fost descoperite, ieri, într-un depozit din localitatea braşoveană Ghimbav. De asemenea, la o fabrică de preparate din carne din Rupea au fost găsite peste o sută de kilograme de carne de vită expirată.

A fost una din cele mai de amploare acţiuni derulate de inspectorii sanitari, după ce miercuri, DIICOT şi Autorităşii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, (ANPC) au fost retrase de la vânzare peste 230 de tone de carne.

Inspectorii au nimerit în gol

Timiş. În restul ţării, controalele de ieri nu s-au lăsat cu “victime” şi ca urmare a faptului că Marius Alexandru Dunca, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), anunţase cu o seară înainte că vor fi vizate de controalele ANPC 18 judeţe “suspecte”. Astfel, comisarii de la Protecţia Consumatorului au efectuat ieri verificări în majoritatea supermarketurilor, hipermarketurilor şi magazinelor alimentare care comercializează carne din oraşele din Timiş, Arad şi Caraş Severin. Atât reprezentanţii Direcţiei Sanitar- Veterinare, cât şi cei nouă comisari de la OPC au confirmat că nu s-au găsit loturi viciate în Timiş.

Dolj. Nici în Dolj OPC nu a găsit urme de carne suspectă. În Mehedinţi a fost depistată o problemă la o parte din etichetele produselor. Acolo unde există traducerea în diferite limbi străine a informaţiilor, una din ţările menţionate era RFG (Republica Federală Germană), care nu mai există. Originea problemelor pare a fi însă un importator din Bucureşti, deoarece carnea din Mehedinţi provenea, prin intermediar, de la un depozit din Capitală. În Vâlcea au fost şapte controale în supermarketuri şi abatoare, dar nu s-a găsit nimic. Aceeaşi situaţie este şi în Argeş, şi în Dolj.

În România, evaziunea pe piaţa cărnii se ridică la 230 de milioane de euro, iar la nivelul întregii economii, atinge 18 miliarde de euro, adică 13,7 la sută din PIB. (Georgeta Petrovici, Maria Huhulici şi Nicoleta Ene)

sursa si foto; http://www.evz.ro/

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .