.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Revoltă-la-PuiestiDin nou autoritățile confirmă faptul că nu le pasă de români

Un alt sat, o altă autorizare de prospectare și probabil de exploatare a gazelor de șist fac imposibilă măcar o reconciliere între cei care cunosc valoarea perenă și sacră în același timp a pământului, și vânzătorii de țară și de neam. Ei aleg ca oamenii să moară otrăviți în câțiva ani pentru ca alții să ”beneficieze” de gazele Chevron. Noi nu suntem de acord, sprijinim acțiunile de protest ale celor din Puiești și vom da publicității adevărul din acea zonă. Oamenii trebuie apărați ACUM pentru că autoritățile și-au schimbat menirea. Și de ele trebuie apărați.

ULTIMA ORĂ

Tensiune maximă la Puiesti, acolo unde chiar în aceste momente, reprezentanti ai ANRM si ai APM Vaslui, împreunã cu reprezentantul firmei care a realizat acel “studiu de impact” vor sã convingã oamenii sã lase Chevronul sã exploreze în voie gazele de sist!

Peste 200 de oameni din tot judetul Vaslui, activisti din tarã, reprezentatii GISC Bârlad, multi preoti, în frunte cu protopopul de Bârlad, Vasile Lãiu, strigã cât pot de tare “NU GAZELOR DE SIST”, “AFARÃ CHEVRON”!

Acolo se aflã si un numãr impresionant de forte de ordine, politisti si jandarmi. Initial, oamenii nu au fost lãsati sã intre în Cãminul Cultural unde are loc întrunirea, însã oamenii au reusit sã treacã de cei care pãzeau intrarea si sã intre înãuntru, la cei care doresc sã îi convingã cã gazele de sist nu sunt nocive, pentru a-si arãta nemultumirea si revolta fatã de actiunile Chevronului!

“Nu vrem o viatã otrãvitã”, “Afarã hotilor” – le-au strigat protestatarii celor care prezidau întrunirea, între care Cristian Sova, reprezentantul ANRM, Mãdãlina Nistor, reprezentanta APM Vaslui, dar si reprezentantii firmei care au realizat acest “studiu de impact”, în care arãtau, în mod mincinos spun oamenii, cã explorarea gazelor de sist este un lucru bun pentru comunã.

UPDATE 13,15:

Situatia ramane, in continuare, extrem de tensionata la Puiesti! Oamenii scandeaza impotriva gazelor de sist, iar primarul Costel Moraru a luat cuvantul si a spus ca, dincolo de misiunea ingrata pe care a avut-o, de a organiza aceasta dezbatere, in calitatea sa de primar, el multumeste oamenilor ca au venit in numar atat de mare si se declara public de partea protestatarilor!

Reprezentantii ANRM, ai APM Vaslui, ai firmei care a realizat studiul de impart pro-Chevron sunt huiduiti de oameni si orice luare de cuvant a lor este intampinata de opozitia vehementa a celor care striga intr-un glas: “NU GAZELOR DE SIST”.

Deja sunt la Puiesti peste 300 de oameni, Caminul Cultural fiind arhi-plin.

UPDATE 13,50:
“AFARA HOTILOR”, “Nu vrem sa ne otraviti pamantul” si “NU gazelor de sist”!

Cei peste 300 de oameni adunati in comuna Puiesti continua sa isi manifeste totalul dezacord fata de actiunile companiei Chevron, dar si ale institutiilor statului precum ANRM si APM Vaslui, care insista, ca prin aceasta dezbatere publica, sa ii convinga pe oameni ca gazele de sist nu vor afecta viata din jur. Protestatarii ii acuza pe reprezentantii acestor institutii de minciuna, deoarece au spus ca “nu este vorba de exploatare, ci de explorare si cercetare”!

Raspunsul acesta i-a revoltat si mai mult pe oameni, mai ales ca Ovidiu Tiron, membru al GISC Barlad, dar si George Epurescu, lider al “Romaniei fara Ei”, le-au adresat intrebari la care ei nu au mai stiut ce sa raspunda.

“Conform acordului cu statul roman, Chevronul vrea sa faca la noi o investitie. Investitia presupune niste etape. Avizele care se dau din partea institutiilor statului roman nu se dau pe bucati, ci pe toata investitia. Degeaba incercati sa mintiti si sa spuneti ca avizul se da acum doar pe cercetare si explorare, caci e un fals si o inducere in eroare”

– au spus reprezentantii protestatarilor.

Cristian Sova, reprezentantul ANRM a amenintat de mai multe ori ca suspenda dezbaterea, deoarece, spunea el, “oamenii nu asculta raspunsurile”.

Trebuie spus ca alaturi de oamenii din Puiesti au venit si sateni de la Pungesti, Bacesti, Gagesti, dar si foarte multi barladeni.

UPDATE 14,00:
Dezbaterea publica de la Puiesti s-a incheiat intempestiv!

Reprezentantul ANRM, Cristian Sova, a decis sa suspende adunarea, acuzand oamenii ca “nu stiu sa asculte explicatiile si raspunsurile lor”. Din incinta Caminului Cultural si pana la mijloacele de transport, reprezentantii ANRM, ai APM Vaslui si ai firmei care a realizat studiul de impact, au fost condusi de fortele de ordine, care s-au temut ca protestatarii suparati sa nu le ceara socoteala acestora, pentru minciunile spuse.

Primarul Costel Moraru a declarat, in finalul intrunirii, faptul ca, in conditiile legii, daca va depinde de el emiterea unei autorizatii de constructii, pozitia sa ramane ferma: NU gazelor de sist.

Intrebat daca nu se teme de o eventuala presiune a CJ Vaslui, primarul Moraru a spus:

“Pe mine nu ma poate presa CJ Vaslui sa incalc legea.”

Trebuie spus ca, desi au fost invitati, reprezentantii CJ Vaslui, niciunul dintre factorii de raspundere, nu au venit la intalnirea cu oamenii din Puiesti.

sursa si foto: stareanatiunii

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .