.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

RISE Project vă pune la dispoziție noi detalii din dosarul procesului dintre firma Ericsson și Thomas Lundin, fostul manager pentru România al gigantului telecom. Lundin a fost managerul Ericsson în România între 1996 și 2003 iar acum suedezul, care a deține și cetățenie română, este un prosper om de afaceri la noi în țară unde are investiții în domeniul imobiliar și financiar. Lundin se judecă cu Ericsson fiindcă firma de telecomunicații îi cere returnarea a aproximativ 10 milioane de dolari (n.a. suma reclamată de Ericsson este de șapte milioane la care se adaugă alte aproximatv trei sub formă de dobândă) pe care Lundin și le-ar fi însușit din fondurile firmei în perioada când a condus investițiile gigantului telecom în România. Procesul, aflat pe rol la o curte de justiție din Stockholm, oferă o perspectivă inedită asupra corupției generalizate din România anilor 2000. Managerul suedez susține că nu a folosit în scop personal niciun ban din milioanele cerute înapoi de Ericsson ci că acești bani au fost dați unor politicieni români pentru a obține contracte în România. Lundin spune că în acest fel cifra de afaceri a firmei suedeze a ajuns de la zero la un miliard de dolari și îi nominalizează între recipienții banilor pe fostul și actualul ministru al comunicațiilor, Dan Nica dar și pe un alt fost ministru al comunicațiilor, Sorin Pantiș.

Procesul intentat de Lundin fostului său angajator este al treilea între Ericsson și fostul manager. Primul a fost inițiat de către Ericsson și soluționat în favoarea firmei de telecomunicații la o curte de arbitraj din Suedia, al doilea a fost încercarea a lui Lundin să conteste decizia curții de arbitraj invocînd inadvertențe de ordin tehnic iar cel din prezent este intentat de Lundin firmei Ericsson și a început în vara acestui an. Dosarul scoate la iveală multe nume de personaje sau de companii implicate în afacerea Ericsson dar oferă și o radiografie a sistemului corupt din România.

Onoarea lui Petrescu

O perspectivă inedită asupra sistemului corupt din țară este dată de un episod referitor la o tranzacție efectuată de Ericsson în 2004, la un an după ce Thomas Lundin a părăsit compania și s-a alăturat firmei WBS

Acest extras din documentele procesului aflat pe rol în Suedia arată rolul lui Antoniu Petrescu în afacerea Ericsson

Holding ce aparține brokerului fugar, Cristian Sima. Astfel, potrivit declarațiilor de la dosar, în 2004, Antoniu Petrescu vicepreședintele Ericsson România a primit vizita lui Richard Minogue, un auditor al firmei Ericsson. Acesta a verificat documentele reprezentanței românești a Ericsson și a găsit în două conturi bani care ar fi fost promiși unor persoane cu putere de decizie. Minogue, în numele Ericsson, a cerut ca acești bani să nu fie însă înmânați decidenților ci să fie trimiși în conturile Ericsson. Antoniu Petrescu a obiectat spunînd că nu se face așa ceva, că înțelegerile trebuie respectate și că banii trebuie să ajungă la destinatari. Ericsson s-a opus și Petrescu s-a conformat, a luat legătura cu bancherul elvețian Urs Meisterhans care se ocupa de conturi și astfel banii s-au întors la Ericsson. Iată însă că documentele de la dosar mai arată că Petrescu și-ar fi onorat totuși promisiunile plătind din propriul buzunar sumele către persoanele cu putere de decizie: “A luat din proprii săi bani și i-a plătit pe adresanți deoarece ține la cuvântul său” se spune în documentele procesului.

Mai mult, un alt paragraf din proces în care se spune că Thomas Lundin nu a ținut niciun ban pentru el menționează că: “Petrescu era aproape zilnic în legătură cu agenții (n.a.-în acest mod sunt definiți uneori în proces beneficiarii plăților) din România și ar fi aflat dacă aceștia nu ar fi primit banii. Niciodată nu a primit vreo plângere de la niciunul dintre aceștia.”

RISE Project a încercat în numeroase rânduri să ia legătura cu Petrescu și Lundin însă fără succes.

sursa si foto: Riseproject

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .