.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

indexAproape 400 de angajati ai RMGC (392 mai exact), compania care intenționează să exploateze cu cianuri aurul de la Roșia Montană au fost trecuți în șomaj tehnic de la începutul lunii martie. Reprezentanții companiei au confirmat faptul că timp de o lună aceștia vor primi 75% din salariu, o decizie definitivă urmând să fie luată la începutul lunii aprilie.

Nu e nicio surpriză că această mișcare reprezintă un șantaj la adresa autorităților pentru a primi avizele necesare proiectului minier. Justificarea măsurii este, însă, de mai multe ori mizerabilă. Așa-zisele economii financiare pe care compania le-ar face cu aceste disponibilizări sunt praf în ochi. În realitatea, cheltuielile cu salariații în discuție reprezintă o pondere neglijabilă în raport cu alte categorii de cheltuieli ale companiei, cum ar fi cele legate de publicitate ori de veniturile șefilor. Mai mult, de pe urma acestor disponibilizări, persoanele din conducerea companiei câștigă sute de mii și chiar milioane de dolari.

Explicația e simplă: principalele venituri ale persoanelor din conducerea RMGC, cât și din cea a Gabriel Resources, care deține controlul asupra RMGC, nu provin din salariile de bază (deloc de neglijat și acestea), ci din premiile și bonusurile pe care le primesc în funcție de evoluția acțiunilor companiei la Bursa din Toronto. Așadar, chiar dacă proiectul minier nu va fi avizat și nu va începe vreodată, șefii încasează milioane și chiar zeci de milioane de dolari de pe urma ”performanțelor” pe care Gabriel le înregistrează la bursă. Iar valoarea acțiunilor lui Gabriel NU depinde de proiectul minier propriu-zis. Am prezentat de mai multe ori modul în care Jonathan Henry, directorul executiv al Gabriel Resources, a avut venituri, doar în 2010, de peste 11 milioane de dolari, fapt care l-a plasat între cei mai bine plătiți CEO din Canada. În același an, bonusurile lui Dragoș Tănase, directorul executiv al RMGC au fost de peste 4,4 milioane de dolari. În obținerea acestor venituri nu a contat faptul că RMGC nu a extras vreun gram de aur, ci cât de mult a crescut valoarea acțiunilor la bursă (detalii aici).

Deloc întâmplător, vineri, 28 februarie, acțiunile lui Gabriel Resources au înregistrat o creștere spectaculoasă, de aproape 15%, la Bursa din Toronto. În aceeași zi, prețul unei uncii de aur a scăzut cu 4 dolari (minus 0,30%), iar în România s-a adâncit criza guvernamentală. În negocierile cu UDMR, pentru intrarea la guvernare, Victor Ponta a dat de înțeles că nu-l va accepta pe Laszlo Borbely (fost ministru favorabil companiei) la Mediu, ci pe Attila Korodi (sub mandatul căruia, în 2007, procedura de avizare a fost suspendată, motiv pentru care a și fost dat în judecată de către RMGC). Așadar, atât evoluția prețului aurului, cât și cea a politicii autohtone ar fi trebuit să genereze o scădere a acțiunilor lui Gabriel, nicidecum o creștere spectaculoasă. Mai mult, teoretic, restrângerea activității unei companii ar trebui să ducă la scăderea prețului acțiunilor. De fapt însă, disponibilizările (așa-zisa reducere a cheltuililor) reprezintă o strategie verificată în sute și mii de alte cazuri de creștere a valorii acțiunilor unei companii (vezi graficul de mai jos, cu evoluția prețului acțiunilor lui Gabriel în ultima săptămână: după patru zile în care au mers relativ liniar, valoarea acestora a explodat brusc vineri, în ziua în care s-au anunțat disponibilizările – în câteva ore de la anunțarea măsurii, valoarea companiei a crescut cu 57 de milioane de dolari). De altfel, chiar și RMGC a mai aplicat-o în anii 2007/2008, când suspendarea procedurii de acordare a avizului de mediu cauzaze o cădere a valorii acțiunilor. Așadar, măsura disponibilizărilor angajaților RMGC nu are ca scop doar un șantaj emoțional la adresa guvernanților, ci, în primul rând, reprezintă o strategie de obținere a unor venituri de sute de mii și milioane de dolari de către șefii companiei (pe baza bonusurilor și primelor rezultate din salvarea valorii acțiunilor Gabriel)!

sursa : http://voxpublica.realitatea.net/

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .