.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Kover-Laszlo-la-comemorarea-nazistului-Nyiro-JoszefLipsa bunului simț dăunează grav relațiilor româno-ungare

de Dan Tanasă

România îi epurează etnic pe maghiari. Asta a spus în urmă cu câteva zile, cu alte cuvinte, președintele Parlamentului de la Budapesta, László Kövér. Ungaria nu ar trebui să conteze pe guvernul român că îi va ajuta pe membrii comunității maghiare să-și păstreze identitatea ungară, a spus Kövér. Chiar așa stau lucrurile?

În mod normal nu m-ar interesa opiniile lui László Kövér. Personajul pare teleportat din Evul Mediu, pe care încearcă cu disperare să-l reconstruiască. Doar că László Kövér e președintele Parlamentului de la Budapesta, în Ungaria anului 2015. Nu este pentru prima dată când Kövér lanseză atacuri gratuite la adresa vecinului de alianță NATO. Din păcate însă, la București nu există încă un demnitar care să-i explice lui Kövér că ceea ce face el e propagandă șovină maghiară și instigare la ură națională.

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) a fost ani de zile finanțată atât ca partid politic cât și ca organizație a societății civile. Discriminarea pozitivă pe care nu ne-a cerut-o nimeni și care nu o mai practică nimeni în Europa (Ungaria spre exemplu a ceat carul legal epurării etnice a minorităților de pe teritoriul său) a făcut posibil ca UDMR să fie în același timp ONG și partid politic. Din 2009 UDMR nu mai este finanțat și ca partid politic, ci exclusiv ca ONG, încasând direct de la Secretariatul General al Guvernului milioane de euro anual (o analiză aici).

O altă sursă de finanțare a comunității maghiare din România o reprezintă bugetele ministerelor și ale altor structuri guvernamentale. Zeci de milioane de euro se scurg în fiecare an către proiecte destinate exclusiv comunității maghiare din România. Un exemplu este cel al zecilor de milioane de euro din bugetul Ministerului Culturii care s-au scurs către proiecte destinate exclusiv comunității maghiare din România (exemple aici și aici).

În România, UDMR controlează sute de primării și câteva consilii județene. Evident, toate fondurile publice aflate în vistieria acestor primării și consilii județene sunt cheltuite discreționar de către UDMR, exclusiv în interesul și pentru folosul comunității maghiare. Iar aici vorbim de sute de milioane de euro anual. Controlând consiliile locale și județene, UDMR are grijă să dirijeze fondurile publice exclusiv pentru proiectele comunității maghiare și să le refuze românilor accesul la finațări care le-ar putea asigura existența în anumite zone (exemple aici și aici).

La toate aceste surse de finanțare din fondurile publice ale statului român se mai adaugă milioanele de euro (dacă nu chiar zecile de milioane de euro) pompate de Guvernul de la Budapesta în propaganda revizionistă maghiară.

Să afirmi că România nu sprijină comunitatea maghiară din interiorul granițelor sale să-și păstreze identitatea etnică este în fapt o minciună. Doar lipsa bunului simț îl poate face pe Kövér să facă astfel de afirmații la adresa României, cu atât mai mult cu cât Ungaria nu este un model la capitolul protecției minorităților naționale. Dimpotrivă.

sursa si foto: http://www.ziaristionline.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .