.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Un studiu francez care demonstrează că organismele modificate genetic au influenţe devastatoare asupra sănătăţii a produs reacţii în lanţ în Franţa, dar şi în Europa. Cum stă România?

Studiul realizat în mare secret la Universitatea din Caen demonstrează că după doi ani în care au fost hrăniţi cu porumb modificat genetic, trei sferturi dintre cobai au murit ori s-au îmbolnăvit. Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a luat poziţie imediat şi a explicat că Franţa va cere interzicerea la nivel european a OMG-urilor, dacă testele oamenilor de ştiinţă se confirmă. Cele care vor da rezultatul sunt Agenţia Naţională pentru Securitate Sanitară din Franţa şi Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor.

În aşteptarea verdictului, Uniunea Europeană a decis să îngheţe procesul de acordare a autorizaţiei pentru un alt tip de organism modificat genetic.

În Uniunea Europeană este permisă cultivarea a două organisme modificate genetic: un soi de porumb şi unul de cartof. Legislaţia la nivel european este una destul de laxă, iar unele state precum Franţa au decis încă de acum mai mulţi ani să interzică producerea acestora pe teritoriul lor. Importurile sunt însă permise, aşa că OMG-urile ajung oricum în alimentaţie. Parisul spune că dacă rezultatele sunt confirmate, va cere suspendarea tuturor importurilor, ceea ce ar putea duce la tensiuni comerciale cu Statele Unite, cel mai mare producător de organisme modificate genetic.

România permite cultivarea pe teritoriul său a porumbului modificat genetic. Au existat mai multe controverse de-a lungul timpului, inclusiv legate de conflicte de interese în cazul a doi foşti miniştri ai Agriculturii, Valeriu Tabără şi Stelian Fuia, care ar fi avut legături cu americanii de la Monsanto, cel mai mare producător de OMG-uri din lume.

Monsanto este prezent în România şi a anunţat recent că intenţionează să investească în următorii doi ani 50 de milioane de dolari în unitatea de producţie de seminţe de porumb şi rapiţă pe care o deţine în Ialomiţa. Compania, cea mai mare la nivel mondial, a anunţat şi că vrea să acopere cu seminţe modificate genetic 300 de mii de hectare, adică 11% din întreaga suprafaţă însămânţată cu porumb în acest an pe piaţa locală.

Miza este imensă pentru Monsanto, în condiţiile în care în prezent România are cele mai mari suprafeţe însămânţate cu porumb din UE, iar anul trecut, producătorii au strâns peste 11 milioane de tone de porumb, a doua producţie la nivel european.

Cum ar putea evolua dezbaterea, însă, în contextul noului studiu francez? Mircea Duţu, preşedintele Universităţii Ecologice din Bucureşti, spune la RFI că dacă autorităţile nu vor avea o poziţie clară, atunci ea ar trebui să vină de la consumatori, care să respingă produsele ce conţin organisme modificate genetic.

În tabăra cealaltă, Nicolae Hristea, directorul executiv al Asociaţiei AgroBiotechRo, producător de OMG-uri, spune că autorul studiului francez este un impostor şi că e vorba de ”un joc economic”, nu de un pericol real pentru sănătate.   Sursa: rfi.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .