.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

anthony-popa-urria-geniu-roman-al-planetei_274583-tile-600x264IQ-ul unui om cu inteligență medie se ridică de obicei la 110 puncte, notează Mensa, organizația internațională non-profit a oamenilor cu un IQ mult peste medie. Membrii acestei organizații se clasează printre primii 2% la testele de inteligență folosite de organizație. Mensa a fost fondată în 1946 de Roland Berrill, un avocat australian, și Dr. Lancelot Ware, un om de știință britanic. Scopul a fost de creare a unei organizații apolitice a oamenilor inteligenți, fără să se facă diferențieri sociale, rasiale, religioase sau de altă natură.

În prezent, “Mensa are peste 100.000 de membri, grupați în 50 de organizații naționale. Cele mai mari grupuri naționale sunt cel american (cu 50.000 de membri) și cel britanic (cu 25.000 de membri). Există și subgrupuri axate pe anumite interese comune (Special Interest Groups – SIGs), ca motociclismul, electronica sau cooperarea în afaceri, și care nu țin cont de localizarea geografică a membrilor lor.” (mensa.org)

Printre cei mai tineri membri admiși în această organizație, începând cu anul 2012 se află și un copil de origine română: Anthony Popa Urria, care la vârsta de doi ani şi nouă luni a fost catalogat la fel de deştept precum fizician Albert Einstein sau Stephen Hawking, având un IQ de 154, adică aproape perfect. La zece luni mama lui Anthony, Laura, l-a auzit spunând în mod repetat și clar alfabetul, la doi ani știa să numere până la 1.000 și să vorbeasacă în engleză, spaniolă și puțină română, putea citi fraze din cărți pe care nu le mai vazuse înainte, putea să scrie numele său propriu și multe alte cuvinte, și putea rezolva puzzle-uri de 70 de piese. Aceste lucruri i-au îndemnat pe educatorii și părinții copilului să-l înscrie la un test MENSA.

În prezent copilul are aproape 6 ani și trăiește alături de părinții săi în Calgary, Canada.

Când Vicki Herd, membră a comitetului național Mensa Canada, a văzut pentru prima dată dosarul lui Anthony, a fost convinsă că a fost o greșeală de scriere. „Ne-am gândit cu toții: Hei, trebuie să fie o greșeală la data de naștere.” își aduce aminte zâmbind. „în Canada, există doar șapte alți membri ai Mensa în vârstă de până la 10 ani. IQ-ul mediu pentru adulți este de 100, în timp ce majoritatea membrilor Mensa au un IQ mai mare de 135” a adăugat Vicki Herd.

foto: www.calgaryherald.com

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: news.nationalpost.com, calgaryherald.com, mensa.org

 

sursa si foto:  http://www.cunoastelumea.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .