.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

În acest an, Marius Vintilă ni se alătură la FânFest ca MC al festivalului. Prieten apropiat al campaniei Salvați Roșia Montană, Marius Vintilă ne-a transmis pentru voi următorul mesaj:

7 pentru Roșia Montană

1. Strămutarea oamenilor din satele lor este o trauma psihica incalculabilă. Românii care au fost strămutați în urmă cu zeci de ani încă vorbesc despre acest eveniment ca fiind cel mai grav dintre cele ce le-au marcat existența.

2. Exploatarea cu cianuri a aurului sau cuprului este dăunatoare, iar consecințele ei sunt imposibil de controlat. Nimeni nu poate garanta că lacul cu reziduuri toxice nu va avea infiltrații sau nu se va revărsa accidental cum s-a întâmplat la Baia Mare, iar punerea în pericol a sănătății cetățenilor ce trăiesc în zona Roșia Montană reprezintă o încălcare a drepturilor lor constituționale.

3. Alinierea României la politicile de mediu din Uniunea Europeana este obligatorie măcar în punctele cele mai importante. Uniunea Europeana recomandă renunțarea la exploatările cu cianuri, mai mulți membri ai uniunii au interzis această metodă de exploatare prin legi proprii.

4. Academia Română și alte instituții de știință și cultură din România și din străinatate recomandă păstrarea patrimoniului cultural și arhitectural al zonei în forma în care se găsește azi. S-au facut deja primii pași pentru includerea sitului minier Roșia Montană în patrimonial mondial UNESCO, punerea în practică a proiectului de minerit cu cianuri însemnând distrugerea unor monumente cu valoare istorică și culturală inestimabilă.

5. Existența unor clauze contractuale secrete în acordul dintre statul roman și compania minieră canadiană este inacceptabilă. Nici un guvern nu are dreptul să încheie un contract între stat și o companie privată, fie ea din țară sau din străinatate care să conțină clauze ce nu sunt făcute publice.

6. Roșia Montană este prima localitate românească atestată documentar (1881 de ani de la atestare). Ridicarea statutului de zonă monoindustrială (căpătat în urma semnării contractului dintre statul roman și RMGC, exclusiv în folosul celei din urmă) statut din cauza căruia există somaj și imposibilitatea de a dezvolta în zonă orice altă afacere decât mineritul, va face ca Roșia Montană să își poată dezvolta uriașul potențial turistic. Notorietatea pe care o are Roșia Montană în momentul de față o recomandă ca fiind probabil zona cu cel mai mare potențial în ceea ce privește turismul rural și arheologic din România.

7. După 15 ani de luptă juridică și civilă pentru Roșia Montană, miza a căpătat valoare simbolică pentru România. Dacă această exploatare se va face, țara noastră reintră în lumea a treia, între țările unde o companie din “lumea civilizată” vine, corupe guverne, își face profit fără să țină seama de consecințe, fără să de socoteală nimănui. Iar după RMGC vor urma alții. Dacă dimpotrivă, compania miniera va renunța la proiect, eventual în urma adoptării unei legi ce interzice exploatarea cu cianuri pentru totdeauna, se va știi că România este pe cale de a deveni o țară normală, care își protejează cetățenii și mediul și care nu permite companiilor ce își desfașoară activitatea pe teritoriul ei obținerea de profit în detrimentul intereselor propriilor cetățeni.

Cu speranta
Marius Vintila

Sursa: finfest.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .