.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Vineri și sâmbătă, Clujul a fost ocupat de expropriatori. A fost, însă, doar o coincidență de dată cu acțiunea ”Occupy Wall Street” de la nivel mondial. Asta chiar dacă, pe ici, pe colo, acțiunea Campaniei ”Salvați Roșia Montană!” are câteva lucruri în comun și cu ”Occupy Wall Street”. Voi reveni însă cu amănunte și comentarii suplimentare despre acțiunea de la Cluj. Deoacmdată, aflați mai multe amănunte din comunicatul de presă al Campaniei și din imgini.

Emil Boc a fost expropriat de casa natală din Răchițele. Kelemen Hunor: ”UDMR nu va vota modificarea Legii Minelor”

”Timp de un an și jumătate am blocat proiectul de modificare a Legii Minelor în comisii. UDMR nu va vota acest proiect în forma actuală. Sunt foarte multe prevederi cu care nu suntem de acord”, a afirmat la Cluj-Napoca, Kelemen Hunor, președintele UDMR. Rugat să expună măcar trei motive pentru care UDMR nu va vota această lege, Kelemen Hunor a declarat că se grăbește și că nu are timp să intre în detalii.

Membrii Campaniei ”Salvați Roșia Montană!” s-au întâlnit cu președintele UDMR și ministrul Culturii Kelemen Hunor, vineri 14 octombrie, la Cluj-Napoca, în timpul acțiunii ”Marea Expropriere”, când au ajuns la sediul local al UDMR. În cadrul acțiunii, desfășurate vineri și sîmbătă în județul Cluj, membrii Campaniei au expropriat simbolic sediile unor instituții reprezentative din oraș, monumente istorice, statui, Grădina Botanică, sediile partidelor politice și sediile unor instituții media. La Răchițele (comuna Margău) au fost expropriate casa natală a premierului Emil Boc, casa primarului comunei, Mircea Sorin Suciu, dar și cascada Vălul Miresei.

Prin această acțiune, Campania ”Salvați Roșia Montană!” a atras atenția asupra posibilelor efecte ale proiectului de modificare a Legii Minelor nr. 85/2003. Inițiat în 2009 de către senatorii Toni Greblă (PSD) și Ion Rușeț (PDL), proiectul de modificare a Legii Minelor a fost votat fără nicio dezbatere publică în Senat și a primit aviz pozitiv din partea majorității comisiilor Camerei Deputaților (excepție făcând Comisa de Mediu). Proiectul de modificare a Legii Minelor este, de fapt, o lege specială de expropriere, care ar transfera în mod total neconstituțional procedurile de expropriere de la autoritățile și instituțiile statului în sarcina titularilor de licență. Proiectul mai prevede și încălcări grave ale dreptului la liber acces în justiție, precum și anularea importanței unor acte precum certificatul de urbanism ori avizul de descărcare de sarcină arheologică în favoarea titularilor de licență. Inspirat de cazul Roșia Montană, proiectul ar avea aplicare și în cazul tuturor celorlalte proiecte miniere pentru care există licențe de exploatare și explorare în România. (Un raport în detaliu al proiectului legislativ puteți citi pe www.rosiamontana.org).

”Așa o fost și înainte. Cunosc legea aia. Or făcut ce-or vrut pe vremea comuniștilor. Or găsit mina, i-o expropriat și i-o țâpat de-acolo și or făcut ei ce-or vrut”, a fost replica Anuței Boc, mama premierului Emil Boc, în momentul în care reprezentanții Campaniei ”Salvați Roșia Montană!” i-au explicat prevederile proiectului de lege. Anuța Boc făcea referire la foste exploatări miniere exploatate de comuniști în zonă.

Ioan Boc, fratele lui Emil Boc și proprietar al unei pensiuni în Răchițele, a declarat că ar fi de acord să renunțe la această afacere dacă sub pensiunea lui s-ar găsi aur. Nu de aceeași opinie a fost și primarul comunei Margău, Mircea Sorin Suciu, care locuiește tot în satul Răchițele. ”La țară numai cine nu muncește moare de foame. Nu e nevoie de minerit”. El a afirmat că în Răchițele sunt în jur de 12 pensiuni și 15 gatere de prelucrare a lemnului, care asigură în jur de 100 de locuri de muncă, șomajul fiind foarte mic. ”Mai crești un porc, o vacă și îi vinzi. Eu și anul ăsta am fost la fân”, a povestit și Anuța Boc.

În cadrul acțiunii au fost ”expropriate” sediilor partidelor din Cluj-Napoca (PNL, PSD, PDL, UDMR), sediul Universității ”Babeș-Bolyai”, Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Istorie, Teatrul Național, Teatrul Maghiar de Stat, Catedrala Ortodoxă, Biserica ”Sfântul Mihail”, statuia lui Matei Corvin, statuia lui Avram Iancu, Lupa Capitolina, Monumentul Memorandiștilor, statuia lui Baba Novac, Biblioteca Centrală Universitară, sediul Academiei Române, Filiala Cluj, sediul Uniunii Scriitorilor, Filiala Cluj, Direcția Județeană pentru Cultură, Clădirea Avalon a Institutului de Psihoterapie, Grădina Botanică, Biblioteca Academiei, Bastionul Croitorilor, Teatrul Puck, Centrul Cultural German, sediul Radio Cluj și TVR Cluj, sediul Ora de Cluj, Cluj Arena, revista Tribuna. Săptămânile trecute au mai avut loc ”exproprieri” în județele Sibiu, Bacău, Iași și Harghita (ocazie cu care a fost expropriată și casa natală a lui Kelemen Hunor), acțiunea urmând să continue și în alte județe.

Împotriva proiectului de modificare a Legii Minelor, Campania ”Salvați Roșia Montană!” a strâns și peste 30.000 de semnături online și 30.000 de semnături adunate cu voluntarii în București. Numeroși deputați (în special din PSD și PDL) contactați de membrii Campaniei au declarat că nu vor vota această lege.

Campania ”Salvați Roșia Montană!”

Sursa: www.voxpublica.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .